Κυριακή 30 Νοεμβρίου 2008

Πλήρη μυστικότητα και εχεμύθεια

Κατά την γενική συνέλευση του ΣΕΜΕΕ ζητήθηκε να μην ανακοινωθεί τίποτα προς τα έξω, Να υπάρξει πλήρη μυστικότητα και εχεμύθεια. Πρέπει να σεβαστούμε την επιθυμία των συνδικαλιστών μας. Όπως επίσης πρέπει, να τους βοηθάμε, να εκφράζουμε την γνώμη μας, να εντοπίζουμε τα λάθη τους.
typografeio
Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους τους συναδέλφους, γραφίστες και τυπογράφους που μας στέλνουν καθημερινά δεκάδες e-mail, συμμετέχουν ενεργά και μας βοηθάνε σε αυτή την προσπάθεια.
typografeio
typografeio

Σάββατο 29 Νοεμβρίου 2008

Προς τους κύριους χαρτεμπόρους

θα έπρεπε να πιέσετε τους προμηθευτές σας να μειώσουν την τιμή. Εάν δεν το κάνουν να στραφείτε σε άλλες αγορές... Όπως κάναμε και εμείς.
12 τυπογραφεία 7 Αθήνα και 5 στην περιφέρεια αγοράζουμε χαρτί από διπλανή μας χώρα σχεδόν στην μισή τιμή από ότι μας το πουλάτε.
Ο προμηθευτής έχει αναλάβει όλες τις διαδικασίες. Μόλις μας το παραδώσει τότε πληρώνετε.
Σίγουρα δεν θα σας πούμε από πού για να μην μας το μπλοκάρετε. Όπως κάνατε πριν από δυο χρόνια κύριοι χαρτέμποροι…
ΤΟ ΜΟΝΟΠΩΛΕΙΟ ΤΟΥ ΧΑΡΤΙΟΥ ΤΕΛΕΙΩΣΕ
Ξυπνάτε κορόιδα τυπογράφοι πληρώνετε το χαρτί ΧΡΥΣΟ!!!
ΕΠΩΝΥΜΩΣ

Πέμπτη 27 Νοεμβρίου 2008

ΕΔΩ ΜΑΖΙ

Συνεχίζω να είμαι εδώ μαζί σας με αποδείξεις.

Με εκτίμηση
Τα σχόλια, οι παρατηρήσεις και ότι άλλο μπορεί και θέλει να γράψει ο κάθε ενδιαφερόμενος που θέλει να προστατεύσει τον κλάδο πρέπει να το κάνει
με όνομα και επίθετο αλλιώς δείχνουμε ότι φοβόμαστε.
Με εκτίμηση
ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ ΑΓΟΡΑΣ
Σας στέλνω τα φαξ των εργοστασίων (3) που μας ανακοινώνουν από τον 8ο μήνα τις νέες τιμές που θα ισχύουν από 1η Οκτωβρίου.
Με εκτίμηση
Ακόμη και παραγγελίες που είχαμε δώσει τιμολογήθηκαν με νέες τιμές.
Επιπλέον κόστος από ΟΛΠΣταλίες – αποθηκευτικά – μεταφορικά.
Σας στέλνω (2) αποδεικτικά με ημερομηνίες 20 και 25 Νοεμβρίου.
Με εκτίμηση
Μπορώ να μιλήσω για κόστος επισφάλειας?
Χρειάζεται να ανακοινώνουμε αυτούς που δεν πληρώνουν? (Παρακαλώ σχολιάστε όσοι θέλετε). Μπορεί να μάθετε από ποιους χάνετε τις δουλειές σας.
Με εκτίμηση
Μια προσπάθεια από εμάς για αγορές τοις μετρητοίς illustration και velvet ευρωπαϊκών εργοστασίων διπλής επίχρισις από 0,815 € κιλό.
Γραφής Ασίας wf για παραγγελίες 17 τόνων 0,780 € κιλό
Περισσότερες πληροφορίες στο 210 57 72 177
Με εκτίμηση
Με εκτίμηση,
Γιάννης Λάζος
Με εκτίμηση
Υ.Γ. Ότι στέλνω έχει επάνω όνομα και επίθετο. Πιστεύω πως όταν δείτε προσεκτικά τις αποδείξεις που σας στέλνω, να θεωρήσετε σωστό να αφαιρεθούν από το blog λέξεις όπως ΚΛΕΦΤΕΣ και κάποιες άλλες.
(σε όλους τους κλάδους υπάρχουν και κακοί συνεργάτες).

Τετάρτη 26 Νοεμβρίου 2008

Με εκτίμηση

Κύριε Λάζο!!!.... Πρέπει να γίνουν πολλά για να μην πέσουμε εμείς οι τυπογράφοι, είμαι σίγουρος ότι ξέρετε πολύ καλά λόγω εμπειρίας τι θα σημαίνει για εσάς τους χαρτεμπόρους και όλους γενικότερα τους προμηθευτές αν συμβεί να «πέσουμε» εμείς (τυπογράφοι) αν όχι όλοι αλλά ένα πολύ μεγάλο ποσοστό. Η απάντηση είναι πολύ απλή ΔΕΝ θα πουλάτε. Είναι επιτακτική ανάγκη να βοηθήσουμε όλοι μας να κρατηθεί όσο γίνεται η τυπογραφεία στα πόδια της. Πρέπει και οι δύο κατηγορίες (προμηθευτές & τυπογράφοι) να κρατήσουμε σε λογικά επίπεδα το κοστολόγιο αλλιώς ο τελικός πελάτης δεν πρόκειται να έρθει σε εμάς και κατ’ επέκταση σε εσάς. Μην νομίζετε όπως έχει ήδη γραφτεί ότι οι μεγάλοι πελάτες θα έρθουν σε εσάς ή σε εμάς αυτοί πάνε κατ’ ευθείαν ή στην Κίνα ή στα εργοστάσια παραγωγής. Έχουμε καταντήσει επαγγελματίες το τονίζω, επαγγελματίες του κλάδου με πολλές χιλιάδες ευρώ σε μηχανολογικό εξοπλισμό να σκοτώνουμε τις εργασίες μας για να καλύψουμε το κόστος του χαρτιού και όχι μόνο. Με εκτίμηση στο πρόσωπό σας!!! Σημείωση Θεωρούμε σημαντική την τοποθέτηση του συναδέλφου. Tην αναδημοσιεύουμε από τα σχόλια. typografeio

Συνεργασία τυπογραφείων χαρτεμπόρων

Χαιρετίζουμε την προσπάθειά σας και θέλουμε να γνωρίζετε ότι είμαστε μαζί σας. Πρέπει η δημοσίευση να είναι πραγματική, εξακριβωμένη για να εξασφαλίζει τη σωστή ενημέρωση. Παρακαλώ ενημερώστε με ποιος ανέβασε τη δημοσίευση αυτή. Είναι λάθος και δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Αν θέλετε να δημοσιεύσετε τη σωστή ενημέρωση, παρακαλώ απαντήστε μου για να σας ενημερώσω για την πραγματική εικόνα της θέσεως της εταιρείας μας στις πωλήσεις. Ευχαριστώ εκ των προτέρων, Γιάννης Λάζος typografeio Κύριε Λάζο καλησπέρα σας, Αναμένουμε τις απόψεις σας, οι οποίες θα δημοσιευτούν αυτούσιες και όπως ακριβός μας τις στείλετε. Πρέπει όλοι να βοηθήσουμε σε αυτή την δύσκολη στιγμή που περνά ο κλάδος, να στηρίξουμε ο ένας τον άλλον και να μην σταματήσει ο διάλογος.. Με εκτίμηση typografeio

