Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2011

Σε πτώχευση η manroland

Σε επίσημο δελτίο τύπου, η manroland δήλωνε ότι κατέθεσε αίτηση για να ξεκινήσουν οι διαδικασίες πτώχευσης της εταιρίας στο αρμόδιο περιφερειακό δικαστήριο του Άουγκσμπουργκ, μετά την αποτυχία στις διαπραγματεύσεις με πιθανό αγοραστή. Ταυτόχρονα, η εταιρία υπέβαλλε αίτημα για αυτο-διοίκηση ώστε να ολοκληρώσει τις συνεχόμενες προσπάθειες αναδιοργάνωσης. Η απόφαση για την κήρυξη πτώχευσης πυροδοτήθηκε από μία ακόμη δραματική μείωση στις παραγγελίες, η οποία ξεκίνησε έντονα από τα μέσα Ιουλίου και συνεχίστηκε με αμείωτο ρυθμό. Η manroland απασχολεί 6.500 άτομα παγκοσμίως, ενώ στη Γερμανία οι εργαζόμενοι στην εταιρία φτάνουν τους 5.000.

Η υπεύθυνη μάρκετινγκ της Graphics A.E., που αντιπροσωπεύει τη manroland στην Ελλάδα δήλωσε:
«Στην Ελλάδα δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτα. Σε ό,τι αφορά εμάς, συνεχίζουμε να υποστηρίζουμε κανονικά τους πελάτες μας με ό,τι χρειαστούν. Παράλληλα περιμένουμε και εμείς τα αποτελέσματα της προσπάθειας αναδιοργάνωσης από τη Γερμανία. Θα κάνω ό,τι περνάει από το χέρι μου για να ενημερώνω τους πελάτες και τους συνεργάτες μας».

τριήμερης απεργίας στην «Ελευθεροτυπία»

Τη διεξαγωγή τριήμερης απεργίας στην «Ελευθεροτυπία», από τις 6 το πρωί. της Πέμπτης 1 Δεκεμβρίου έως τις 6 το πρωί της Κυριακής 4 Δεκεμβρίου, αποφάσισαν τα διοικητικά συμβούλια της ΕΣΗΕΑ, της ΕΠΗΕΑ, της Πανελλαδικής Ένωσης Λιθογράφων, της ΕΣΠΗΤ, της Ένωσης Φωτορεπόρτερ Ελλάδος και της Ένωσης Προσωπικού Πρακτορείων Εφημερίδων Αθηνών.

Συνελήφθη ιδιοκτήτης εκτυπωτικής εταιρίας

Συνελήφθη από την Οικονομική Αστυνομία, για οφειλές προς το Δημόσιο 2.059.455,58 ευρώ.56χρονος   ιδιοκτήτης εκτυπωτικής εταιρίας που διέμενε στον Διόνυσο Αττικής.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, με τις κατηγορίες που αφορούν στις διατάξεις του άρθρου 25 του Ν. 1882/90, όπως πλέον ισχύει μετά τη τροποποίηση με το άρθρο 3 παρ.1 του Ν.3943/11 "Μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο".

Πηγή ethnos.gr

Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΧΑΡΤΟΠΟΙΙΑΣ ΜΕΛ ΑΕ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ ΣΕ ΣΧΕΤΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 22/11/2011

Η τελευταία μεγάλη επιτυχία των φορολογικών διωκτικών αρχών αφορά στη σύλληψη του Προέδρου και Δ/ντα Συμβούλου της μεγαλύτερης Ελληνικής Χαρτοβιομηχανίας, ΜΕΛ Α.Ε.
Ο Επιχειρηματίας διευθύνει την μοναδική σε λειτουργία πρώην προβληματική εταιρεία της οποίας τον έλεγχο ανέλαβε το 1998 από τον γνωστό σε όλους μας Ο.Ο.Α.Ε. και με τις πράξεις ή παραλείψεις του κατόρθωσε να καταγράψει πωλήσεις 52 περίπου εκατομμυρίων ευρώ το 2010 από 13 εκατομμύρια το 1998, ήτοι αύξηση 300%. Αποτέλεσμα σκληρής δουλειάς και επενδύσεων εκατομμυρίων ευρώ.