Τρίτη 25 Νοεμβρίου 2008

ΜΑΣ ΚΛΕΒΟΥΝ, ΜΑΣ ΕΞΑΠΑΤΟΥΝ, ΜΑΣ ΚΟΡΟΙΔΕΥΟΥΝ

Οι μεγαλοχαρτέμποροι με την δικαιολογία της αύξησης στην τιμή του πετρελαίου από τα 80 δολάρια το βαρέλι στα 140$ αύξηση 75% αύξησαν την τιμή του χαρτιού από τα 0,62 το κιλό στα 0,855 το κιλό δηλαδή αύξηση 38%.
ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΕ… Τώρα που η τιμή του πετρελαίου από τα 147,27 δολάρια το βαρέλι έπεσε στα 45,95 δολάρια το βαρέλι Πτώση 220%, αντί να μειώσουν την τιμής του χαρτιού, προσπαθούν να επιβάλουν επιπλέον αυξήσεις που ξεπερνούν το 22%. ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΕ… ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΕ…
«Βουτιά» κάτω από τα 49 δολάρια το βαρέλι για πρώτη φορά σε διάστημα τριών ετών πραγματοποίησαν χθες οι διεθνείς τιμές πετρελαίου, καθώς η επιδείνωση των προοπτικών της παγκόσμιας οικονομίας ενίσχυσε τις πιθανότητες περαιτέρω μείωσης της ζήτησης και της κατανάλωσης καυσίμων. Στο χρηματιστήριο εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης το αργό διαπραγματευόταν αργά χθες το απόγευμα στα 48,7 δολάρια και στο Λονδίνο το μπρεντ βρισκόταν στα 45,95 δολάρια. Πτώση 66%Από το ιστορικό υψηλό των 147,27 δολαρίων, που σημειώθηκε στις 11 του περασμένου Ιουλίου, ο «μαύρος χρυσός» έχει κατρακυλήσει σχεδόν 100 δολάρια. Η Deutsche Bank ανέφερε, εξάλλου, σε έκθεσή της πως η τιμή του αργού ενδεχομένως να υποχωρήσει έως τα 40 δολάρια ανά βαρέλι έως τον Απρίλιο, καθώς η ζήτηση συνεχίζει να υποχωρεί.

Κυριακή 23 Νοεμβρίου 2008

Πεντάμηνη επιταγή

Η εταιρεία εισαγωγής και εμπορίας χάρτου ΙΩΑΝΝΗΣ ΛΑΖΟΣ & ΣΙΑ ΕΕ. Μειώνει την τιμή του αδεσμίδωτου χαρτιού έως 0,868 κιλό. Με τρόπο πληρωμής πεντάμηνη επιταγή. Για πιο σύντομο τρόπο πληρωμής παρέχονται ανάλογες εκπτώσεις. πεντάμηνη επιταγή. ΙΩΑΝΝΗΣ ΛΑΖΟΣ & ΣΙΑ ΕΕ ΙΑΣΙΟΥ 4 ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ ΤΗΛ: 210 57 72 177 - 57 72 277 FAX: 210 57 72 178 πεντάμηνη επιταγή. Συνάδελφοι Εάν γνωρίζετε χαρτέμπορο με πιο χαμηλή τιμή να μας ενημερώσετε. Θα ελέγξουμε την τιμή και θα την δημοσιεύσουμε επώνυμα. Στηρίξτε αυτούς που μας στηρίζουν! πεντάμηνη επιταγή. typografeio

Σάββατο 22 Νοεμβρίου 2008

ΓΕΛΑΝΕ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΜΑΣ

ΜΑΣ ΛΕΝΕ ΨΕΜΑΤΑ ΟΙ ΧΑΡΤΕΜΠΟΡΟΙ ΟΤΙ ΑΚΡΙΒΕΝΟΥΝ ΤΗΝ ΤΙΜΗ ΤΑ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑ. Συμβαίνει το εντελώς αντίθετο. Λόγο της εισόδου στην ευρωπαϊκή αγορά χαρτί από την ΚΟΡΕΑ και την ΚΙΝΑ η τιμή του χαρτιού μειώνεται… ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΓΕΛΑΝΕ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΜΑΣ!! ΟΡΦΑΝΟΣ Μ. ΑΘΗΝΑ

Μην ξεχαστείτε...

ΔΕΥΤΕΡΑ 24 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2008 Σύνδεσμος Εκτυπωτικών Μέσων Επικοινωνίας Ελλάδος ΣΕΜΕΕ ΕΤΗΣΙΑ ΤΑΚΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΕΜΕΕ ΔΕΥΤΕΡΑ 24 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2008 ΕΝΩΣΗ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΤΥΠΟΓΡΑΦΕΙΩΝ & ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΓΡΑΦΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ ENOSIGRAF Εκλογική και απολογιστική Γενική Συνέλευση

Οι εκπρόσωποι των επιχειρηματιών κατηγόρησαν τις τράπεζες για δημιουργία καρτέλ.

Σε σύσκεψη που πραγματοποίησαν χθες η Ένωση Τραπεζών και ο Σύνδεσμος Ανωνύμων Εταιρειών και ΕΠΕ, για τα επιβαλλόμενα μέτρα ενίσχυσης των επιχειρήσεων που πλήττονται από την κρίση, οι εκπρόσωποι των επιχειρηματιών κατηγόρησαν τις τράπεζες για δημιουργία καρτέλ.
Κατηγόρησαν επίσης τις τράπεζες για τα υψηλά επιτόκια χορηγήσεων καθώς και τα μεγάλα spread με τα οποία χορηγούν δάνεια στις μικρομεσαίες κυρίως επιχειρήσεις. Τα πνεύματα ήταν οξυμένα και οι τόνοι υψηλοί καθ' όλη τη διάρκεια των δύο ωρών που κράτησε η συνάντηση. Μάλιστα ο εκπρόσωπος των τραπεζών απείλησε δύο φορές ότι θα φύγει από την αίθουσα.
η ΤτΕ με τον εποπτικό της ρόλο στην κεφαλαιαγορά, ζητά από τις τράπεζες να αιτιολογήσουν γιατί διατηρούν υψηλά επιτόκια και ειδικά στα επιχειρηματικά δάνεια. Αυτό που προκαλεί απορίες και ερωτηματικά είναι ότι. Για κάθε, 1% αύξηση των επιτοκίων καταθέσεων οι τράπεζες αύξησαν έως και 4% τα επιτόκια δανείων.

Αν εισαι μικρομεσαιος επιχειρηματιας sto Ελλάδα.