Στο χρονικό αυτό διάστημα η εταιρεία του «συλληφθέντα» κατέγραψε συνολικές πωλήσεις άνω των 450 εκατομμυρίων ευρώ καταβάλλοντας ανελλιπώς τους αντίστοιχους φόρους στην πατρίδα. Οι δε συνολική δαπάνη για τη μισθοδοσία των 220 εργαζομένων, από 147 το 1998, ξεπερνά τα 78 εκατομμύρια και φυσικά καταβάλλεται αδιαλείπτως από τότε έως και σήμερα.

Η εσωστρεφής ΜΕΛ του 1998 αποτελεί σήμερα έναν από τους πιο σημαντικότερους εξαγωγικούς πυλώνες της χώρας με εξαγωγές άνω των 65 χιλιάδων τόνων ή 30 εκατομμυρίων ευρώ για το 2011.
Η ΜΕΛ, πρώτος κρίκος της εφοδιαστικής αλυσίδας στον κλάδο της συσκευασίας, καλείται να απορροφήσει επισφάλειες 5 εκατομμυρίων ευρώ την τελευταία 2ετία για τις οποίες έχει καταβληθεί, ο ανείσπρακτος φυσικά, Φ.Π.Α. καθώς και την τεράστια αύξηση στην τιμή του πετρελαίου, αποτέλεσμα μεταξύ άλλων της ανεξέλεγκτης επιβάρυνσης με φόρους των καυσίμων.

Σήμερα βέβαια, λόγω καθυστέρησης καταβολής  του ΦΠΑ, περίπου 260.000 ευρώ, ποσό που υπολείπεται κατά πολύ των μέσων μηνιαίων καταβολών της εταιρείας και το οποίο ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΑΚΟΜΗ ΚΑΤΑΛΟΓΙΣΤΕΙ ΣΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (!!!!), ο Διευθύνων της ΜΕΛ διαπομπεύεται ως δήθεν φοροφυγάς, προκαλώντας ανεπανόρθωτη,  όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, ζημιά σε μια από τις τελευταίες ελληνικές παραγωγικές εταιρίες, που έχουν απομείνει να παλεύουν.

Αξίζει να αναφερθεί ότι, μετά τον έλεγχο του ΣΔΟΕ, προ 10ημέρου, η εταιρία ανέμενε τον καταλογισμό του προστίμων, προκειμένου να ρυθμίσει τις οφειλές της.  Ωστόσο, λόγω των νέων ρυθμίσεων, οι καταλογισμοί αυτοί ακολουθούνται με άμεση σύλληψη του φορολογούμενου, χωρίς να του αφήνεται χρόνος να ρυθμίσει τις οφειλές του.  Επιπροσθέτως, η ΜΕΛ, όπως και οι λοιπές μεγάλες εταιρίες, εμπίπτουν πλέον στην νέα εφορία Μεγάλων Επιχειρήσεων, που εδρεύει στην Αθήνα (!!!!!), με αποτέλεσμα το αμέσως προηγούμενο διάστημα να μην είναι εφικτή η ρύθμιση των οφειλών της, μιας και η νέα υπηρεσία δεν είχε ακόμη ενημερωθεί για τις εν λόγω οφειλές….

Έτσι, ο νόμιμος εκπρόσωπος της ΜΕΛ, που ευθύς εξ αρχής σκόπευε να ρυθμίσει τις οφειλές της εταιρίας, παραδόθηκε στη βορά των Μ.Μ.Ε., προκειμένου να φανεί ότι το «κράτος επί τέλους δουλεύει»!!

Ας αναλογισθούν οι αρχές τις απώλειες φόρων και εισφορών που πιθανόν προκύψουν από την απώλεια 220 θέσεων εργασίας, που αντιστοιχούν σε 8,5 εκατομμύρια ευρώ μισθοδοσία για το 2011, ή η τυχόν αδυναμία εξόφλησης υποχρεώσεων προς τρίτους, που φθάνουν τα 50 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο, απασχολώντας έμμεσα ή άμεσα πάνω από 3.000 άτομα, όχι πριν διεκδικήσουν τα δίκαια του δημοσίου, αλλά τουλάχιστον πριν δημοσιοποιήσουν μη τελεσίδικες πράξεις.