Συνταγματική είναι η προσωποκράτηση για χρέη προς το Δημόσιο, όπως αποφάνθηκε η Ολομέλεια του Αρείου Πάγου, σε διάσκεψη που έγινε κεκλεισμένων των θυρών.
Το δικαστήριο έκανε δεκτή την εισήγηση του εισαγγελέα, Γιώργου Σανιδά, δικαιολογώντας την προσωποκράτηση για την έγκαιρη είσπραξη δημοσίων εσόδων. Το θέμα τώρα θα πάει στο ανώτατο ειδικό δικαστήριο, διότι το Συμβούλιο της Επικρατείας έχει αποφανθεί ότι η προσωποκράτηση είναι αντισυνταγματική, αφού το Δημόσιο δεν έχει να κερδίσει τίποτα από την στέρηση της ελευθερίας ενός πολίτη.
Με άλλα λόγια, κάποιος πολίτης που χρωστάει κάποιο μικρο ποσό προς το Ελληνικό Δημόσιο και δεν μπορεί να το εξοφλήσει στις προθεσμίες που θα του δοθούν!
θα μπαίνει φυλακή...
ΣΚΕΠΤΟΜΕΝΟΣ

Παρασκευή 21 Νοεμβρίου 2008

Παράταση έως τις 29/12/2008 η αίτηση για ρύθμιση χρεών

Με απόφαση του υπουργού Οικονομίας και Οικονομικών, Γιώργου Αλογοσκούφη, παρατείνεται μέχρι τις 29 Δεκεμβρίου 2008 η προθεσμία υποβολής της αίτησης, που λήγει στις 20 Νοεμβρίου 2008, για υπαγωγή στη ρύθμιση ληξιπρόθεσμων χρεών των άρθρων 23-26 του νόμου 3697/2008 και καταβολής της πρώτης δόσης αυτής ή της εφάπαξ εξόφλησης της οφειλής. Επισημαίνεται ότι η καταβολή της πρώτης δόσης, καθώς και η εφάπαξ εξόφληση, γίνονται την ημέρα υποβολής της αίτησης για υπαγωγή στη ρύθμιση. Το συνολικό ποσό κάθε δόσης δεν μπορεί να είναι μικρότερο των 300 ευρώ.

Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2008

Στο έλεος των χαρτεμπόρων τα τυπογραφεία

Ο συμφωνημένος ορισμός τιμών είναι κακούργημα!!!

Συνάδελφοι ας βοηθήσουμε όλοι μαζί

Ας σεβαστούμε τον αγώνα και τους κόπους μας.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΝΑ ΜΗΝ ΑΓΟΡΑΣΕΙ ΧΑΡΤΙ ΑΠΟ ΧΑΡΤΕΜΠΟΡΟ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟΛΜΗΣΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΑΥΞΗΣΗ.

Για μια φορά ας κάνουμε όλοι μαζί μια προσπάθεια!

Τι πρέπει να προσέξεις πρακτικά. Παρατήρησε προμηθευτές που πάντοτε ανακοινώνουν τις αυξήσεις των τιμών την ίδια χρονική στιγμή για το ίδιο ποσό ή ακολουθούν εναλλασσόμενες αυξήσεις τιμών η μορφές σαν να ακολουθούν κάποια σειρά μεταξύ των στις αυξήσεις. Παρατήρησε προμηθευτές που ελαττώνουν η καταργούν εκπτώσεις περίπου την ίδια χρονική στιγμή. Γενικά, να είσαι σε εγρήγορση σε καταστάσεις όπου όλες οι τιμές φαίνεται να είναι ομοιόμορφες και οι προμηθευτές αρνούνται να διαπραγματευτούν αυτές τις τιμές. Σε όλες τις παραπάνω περιπτώσεις, βλάπτονται άμεσα τα συμφέροντα σου. πληρώνουμε το χαρτί χρυσό... ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ ΝΑ ΜΕΙΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΤΙΜΗ! typografeio

Τετάρτη 19 Νοεμβρίου 2008

Να μην λείψει κανείς

ΕΝΩΣΗ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΤΥΠΟΓΡΑΦΕΙΩΝ & ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΓΡΑΦΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ ENOSIGRAF Εκλογική και απολογιστική Γενική Συνέλευση ΔΕΥΤΕΡΑ 24 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2008, και ώρα 6:30 μμ, στην αίθουσα συνεδριάσεων του ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ, ΚΑΡΑΪΣΚΟΥ 111, Πειραιάς, 3ος όροφος, Η πρόταση του ΔΣ είναι οι εκλογές να διεξαχθούν ΤΕΤΑΡΤΗ 26 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2008, στα γραφεία της ΕΝΩΣΗΣ, Αγίου Κωνσταντίνου 3, Πειραιάς πλατεία ΚΟΡΑΗ 4ος όροφος, από τις 14:30 – 20:30 ΕΤΗΣΙΑ ΤΑΚΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΕΜΕΕ HOLIDAY INN, 24 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2008 Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 2008 και ώρα 18:00 στο Ξενοδοχείο Holiday Inn, στην Αττική Οδό. Για να δηλώσετε τη συμμετοχή σας, μπορείτε να επικοινωνήσετε με τη Γραμματεία του ΣΕΜΕΕ, στο τηλ.: 210 82 12 300. Σύνδεσμος Εκτυπωτικών Μέσων Επικοινωνίας Ελλάδος ΣΕΜΕΕ

Τρίτη 18 Νοεμβρίου 2008

Μας δουλεύουν χοντρά

Θα πρέπει να φαινόμαστε ΠΟΛΥ ΗΛΙΘΙΟΙ! Μας δουλεύουν χοντρά οι χαρτέμποροι χρόνια τώρα και τους ανεχόμαστε. Να μειώσουν τις τιμές εδώ και τώρα! Αγοράστε όλοι χαρτί μόνο από τον ΚΡΗΤΙΚΟΣ Ν. - ΝΤΑΪΡΤΖΕΣ Γ. ΑΕ ΣΦΑΝΤΟΣ ΗΛΙΑΣ

Ο συμφωνημένος ορισμός τιμών είναι κακούργημα

Ορισμός τιμών είναι μια συμφωνία

μεταξύ ανταγωνιστών να αυξάνουν,
να καθηλώνουν ή καθ οιανδήποτε
μορφή να διατηρούν την τιμή στην
οποία πωλούν τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες τους.
Δεν είναι απαραίτητο οι ανταγωνιστές να συμφωνούν να πωλούν ακριβώς στην ίδια τιμή ή ότι κάθε ανταγωνιστής σε έναν τομέα είναι μέρος μιας συνωμοσίας. Ο συμφωνημένος ορισμός τιμών μπορεί να πάρει πολλές μορφές και κάθε συμφωνία η οποία περιορίζει τον ανταγωνισμό στις τιμές παραβιάζει το Νόμο.
Ο συμφωνημένος ορισμός τιμών είναι κακούργημα
Ο συμφωνημένος ορισμός τιμών είναι κακούργημα!!!
Ο συμφωνημένος ορισμός τιμών είναι κακούργημα
Συνάδελφοι αντιδράστε!!!
ΟΧΙ στο καρτέλ του χαρτιού..
Στηρίξτε αυτούς που μας στηρίζουν!!!
Ο συμφωνημένος ορισμός τιμών είναι κακούργημ
Το 60% των εξόδων μας πάνε στον χαρτέμπορα. α
Σε λίγο και άλλος τιμοκατάλογος
μεγαλοχαρτέμπορου με νέες τιμές!
Ο συμφωνημένος ορισμός τιμών είναι κακούργημα
typografeio

Ακάλυπτες επιταγές...