Το έργο του καθενός κρίνεται εκ του αποτελέσματος όχι από την προβολή πράξεων, που, όπως στην περίπτωση της ΜΕΛ, γίνονται περισσότερο για το «θεαθήναι».

Επιμελητηριακές εκλογές 4 και 5 Δεκεμβρίου 2011

Αγαπητοί Συνάδελφοι,
Με την παρούσα επιστολή μας θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι στις 4 και 5 Δεκεμβρίου 2011 θα διεξαχθούν επιμελητηριακές εκλογές, για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου σε διάφορα Επιμελητήρια της Χώρας.
Με αφορμή το γεγονός αυτό, θα θέλαμε να σας γνωστοποιήσουμε ότι στο ψηφοδέλτιο των Αθηνών «ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΒΙΟΤΕΧΝΕΣ» θα αντιπροσωπεύσουν τον κλάδο μας οι κ.κ. Ζαραβίνος Νικήτας, Κόκκορης Γρηγόρης και Πλέτσας Κώστας,
ενώ στον Πειραιά ο κ. Δανιήλ Πέτρος στο ψηφοδέλτιο «ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ».
Στη Θεσσαλονίκη, στο συνδυασμό «ΈΝΩΣΗ ΒΙΟΤΕΧΝΩΝ» ο κ. Γαρατζώτης Ιωάννης , στο συνδυασμό «ΕΝΩΣΗ ΒΙΟΤΕΧΝΩΝ-ΝΕΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ»  ο κ. Κοτσαρίδης Δημήτριος, στην «ΑΔΕΣΜΕΥΤΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΒΙΟΤΕΧΝΩΝ» ο κ. Ντουρανίδης Ελευθέριος και
στη Σύρο ο κ. Βακόνδιος Γεώργιος με το συνδυασμό του κ. Γιάννη Ρούσσου.

Εάν υπάρχουν μέλη , τα οποία έχουν θέσει την υποψηφιότητά τους για κάποιο Επιμελητήριο, παρακαλούμε πολύ να μας το γνωστοποιήσουν, προκειμένου να ενημερωθεί ο κλάδος και να στηρίξει τους υποψηφίους στην προσπάθεια αυτή. 

Για έναν κλάδο , όπως ο δικός μας, που θέλουμε να έχει φωνή και δύναμη, ιδιαίτερα στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε, θα ήταν φρόνιμο να επιλέξουμε ανθρώπους καταξιωμένους του χώρου, με πείρα και γνώση στα θέματα που απασχολούν την εκτυπωτική βιομηχανία.

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων και παραμένουμε στη διάθεσή σας, για οποιαδήποτε πληροφορία ή/και διευκρίνιση.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος                       Ο Γενικός Γραμματέα
Γρηγόρης Κόκκορης             Νικήτας Ζαραβίνος

Σοκ στον ΔΟΛ

Σοκ στον ΔΟΛ. Ο μεγαλομέτοχος κι εκδότης του συγκροτήματος, Σταύρος Ψυχάρης, ειδοποίησε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, τους εργαζόμενούς του για οριζόντιες μειώσεις, σε όλους τους μισθούς, ύψους 20%.
Στην ΕΣΗΕΑ επικρατεί αναβρασμός, και δεν αποκλείεται να προκηρυχθεί ξεχωριστή 48ωρη απεργία μόνο για τον ΔΟΛ.

Γενική Συνέλευση όλων των εργαζομένων του ΔΟΛ

Γενική Συνέλευση όλων των εργαζομένων του ΔΟΛ, Τρίτη 29/11/2011 στις 4.00 μ.μ. στο αμφιθέατρο του κτιρίου. 
Θα συμμετέχουν και τα σωματεία μας. 
Οι εκπρόσωποι από Βήμα, ΒήμαFM, διοικητικοί, περιοδικά, ΕΤΗΠΤΑ.

ΠΡΩΙΝΑ ΤΙΤΙVΙΣΜΑΤΑ



Βρίστε με Κυριακάτικα
σχολιάστε με αναλόγως,
για μένα πρωινός καφές
ο έμμετρος ο λόγος…

Τρία πουλάκια κάθισαν
γύρο από ένα τραπέζι
και βγάλανε κυβέρνηση
που τον λαό τον χέζει.