Άνοδο ρεκόρ σημείωσαν οι ακάλυπτες επιταγές τον Οκτώβριο, αγγίζοντας το 1 δισεκατομμύριο ευρώ, δείχνοντας ανάγλυφα το μέγεθος των προβλημάτων που αντιμετωπίζει πλέον η αγορά. Η κατάσταση είναι περισσότερη ανησυχητική, εάν αναλογιστεί κανείς ότι οι συνέπειες της κρίσης στην ελληνική οικονομία δεν έχουν γίνει ακόμη αισθητές σε όλο τους το εύρος.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η εταιρία Τειρεσίας ΑΕ, οι ακάλυπτες επιταγές την χρονική περίοδο Ιανουαρίου-Οκτωβρίου 2008 ανήλθαν σε τεμάχια σε 88.909.
Σε σχέση με τον περασμένο Οκτώβριο παρουσίασαν αύξηση σε αξία 94,6%!
Συνάδελφοι μεγάλη προσοχή στα κοστολόγια και στον τρόπο πληρωμής!!!
Είμαστε ο μόνος κλάδος με τα μεγαλύτερα ΦΕΣΙΑ!!!

Πέμπτη 13 Νοεμβρίου 2008

Μειώνετε η τιμή του χαρτιού σε 0,809 κιλό

Ο πρώτος χαρτέμπορος που αναλογιζόμενος την πορεία του κλάδου εκδίδει νέο τιμοκατάλογο με μειωμένες τιμές. ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2008 Να γίνουμε πιο αναλυτικοί: Για βάρος χαρτιού από 115-170gr τιμή 0,869 κιλό, για αγορές πάνω από 500 ευρώ. Για μεγαλύτερες παραγγελίες δίνεται επιπλέον έκπτωση έως -4% δηλαδή 0,834 κιλό και τρόπο πληρωμής με επιταγή 4 μηνών. Για τρόπο πληρωμής σε πιο σύντομο χρόνο παρέχεται επιπλέον έκπτωση έως -3%. Δηλαδή τελική τιμή 0,809/κιλό. Φτηνότερη τιμή κατά 29% από τον τιμοκατάλογο γνωστού μεγαλοχαρτέμπορου που αύξησε την τιμή του χαρτιού τον μήνα Οκτώβριο σε 1,04/κιλό Συνάδελφοι από όλοι την Ελλάδα, ξέρετε τι πρέπει να κάνετε. Στηρίξτε αυτούς που μας στηρίζουν. ΚΡΗΤΙΚΟΣ Ν. - ΝΤΑΪΡΤΖΕΣ Γ. ΑΕ ΕΙΣΑΓΩΓΗ & ΕΜΠΟΡΙΑ ΧΑΡΤΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Πάρνηθος 2 & Κ. Παλαμά 13 , Καματερό , 134 51 ΤΗΛΕΦΩΝΟ 210 2389080-3, 210 3459930 FAX 210 2389084 E-MAIL krida@internet.gr Εάν και άλλοι Εάν και άλλοι Εάν και άλλοι χαρτέμποροι έχουν εκδώσει τιμοκαταλόγους με νέες μειωμένες τιμές, ή επιθυμούν να μειώσουν τις τιμές του χαρτιού για να βοηθήσουν τον κλάδο, μπορούν να μας στείλουν την τιμή κιλού να την δημοσιεύσουμε με τα πλήρη στοιχεία τους. Συνάδελφοι σε αυτή την μεγάλη οικονομική κρίση που περνά η χώρα πρέπει να οργανωθούμε, να βοηθήσουν όλοι, να μην κλείσει κανένα ΤΥΠΟΓΡΑΦΕΙΟ! Εάν και άλλοι typografeio

Τετάρτη 12 Νοεμβρίου 2008

koroido katatheth.

Για να πάρεις ένα δάνειο από την κάθε Τράπεζα σε βάζουν και υπογράφεις και 2-3 σελίδες με μικρά γράμματα -"εννοείται ότι αυτό απαγορεύεται"- για το τι θα πάθεις έτσι και δεν πληρώσεις.
Αυτό το ονομάζουν ΣΥΜΒΑΣΗ.Μέχρι τώρα, ο κάθε κατακαημένος-η , πήγαινε να καταθέσει τα χρήματα του στα ευαγή ιδρύματα και ΚΑΝΕΙΣ εκ μέρους των Τραπεζών δεν τον ενημέρωνε ότι σε πιθανό κανόνι της Τράπεζας , θα έπαιρνε το ποσόν έως 20.000 ευρώ, και ούτε σύμβαση υπέγραφε.. Όσο για την ασφάλεια των καταθέσεων και το στημένο επί σειρά ετών παιχνίδι, όλοι μα όλοι, έκαναν το κοροΐδο.
Γράφει ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΛΛΗΣ

Συνεχίστε το μποϊκοτάζ!!!

Μειώνεται η τιμή του χαρτιού!!!
Σε λίγο οι νέοι τιμοκατάλογοι των χαρτεμπόρων,
με ονόματα, τηλέφωνα, και λεπτομέρειες.
Συνάδελφοι, κατευθύνετε τις αγορές σας σε αυτούς που μειώνουν τις τιμές και μας στηρίζουν.

Μας έκατσαν στον σβέρκο!

Μαύρα κοράκια με νύχια γαμψά, μας έχουν κάτσει στο σβέρκο. Βαδίζουμε μόνοι χωρίς κατεύθυνση και συνδικαλιστική αντιπροσώπευση. Εάν δεν οργανωθούν τα τυπογραφεία μαζί με τους γραφιστες θα βρεθούμε όλοι φυλακή. Τα κομματικά κοράκια αλωνίζουν στα τυπογραφεία μας, οι προμηθευτές κάνουν ότι αύξηση γουστάρουν, εμείς κοιτάμε αδύναμοι και ανήμποροι να αντιδράσουμε.
ΤΑΣΟΣ Β. ΑΘΗΝΑ

Τρίτη 11 Νοεμβρίου 2008

Απολύσεις και λουκέτα παντού

Kαθώς η έλλειψη ρευστού και η μείωση των παραγγελιών οδηγούν εκατοντάδες επιχειρήσεις σε μειώσεις προσωπικού ή ακόμη και σε κλείσιμο. Η κρίση που επελαύνει στην ελληνική οικονομία επιταχύνει το τέλος προβληματικών κλάδων.
Ολο και περισσότερα επιμελητήρια και σύνδεσμοι επιχειρήσεων της χώρας αντιδρούν, ζητώντας κρατική αρωγή και καταγγέλλουν τόσο την ανελαστικότητα του τραπεζικού δανεισμού όσο και τη φορολογική πολιτική της κυβέρνησης, μεταφέροντας τις όποιες ελπίδες για σωτηρία, αλλά και τις ευθύνες της κατάρρευσης στο κράτος και στις τράπεζες. Μάλιστα κάποια επιμελητήρια, όπως το Βιοτεχνικό της Θεσσαλονίκης, ζητούν ανοικτά «μερίδιο» στο πακέτο των 28 δισ. των τραπεζών.

Εργασιακά θέματα

Πώς γίνεται η απόλυση;

Προϋποθέσεις έγκυρης καταγγελίας της σύμβασης εργασίας είναι : Η γνωστοποίηση γραπτώς της καταγγελίας στον εργαζόμενο - Η καταβολή της νόμιμης αποζημίωσης εφόσον ο εργαζόμενος έχει συμπληρώσει τουλάχιστον δίμηνη εργασία - Η αναγγελία της απόλυσης στον ΟΑΕΔ μέσα σε 8 ημέρες από την κοινοποίηση του εγγράφου της καταγγελίας στον εργαζόμενο, αλλιώς ο εργοδότης έχει ποινικές συνέπειες. Δεν θίγεται το κύρος της καταγγελίας από την παράλειψη αυτή. - Η γνωστοποίηση του λόγου της καταγγελίας, ώστε να διαπιστώνεται ότι δεν προσκρούει σε απαγορευτικές διατάξεις ή ότι ασκείται καταχρηστικά.

Μπορεί ο εργοδότης να απολύσει τον εργαζόμενο όταν έχει άδεια ή απουσιάζει λόγω ασθένειας από την εργασία του;

Απαγορεύεται η απόλυση του εργαζόμενου όταν τελεί σε άδεια ή και διαθεσιμότητα. Σε περίπτωση μικρής διάρκειας ασθένειας του μισθωτού δεν μπορεί να γίνει απόλυσή του, όπως και προκειμένου για γυναίκα στη διάρκεια της λοχείας. Αν ο εργαζόμενος υπογράψει το έγγραφο της καταγγελίας και λάβει την αποζημίωση μπορεί να προσβάλλει την απόλυσή του;

O εργαζόμενος αν δεν υπογράψει ότι έλαβε γνώση του εγγράφου της απόλυσης, απλώς δυσκολεύει την κατάσταση, γιατί τότε ο εργοδότης θα κοινοποιήσει το έγγραφο μέσω δικαστικού επιμελητή. Το γεγονός ότι, ο εργαζόμενος παραλαμβάνει το έγγραφο της καταγγελίας ή την αποζημίωση, δεν του στερεί το δικαίωμα να προσβάλει το κύρος της καταγγελίας της σύμβασης εργασίας του.

Ποια είναι η "βραχείας διάρκειας" ασθένεια;

Ο εργοδότης οφείλει ν'ανεχθεί την ασθένεια του εργαζόμενου, που διαρκεί: - Ένα (1) μήνα για όσους εργάζονται μέχρι 4 χρόνια - Τρεις (3) μήνες για όσους εργάζονται από 4 μέχρι 10 χρόνια - Τέσσερις (4) μήνες για όσους εργάζονται από 10-15 χρόνια - Έξι (6) μήνες για όσους εργάζονται από 15 χρόνια και πάνω. - Έτσι σε καμιά περίπτωση ο εργοδότης δεν μπορεί να θεωρήσει οικειοθελή αποχώρηση την απουσία του εργαζόμενου στα παραπάνω πλαίσια και για τον λόγο αποδεδειγμένης ασθένειας ή λοχείας. - Βέβαια, δεν σημαίνει ότι κάθε μεγαλύτερη απουσία του εργαζόμενου για λόγους ασθένειας θεωρείται και οικειοθελής αποχώρησή του, από την εργασία του. Για να κριθεί κάτι τέτοιο πρέπει να αποδειχθεί παράλληλα η θέλησή του να απομακρυνθεί από την εργασία του. - Τα θέματα αυτά είναι σημαντικά για τον εργαζόμενο, γιατί στην περίπτωση που ο εργοδότης δεν αποδεχθεί τις υπηρεσίες του μετά την λήξη της ασθένειάς του ή των λόγων αποχής από την εργασία του, μπορεί να διεκδικήσει τη διατήρηση της θέσης του και τους μισθούς υπερημερίας ή την καταβολή της αποζημίωσης για την καταγγελία της σχέσης εργασίας του.

Προσοχή στις χρεώσεις

H ΔΕΗ τον τελευταίο χρόνο έκανε αυξήσεις που ξεπερνούν το 18%. Ετοιμάζονται και πάλι να κάνουν σταδιακή αύξηση 6,5%. Δεν πρέπει ποτέ να παραβλέπουμε στις προσφορές που δίνουμε, εκτός των άλλων και το κόστος του ηλεκτρικού ρεύματος.

Δευτέρα 10 Νοεμβρίου 2008

Να σταματήσει η κοροϊδία!

Απαιτούμε να μειωθεί η τιμή του χαρτιού. Να σταματήσουν να κρύβονται τα σωματεία μας. Nα πάρουν θέση! Να καταγγείλουν τους χαρτεμπόρους για τις αυξήσεις! Να κατευθύνουμε μετά από διαπραγμάτευση τις αγορές μας σε φτηνότερους χαρτεμπόρους! πληρώνουμε το χαρτί χρυσό...

Κυριακή 9 Νοεμβρίου 2008

Χαρτί σε παλέτα 0,81/κιλό

Οι μεγαλοχαρτέμποροι κάνουν εκπτώσεις επιλεκτικά, κρυφά και τηλεφωνικά, για να μην έρθουν σε σύγκρουση με το ΚΑΡΤΕΛ. Έχουμε Οι μεγαλοχαρτέμποροι κάνουν εκπτώσεις επιλεκτικά, κρυφά και τηλεφωνικά, για να μην έρθουν σε σύγκρουση με το ΚΑΡΤΕΛ. Έχουμε πληροφορίες ότι ετοιμάζετε ο ΛΑΖΟΣ και ο ΚΡΗΤΙΚΟΣ να κάνουν αυξήσεις. θα ακολουθήσουν και άλλοι. Μπορούμε να τους εμποδίσουμε, όποιος χαρτέμπορος τολμήσει και κάνει αύξησή δεν πρέπει να ξαναπουλήσει ούτε ένα φύλλο χαρτί. Προσπαθούν να μας αναγκάσουν για μια ακόμα φορά να σκύψουμε… το κεφάλι!!! Με δικά μας χρήματα γίνανε τρανοί και μεγάλοι. Εάν κάνετε μερικά τηλέφωνα θα βρείτε εξαιρετικό χαρτί σε παλέτα 0,81/κιλό. "δεν μπορούμε να δώσουμε όνομα για να μην φανεί ότι κάνουμε διαφήμιση" και όχι 1,04/κιλό που ζητάνε. Μην δεχτείτε να πληρώσετε ούτε μια δεκάρα ακριβότερα. ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ 126 Εταιρείες ΕΙΣΑΓΩΓΗ & ΕΜΠΟΡΙΑ ΧΑΡΤΟΥ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ 67 Εταιρείες ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΙ ΧΑΡΤΟΥ Συνάδελφοι, πρέπει να οργανωθούμε να δείξουμε την δύναμη μας. πληρώνουμε το χαρτί χρυσό... typografeio

Σάββατο 8 Νοεμβρίου 2008

Ιντερχάρτ Α.Ε.: Υποκατάστημα στη Λάρισα

Στη δημιουργία υποκαταστήματος στη Λάρισα προχώρησε μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες χαρτιού στην Ελλάδα, η Ιντερχάρτ Α.Ε. Στόχος της εταιρείας είναι η γεωγραφική κάλυψη όλης της Θεσσαλίας και της Κεντρικής Ελλάδας με γνώμονα και την ανάπτυξη που παρουσιάζει η περιφέρεια Θεσσαλίας σε όλα τα επίπεδα.