Είχαν καθίσει κάποτε
στα ίδια κεραμίδια,
τα ίδια φόραγαν μυαλά
και μ’ έζωσαν τα φίδια.

Ενώ τσιμπιόνταν κάποτε
αμέσως με  το πρώτο,
τώρα πως αγαπήθηκαν
τάχιστα ρε γαμώτο.

Ύποπτη αυτή η συνύπαρξη
κι από έρωτα γεμάτη,
γι’ αυτό μάτι δεν έκλεισα
απόψε  στο κρεβάτι.

Πώς έγινε και φτάσανε
σ’ έρωτα  φλογοβόλο;
Ας πάρω τσίγκινο βρακί
για να φυλάω τον κώλο.

Μ’ ακούω τιΤιVίσματα
κι απ’ τα πουλιά τα τρία,
πιες το καφέ σου Καστρινέ
τη τρως κι είναι και κρύα

 Καστρινός.  http://kastrinos.pblogs.gr/

Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2011

Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση του ΣΕΜΕΕ

ΒΥΘΙΖΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ Η ΤΥΠΟΓΡΑΦΙΑ
Η διέξοδος βρίσκεται στη δική μας πάλη.

Ο κλάδος να δείξει εμπιστοσύνη στη δύναμή του 
και να διεκδικήσει τα σύγχρονα δικαιώματά του.
Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2011, και ώρα 18:00 


στο ΞενοδοχείοHOLIDAY INN Αττικής Οδού
ΘΕΜΑΤΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ
Αρχαιρεσίες για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου

Ήμαρτον ρεεεε γελοίε !!!

Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2011

Σε κάθε δρόμο θάστηνα και από μία κρεμάλα

«Σε κάθε δρόμο θάστηνα και από μία κρεμάλα…/ τους κυβερνήτες θά στελνα σε γάϊδαρο καβάλλα,/ Σα σκύλοι να ψοφήσουνε στον Κάνθαρον εκεί./ Αρχή καμιά δε θάμενε στο έθνος, ούτε κόμμα./ Και ίσως τότε θα ‘λειπεν η μούχλα και η βρώμα…» 
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΣΟΥΡΗΣ


Δάνεια, «φιλίες», υποθήκες, ξενομανία, δουλομανία, προδοσία, φτωχοποίηση Ελλήνων και εγκατάλειψη Ελλάδος είναι οι χρόνιες θηλιές που θέτουν οι εχθροί μας και οι εθνοπροδότες στο λαιμό του Έθνους των Θεών, των Ηρώων και των Μαρτύρων.


Μα ο κυριότερος εχθρός πάντα ήταν ο ελληνόσχημος βάρβαρος, κανονικός προβατόσχημος λύκος. Ο αιώνιος γραικύλος που Θεό δεν έχει και στην Ελλάδα δεν ανήκει. Περιούσιος φίλος των Δυνατών, όμοιος με εκείνους που πατρίδες δεν γνωρίζουν και δεν σέβονται. Ο πολιτικάντης που πασχίζει να εμφανίσει τους Ήρωες προδότες και τους προδότες σαν την μούρη του τους δίνει εξουσίες. Και τους Έλληνες καθημερινά τούς τρέπει σε διωγμό, σαν Μάρτυρες του Νέου Ελληνισμού να χύνουν αίμα, ιδρώτα και δάκρυ. Δώσε παρά, δώσε υποταγή και καρδιά σε όσους σε μισούν και ίσως δώσουμε λίγο ψωμί να φας με την οικογένειά σου και μια απειροελάχιστη γωνιά γης για να ψευτοζείς. Αυτά λέγανε στους πατέρες των πατέρων μας. Αυτά λένε στους πατέρες μας και σε εμάς.

ΣΙΓΑ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΝ ΑΦΗΝΑΝ ΣΤΗ ΣΤΕΝΗ!!!

Ελεύθερος, με την επιβολή απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, αφέθηκε μετά την απολογία του ενώπιον του 10ου ανακριτή ο Κώστας Γιαννίκος, διευθύνων σύμβουλος του τηλεοπτικού σταθμού Alter.