Όλοι μας κοροϊδεύουν χρόνια τώρα…

Μπροστά στην επαπειλούμενη κατάρρευση τουλάχιστον 2 μεγάλων ασφαλιστικών ταμείων όπως ο Οργανισμός Ασφάλισης Ελευθέρων (!) Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ) και του Ταμείου Πρόνοιας των Δημοσίων Υπαλλήλων, το κράτος και το πολιτικό σύστημα της χώρας ευθέως μας κοροϊδεύει και μας κρύβει την αλήθεια.
Μας κοροϊδεύει γιατί προσπαθεί να μας πείσει ότι τα μέτρα που παίρνει για το ασφαλιστικό μπορούν να δώσουν λύση. Όλοι ξέρουμε ότι αυτό δεν είναι αλήθεια, διότι τα μέτρα απλώς μεταφέρουν το πρόβλημα κατά μερικά χρόνια αργότερα.
Mε βάση την ασφαλιστική νομοθεσία οι εισφορές που αποδίδει ο καθένας μας στα ασφαλιστικά ταμεία (εργαζόμενοι, εργοδότες, αυτοαπασχολούμενοι κλπ) καθώς και οι περίφημοι «κοινωνικοί πόροι» (όπως το αγγελιόσημο) ανήκουν όχι στους ίδιους τους ασφαλισμένους αλλά στα ταμεία! Το σημερινό νομικό πλαίσιο στην πραγματικότητα αφαιρεί από τον καθένα μας τα χρήματα των εισφορών του. Κανένας δε μας διασφαλίζει ότι τα λεφτά που αποδίδουμε θα μπορέσουμε κάποτε να τα πάρουμε ως σύνταξη. Και το μόνο που τολμούν να πουν είναι ότι οι συντάξεις είναι εγγυημένες από το κράτος. Αλλά αυτό είναι ένα μεγάλο ψέμα, με βάση τις δημοσιονομικές κατευθύνσεις, σε μακροπρόθεσμο ορίζοντα… Καταλάβατε; Τα χρήματά μας δε μας ανήκουν!
Και κανείς δεν έχει την τόλμη να το παραδεχθεί ευθέως!

semna kai tapina!

Δεν έχει για το εφάπαξ των συνταξιούχων... ... αλλά δίνει 28 δισ. ευρώ στις Τράπεζες η κυβέρνηση!

Άκουσα: Τα ταμεία αρωγής των δημοσίων υπαλλήλων δεν έχουν λεφτά να πληρώσουν τα εφάπαξ των νέων συνταξιούχων.

Σκέφτομαι: Η γυναίκα μου, αφού συμπλήρωσε 35 χρόνια υπηρεσίας, έχει εδώ και τρεις μήνες υποβάλει αίτηση για συνταξιοδότηση. Το εφάπαξ που δικαιούται είναι περίπου 60.000 ευρώ.

Προσωπικά ασχολούμαι με γραφικές τέχνες, μικροεκδόσεις κ.λπ. Είχαμε σκεφτεί με το εφάπαξ και μερικές οικονομίες μας να δημιουργούσαμε ένα μικρό, πλήρες, τυπογραφείο. Έχοντας την τεχνογνωσία, τους πελάτες και τη διάθεση το μόνο που μας λείπει είναι ένα συμπλήρωμα, που κάλυπτε το εφάπαξ της γυναίκας μου. Μια τέτοια μικρή εκδοτική-εκτυπωτική μονάδα θα απασχολούσε πάνω κάτω τρεις τέσσερις ανθρώπους (έχω τρία παιδιά που δουλεύουν ως ιδ. υπάλληλοι). Επομένως, χωρίς καμιά κρατική επιδότηση ή δανεισμό θα προσθέτονταν 3-4 νέες θέσεις εργασίας, που θα τις καταλάμβαναν είτε τα δικά μου παιδιά (αδειάζοντας ισάριθμες άλλες θέσεις) ή ισάριθμοι άνεργοι.

Αντ’ αυτού η κυβέρνηση δίνει 28 δισ. ευρώ, δηλαδή ποσό πενήντα φορές μεγαλύτερο, στις τράπεζες. Με αυτό το ποσό θα πρέπει, σύμφωνα με τα παραπάνω, να βρουν δουλειά πάνω από 1.000.000 (ολογράφως: ένα εκατομμύριο) Έλληνες. Τελικά, όμως, πόσες νέες θέσεις εργασίας θα δημιουργηθούν;

Γράφει ο Δημ. Πελεκάνος

Παρασκευή 7 Νοεμβρίου 2008

Ο ΕΧΘΡΟΣ ΜΟΥ...

Καλησπέρα συνάδελφοι,
Αφού έληξε ο πρώτος αγώνας της αναμέτρησης τυπογράφων - γραφιστών (μάλλον κάποια στιγμή θα ακολουθήσει ρεβάνς) και στο ενδιάμεσο της κόντρας σαβουρογράφων - γραφιστών, έτσι για να έχει ποικιλία η ζωή μας, βρήκαμε τον καινούργιο εχθρό: τον χαρτέμπορο.
Και εξηγώ: 0,70x1x0,300x125x0,3=7,87 € η αύξηση του χαρτιού στη δεσμίδα 125 φύλλων 70Χ100/300 velvet. Ακριβώς τόσο είναι οκτώ ευρώ στη δεσμίδα! Και γι' αυτό ο χαρτέμπορος είναι ξεφτιλισμένος και απατεώνας. Μαζί σας, συμφωνώ και επαυξάνω.
Ερώτηση:
Πως χαρακτηρίζουμε τους εαυτούς μας που ακόμα χρεώνουμε τιμές της δεκαετίας του '90;
Πως χαρακτηρίζουμε τους εαυτούς μας που πολλοί από εμάς κοστολογούν ακόμα σε δραχμές και με τον τσίγκο;
Πως χαρακτηρίζουμε τους εαυτούς μας που δεν έχουμε το θάρρος να χρεώσουμε 5 € παραπάνω γιατί φοβόμαστε ότι θα χάσουμε τη δουλειά;
Πόσες φορές συνάδελφοι ρίξατε την τιμή "μπαίνοντας μέσα" για να πάρετε τη δουλειά από το απέναντι μαγαζί;
Γι' αυτό την επόμενη φορά που θα βρούμε κάποιον άλλον να μας φταιει, καλύτερα ας κοιτάξουμε τη μούρη μας στον καθρέφτη.
Τα σέβη μου
Κώστας42 χρονος τυπογράφος.

Πέμπτη 6 Νοεμβρίου 2008

πως γίνεται?

ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΜΟΥ ΕΞΗΓΗΣΕΙ !!!!!
πως γίνεται? ...
Εμεις έχουμε την παραγωγή ...
Εμείς μιλάμε με τον τελικό πελάτη(γραφίστες-τυπογράφοι)...
Από εμάς εισπράτουν, χαρτέμποροι, προμηθευτές υλικών (μελάνια, τσίγκοι, Films, κ.α.)...
Από εμάς εισπράτουν, οι τεχνικοί των μηχανών...
Από εμάς εισπράτουν, οι αντιπροσωπείες πώλησης των μηχανών...
Από εμάς εισπράτουν, οι απίθανοι (τρίτα χέρια)
και στο τέλος ΕΜΕΙΣ... να είμαστε οι επιχειρήσεις προς εξαφάνισει
Κανονικά όλοι οι παραπάνω θα έπρεπε να μας είχαν στα πούπουλα και να μας προσέχουν σαν τα μάτια τους γιατί αν πέσουμε εμεις (γραφίστες-τυπογράφοι) θα πέσουν και αυτοί.
Τι νομίζουν? Η ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ, ΛΑΜΠΡΑΚΗΣ Κ.Α. θα πάρουν από αυτούς, αυτοι πέρνουν κατ'ευθείαν από τα εργοστάσια παραγωγής.
ΚΑΙ ΟΜΩΣ είμαστε οι περισσότεροι για κλάματα.
ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΥΤΌ???????
Βασίλης Αττική.

ΔΙΑΙΡΕ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΕΥΕ

Διαβάστε ποιοι υπογράφουν τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας

από την μεριά των εργαζομένων
των εργατοτεχνιτών-τριών Κυτιοποιίας και Χαρτοκιβωτίων όλης της χώρας.
Δημήτρης Δρακόπουλος, Δημήτρης Χαρός
πληκτρολόγοι - δακτυλογράφοι - φωτοστοιχειοθέτες, σελιδοποιοί - γραφίστες στις Εκδοτικές - Βιβλιοχαρτοπωλικές Επιχειρήσεις κ στις Φωτοστοιχειοθετικές Επιχειρήσεις όλης της χώρας.
Δημήτριος Δρακόπουλος, Δημήτριος Χαρός
στην εκτυπωτική βιομηχανία στα λιθογραφεία τα εργοστάσια και επιχειρήσεις γραφικών τεχνών όλης της χώρας.
Δημήτρης Δρακόπουλος, Δημήτριος Χαρός
των Τεχνικών τύπου (εργατοτεχνιτών τυπογράφων) που απασχολούνται στις ημερήσιες επαρχιακές εφημερίδες όλης της χώρας πλην ΑΘΗΝΩΝ και ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Δρακόπουλος Δημήτριος, Χαρός Δημήτριος
των εργαζομένων στα βιβλιοδετεία όλης της χώρας
Δρακόπουλος Δημήτριος και Χαρός Δημήτριος
και άλλες ΣΣΕ που δεν είναι δυνατών να αναφερθούν όλες. Εμείς οι έξυπνοι επιχειρηματίες,
τελικά μπορούμε να υπερασπίσουμε τα συμφέροντα μας;
Δεν θα έπρεπε να υπάρχει μια ενιαία σύμβαση για όλο τον κλάδο;
Άμεση ανάγκη η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ μιας ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ.

Τετάρτη 5 Νοεμβρίου 2008

ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ...

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ 126 Εταιρείες ΕΙΣΑΓΩΓΗ & ΕΜΠΟΡΙΑ ΧΑΡΤΟΥ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ 67 Εταιρείες ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΙ ΧΑΡΤΟΥ

Πρέπει να οργανωθούμε

Γράψου στα σωματεία μας...
Έχουμε και εμείς σαν κλάδος αιτήματα
εκτός από υποχρεώσεις!
Μπορούμε να τα διεκδικήσουμε!
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ
Είναι πλέον άμεση η ανάγκη για όλο τον κλάδο της τυπογραφίας η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ μιας ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ. Θα μας αντιπροσωπεύει Ενιαία και εκτός από τις ΣΣΕ θα μπορεί να εκπροσωπεί τον κλάδο και σε όλες της κρατικές υπηρεσίες και τα υπουργεία.
Σε λιγότερο από 20 ημέρες πραγματοποιείται η
ΕΤΗΣΙΑ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ των σωματείων μας.
Ήρθε ο καιρός να πάρουμε γενναίες αποφάσεις.
Να παραμερίσουμε ότι μας χωρίζει.
Να σταθούμε σε ότι μας ενώνει.
Άμεση η ανάγκη όλου του κλάδου για την δημιουργία μιας ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ και η κατάργηση όλων των απαράδεκτων ΣΣΕ...
Εμείς οι έξυπνοι επιχειρηματίες τόσα χρόνια αυτό που επιτύχαμε ήταν να διαλύσουμε εντελώς τον κλάδο. Βάζουμε τα χέρια μας και βγάζουμε τα μάτια μας. Τρέχουμε συνέχεια στα δικαστήρια με τις απαράδεκτες ΣΣΕ που υπογράφαμε και βλέπουμε ένα αβέβαιο μέλλον για όλους.
Τελικά είμαστε τόσο ανίκανοι να υπερασπίσουμε τα συμφέροντα μας;
Ας παραδειγματιστούμε από τους εργαζόμενους του κλάδου οι οποίοι με ΕΝΑ σωματείο κατευθυνόμενο από το κκε. Το πρώτο που επέτυχαν ήταν η δημιουργία ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ "Ομοσπονδία Μισθωτών Τύπου και Βιομηχανίας Χάρτου" η οποία μας έχει αλλάξει τα φώτα!!!.
επίλογος:
κύριε ΡΟΗ Γιάννη και αγαπητό ΔΣ του ΣΕΜΕΕ
Σε μια σοβαρή διαπραγμάτευση ΣΣΕ
δεν είμαστε υπερήφανοι για το τι δίνουμε!
αλλά για το τι παίρνουμε.
Εσείς δεν καταφέρατε να επιτύχετε κανένα από τα αιτήματα του κλάδου.
Υπογράψατε! όμως την ΣΣΕ και δεσμεύσατε χιλιάδες τυπογραφεία.
"θα το κλείσουμε εδώ αυτό το θέμα"
typografeio

Τρίτη 4 Νοεμβρίου 2008

Εκλογική και απολογιστική Γενική Συνέλευση

Πειραιάς 29/10/08 Αριθμός πρωτ. 2140/08 Ο ΚΑΙΡΟΣ ΕΦΘΑΣΕ Μια τριετία 2005-2008 πέρασε. Μέσα από μια πορεία πυκνή σε γεγονότα και δράσεις, η θητεία του σημερινού Δ.Σ. της ΕΝΩΣΗΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΤΥΠΟΓΡΑΦΕΙΩΝ & ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΓΡΑΦΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ, έφθασε στο τέλος της.

Σε δύσκολους καιρούς για τον κλάδο όπως σήμερα, η συμμετοχή των συναδέλφων στην συνέλευση, και κυρίως στις εκλογές, η ανάδειξη άξιων συναδέλφων στη νέα διοίκηση, αποκτά ξεχωριστή σημασία. Ιδιαίτερη αισιοδοξία εμπνέουν οι δεκάδες εγγραφές νέων μελών (που πύκνωσαν τον τελευταίο καιρό, παρά τις δικές μας οργανωτικές αδυναμίες) από όλη την Αττική. Καλούμε λοιπόν όλους τους συναδέλφους επαγγεματίες των Γραφικών Τεχνών στην Εκλογική και απολογιστική Γενική Συνέλευση την ΔΕΥΤΕΡΑ 24 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2008, και ώρα 6:30 μμ, στην αίθουσα συνεδριάσεων του ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ, ΚΑΡΑΪΣΚΟΥ 111, Πειραιάς, 3ος όροφος, με θέματα, εκτός από τα καταστατικά, και ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ – ΤΕΒΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ και ΛΥΣΕΙΣ σχετικά με τα επιδοτούμενα Κοινοτικά Προγράμματα. Η πρόταση του ΔΣ είναι οι εκλογές να διεξαχθούν την ΤΕΤΑΡΤΗ 26 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2008, στα γραφεία της ΕΝΩΣΗΣ, Αγίου Κωνσταντίνου 3, Πειραιάς πλατεία ΚΟΡΑΗ 4ος όροφος, από τις 14:30 – 20:30 Με συναδελφικούς χαιρετισμούς Για το ΔΣ της ΕΝΩΣΗΣ

ΕΝΩΣΗ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΤΥΠΟΓΡΑΦΕΙΩΝ & ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΓΡΑΦΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ ENOSIGRAF

Δευτέρα 3 Νοεμβρίου 2008

Συγχαρητήρια και καλές δημιουργίες!