Ο χειρότερος υπουργός Οικονομικών της Ευρώπης είναι o Ευάγγελος Βενιζέλος

Ο χειρότερος υπουργός Οικονομικών της Ευρώπης για το 2011 είναι σύμφωνα με τους Financial Times o Ευάγγελος Βενιζέλος.
Ο Έλληνας υπουργός βρέθηκε στη 19η και τελευταία θέση του καταλόγου. Στις επιμέρους κατηγορίες της κατάταξης, καταλαμβάνει την τελευταία θέση στους τομείς της οικονομίας και της αξιοπιστίας.

Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2011

Ζήτηση Εργασίας

Η Beyond Communications, εταιρεία ολοκληρωμένης επικοινωνίας (διαφήμιση, δημόσιες σχέσεις, BTL), ζητά:

ACCOUNT MANAGER με 3 περίπου χρόνια προϋπηρεσία (κατά προτίμηση στις δημόσιες σχέσεις)

ACCOUNT EXECUTIVE η προϋπηρεσία, αν και επιθυμητή, δεν είναι απαραίτητη

Μας ενδιαφέρει:

- Το δυναμικό του υποψηφίου
- Η αγάπη του για την επικοινωνία
- Η πίστη του σε αξίες, όπως: γνώση, προσπάθεια, ακεραιότητα, δέσμευση, ευθύνη, διάρκεια... καλή διάθεση!

Στείλτε μας άμεσα το βιογραφικό σας:maripa@beyondcommunications.gr

Διαγωνισμός από τον EACI

Σε αναζήτηση αναδόχου διαχείρισης της εκστρατείας «Αειφόρος ενέργεια για την Ευρώπη», αναζητά ο EACI της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, διαθέτοντας το ποσό των 2,65 εκατ. ευρώ για 3 χρόνια.
Ο υποψήφιος καλείται από τον Εκτελεστικό Οργανισμό για την Ανταγωνιστικότητα και την Καινοτομία (EACI) να προωθήσει πολιτικές για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και την ενεργειακή απόδοση, μέσω της διοργάνωσης της ετήσιας Ευρωπαϊκής Εβδομάδας για την Αειφόρο Ενέργεια και την απονομή βραβείων, καθώς και ορισμένες δραστηριότητες δικτύωσης για το χρονικό διάστημα 2012-2015. 

Επτά εταιρείες συμμετέχουν στο spec της Hellas Online (HOL)

Πληροφορίες αναφέρουν πως επτά είναι οι εταιρείες που συμμετέχουν στο spec της Hellas Online (HOL), με τις παρουσιάσεις να πραγματοποιούνται εντός της τρέχουσας εβδομάδας.
Στη διαδικασία φαίνεται πως συμμετέχουν οι:Cream, DDB, Karamella, Lowe Athens, McCann Erickson, Spot JWT και TBWA Athens. Oι παρουσιάσεις πραγματοποιούνται αυτή την εβδομάδα, ενώ η τελική απόφαση αναμένεται να έχει ανακοινωθεί μέχρι τις 15 Δεκεμβρίου. Υπενθυμίζεται πως το spec αφορά τόσο στο δημιουργικό όσο και τα media, ενώ θα πρέπει να σημειωθεί πως, σύμφωνα πάντα με πληροφορίες, στη διαδικασία είχε προσκληθεί να λάβει μέρος και η Αdel Saatchi & Saatchi, η οποία, όμως, επέλεξε να μη συμμετάσχει.

Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2011

Αγαπητοί σας ευχαριστούμε!