Επαναλειτουργούν από τις 29 Σεπτεμβρίου τα γραφεία της Ένωσης Γραφιστών Ελλάδας, στην οδό Μυλλέρου 19, που παρέμεναν κλειστά, μετά τις ζημιές που είχαν προκληθεί από την φωτιά της 25ης Ιουνίου 2008.
Η Γραμματεία της Ένωσης, λειτουργεί κάθε μέρα από Δευτέρα μέχρι Πέμπτη από τις 18:00 μέχρι τις 21:00
(τηλ.: 210 522 4813).

Κυριακή 2 Νοεμβρίου 2008

Σάββατο 1 Νοεμβρίου 2008

ΣΤΟΥΣ ΔΥΣΚΟΛΟΥΣ ΚΑΙΡΟΥΣ, Η ΕΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΗ

ΕΝΩΣΗ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΤΥΠΟΓΡΑΦΕΙΩΝ & ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΓΡΑΦΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ ENOSIGRAF Πειραιάς 29/10/08 Αριθμός πρωτ. 2139/08 Έκκληση του Δ.Σ. της Ενωσης προς τα αδελφά σωματεία και όλους τους συναδέλφους του ευρύτερου χώρου των γραφικών τεχνών Αγαπητοί συνάδελφοι Ο κλάδος μας έχει μπει τα τελευταία χρόνια σε συνεχώς διευρυνόμενη κρίση, και το άμεσο μέλλον προμηνύεται χειρότερο. Και αυτό παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες που καταβάλουμε, με πολυδάπανες επενδύσεις σε μηχανήματα και τεχνογνωσία, για να διατηρήσουμε την ανταγωνιστικότητά και το μερίδιό μας στην αγορά. Είναι φανερό ότι σε τέτοιες συνθήκες οι επιχειρήσεις τουλάχιστον χρειάζονται καθαρούς όρους λειτουργίας και εργασιακών σχέσεων, ώστε να αποφεύγονται δυσάρεστες εκπλήξεις εκ των υστέρων. Η σημερινή κατάσταση, με τη σύγχυση γύρω από τις συλλογικές συμβάσεις του κλάδου, τις επικαλύψεις, τα ψιλά γράμματα, τους πονηρούς όρους και τις ξεπερασμένες από τις τεχνολογικές εξελίξεις ρυθμίσεις, το μόνο που εξυπηρετεί είναι τα συμφέροντα επιτήδειων δικηγόρων, που έχουν ξεκινήσει, για δικό τους και μόνο όφελος, βιομηχανία αγωγών. Όλες οι επιχειρήσεις απειλούνται με αναδρομικά χαράτσια (μέχρι και πενταετίας) τέτοιου ύψους, που ακόμα και οι περιώνυμοι αναδρομικοί φορολογικοί έλεγχοι μπροστά τους ωχριούν. Ο κλάδος, για να αναπτυχθεί, ή έστω να περισώσει ότι μπορεί από την ανταγωνιστικότητά του χρειάζεται καθαρές και παραγωγικές εργασιακές σχέσεις. Χρειάζεται επειγόντως μια νέα συλλογική σύμβαση που: - θα εξασφαλίζει την δίκαιη αμοιβή των συνεργατών μας εργαζομένων, θα ενθάρρυνε με κίνητρα την παραγωγική δουλειά και την τεχνολογική τους εξέλιξη, και όχι, όπως σήμερα, την μισθολογική ισοπέδωση, την δημοσιοϋπαλληλική νοοτροπία και την επετηρίδα. - θα ανταποκρίνεται στις σημερινές τεχνολογικές συνθήκες, θα διευκολύνει την πρόοδο και δεν θα φασκιώνει την οργάνωση της παραγωγής στις συνθήκες του 1930. Η κίνηση της ΕΝΩΣΗΣ μας, από κοινού με την ανώτατη οργάνωση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στη χώρα μας, την Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος ( (ΓΣΕΒΕ, η οποία στα πλαίσια του ρόλου της ως κοινωνικού εταίρου έχει έντονο και έννομο συμφέρον για την ομαλή λειτουργία της βιοτεχνίας) να αμφισβητήσει νομικά την καθολική ισχύ της Συλλογικής Σύμβασης του ΣΛΕ (ΣΕΜΕΕ) έχει δύο στόχους: α. είναι η έσχατη αμυντική κίνηση να σώσει χιλιάδες μικρές επιχειρήσεις από την καταστροφή, και αφού απέτυχαν πολύχρονες προσπάθειες συνεννόησης και το σημαντικότερο β. ανοίγει το δρόμο για την από κοινού διαπραγμάτευση, το συντομότερο δυνατό και από μηδενική βάση, μιας νέας Συλλογικής Σύμβασης που να ανταποκρίνεται στους παραπάνω στόχους. Σαν τέτοια, είναι μια μοναδική ευκαιρία και πρέπει να εκτιμηθεί και να αξιοποιηθεί από όλους. Η αλαζονεία, η αυταπάτη ότι μπορεί να κερδηθεί οτιδήποτε με τον αθέμιτο ανταγωνισμό κάποιων συναδέλφων ενάντια σε άλλους, η ψευδαίσθηση της συμμαχίας με αργόμισθους κρατικοδίαιτους συνδικαλιστές με ολοκληρωτικές νοοτροπίες, που αδιαφορούν για τους εργαζόμενους και ενδιαφέρονται μόνο για κομματικά οφέλη, είναι κακοί σύμβουλοι, ιδιαίτερα όταν βασίζονται στην απειρία και την κακή εκτίμηση των πραγματικών δεδομένων του κλάδου, της αγοράς και των γενικότερων πολιτικοοικονομικών συνθηκών. Με συναδελφικούς χαιρετισμούς Για το ΔΣ της ΕΝΩΣΗΣ Ο Πρόεδρος Ο Γενικός Γραμματέας ΤΑΣΟΣ ΠΑΛΛΑΣ ΜΑΤΘΑΙΟΣ ΜΑΤΘΑΙΟΥ

Δεν ξεγελούν τους τυπογράφους η ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ ΑΕ του κκε και τα τσιράκια τους

ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΖΗΤΑΜΕ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΤΟΥΣ ΓΙΓΑΝΤΕΣ ΤΗΣ ΣΚΕΨΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΑΞΙΚΗΣ ΠΑΛΗΣ

Μπορούν τα κόμματα να ανταγωνίζονται τους ιδιώτες στο επιχειρείν;;;;

Μήπως η κρίση στον κλάδο έχει ρίζα στην ΚΡΙΣΗ ΙΔΕΩΝ που υπάρχει σε αυτόν;

Η διέξοδος βρίσκεται στη δική μας πάλη.
Πρέπει να εξασφαλιστεί η δουλειά του καθενός.
Οι εργαζόμενοι του κλάδου να περάσουν στην αντεπίθεση.
Ανυποχώρητος ταξικός αγώνας (κλικ εδώ)
Το τέλος της αυταπάτης. Δικαιολογημένος ο φόβος τους... Δε θα «ξεμπερδέψουν»!!! (κλικ εδώ)
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------