Καλησπέρα αγαπητοί,
σας παρακολουθώ εδώ και 2 χρόνια και πιστεύω οτι είσαστε από τις λίγες αξιόλογες φωνές.
Ελπίζω να συνεχίσετε με το ίδιο πάθος.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τις αναρτήσεις σας σε οτι αφορά την Ένωση Γραφιστών Ελλάδας.
Σημειώνω το παρακάτω link με τις εκδηλώσεις μας μέχρι το τέλος του χρόνου.
http://gda.gr/node/1671

Με φιλικούς χαιρετισμούς

Δημήτρης Κανελλόπουλος
Πρόεδρος του ΔΣ της Ένωσης Γραφιστών Ελλάδας 2010-2012

: : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : :

Mυλλέρου 19, 10436 Μεταξουργείο, Αθήνα Τ.210.522.4813
Κ.6948.040.867
Ε: dkan@gda.gr | www.gda.gr

ΕΤΗΣΙΑ ΤΑΚΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ Σ.Ε.Μ.Ε.Ε. Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2011

Κατ’ εφαρμογή των άρθρων 7 και 9 του Καταστατικού του Συνδέσμου, προσκαλούνται τα μέλη του, στην Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση, που θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2011, και ώρα 18:00 στο Ξενο δοχείο HOLIDAY INN Αττικής Οδού (40,2 χλμ. Αττικής Οδού – μεταξύ 17ης & 18ης εξόδου).
ΘΕΜΑΤΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ
Υποβολή έκθεσης πεπραγμένων του Δ. Σ. περιόδου 01.11.10 – 31.10.11
Υποβολή έκθεσης ελεγκτών επί της οικονομικής διαχείρισης 01.11.10 – 31.10.11, δυνάμει του άρθρου 11 εδ. γ του Καταστατικού.
Υποβολή και έγκριση προϋπολογισμού χρήσης 01.11.11 – 31.10.12, δυνάμει του άρθρου 11 εδ. δ του Καταστατικού.
Αρχαιρεσίες για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου
Εκλογή τριών (3) τακτικών ελεγκτών και δύο (2) αναπληρωματικών
διά την χρήση 01.11.11 – 31.10.12.
Διάφορες ανακοινώσεις
Για την καλύτερη οργάνωση της εκδήλωσης παρακαλούμε να δηλώσετε τη συμμετοχή σας έως την Δευτέρα 21 Νοεμβρίου.

Συνελήφθη ο Κώστας Γιαννίκος

Συνελήφθη σήμερα το απόγευμα ο μεγαλομέτοχος του Alter και εκδότης της εφημερίδας «Ο κόσμος του Επενδυτή», Κώστας Γιαννίκος, για χρέη προς το ελληνικό δημόσιο συνολικού ύψους 1,2 εκατομμυρίων ευρώ.

ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ 900 ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

Απεργία από τις 06.00 το πρωί της Δευτέρας 21 Νοεμβρίου έως τις 06.00 το πρωί της Τετάρτης 23 Νοεμβρίου, για τους εργαζόμενους που εργάζονται για την έκδοση και τη διανομή της εφημερίδας «Ελευθεροτυπία», κήρυξαν τα Διοικητικά Συμβούλια των αντίστοιχων Ενώσεων.

Κατατέθηκε και ψηφίσθηκε ο νέος προϋπολογισμός

Κατατέθηκε και ψηφίσθηκε ο νέος προϋπολογισμός, αφού έτσι και αλλιώς υπάρχει η συναίνεση των συγκυβερνούντων (ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ).
Ωστόσο μία προσεκτική ανάγνωση όλων των κονδυλίων ανά κωδικό αποκτά εξαιρετικό ενδιαφέρον αφού φανερώνει τα ακριβή ποσά που πληρώνουν οι Έλληνες φορολογούμενοι για μία σειρά από παροχές προς τους 300. Ο κάθε βο(υ)λευτής μας κοστίζει κατά μέσο όρο (αφού οι αποδοχές τους επηρεάζονται από τα έτη βουλευτικής παρουσίας και άλλους παράγοντες) 569.906,66 ευρώ το χρόνο ή αν προτιμάτε 47.492,17 ευρώ τον μήνα ή 1.583 ευρώ την ημέρα!!!!!!!!
569.906,66 Χ 300 =  (κάντε τον πολλαπλασιασμό)

ήμαρτον!! ΠΡΟΔΟΤΕΣ!

Στον πίνακα των τοκοχρεωλυσίων παρουσιάζονται τα τοκοχρεωλύσια που έχουν πληρώσει οι Έλληνες φορολογούμενοι από το 1995 μέχρι το 2010.
Συνολικά λοιπόν τα τελευταία 15 χρόνια έχουμε πληρώσει 265 δισ. ευρώ σε χρεωλύσια και 156 δισ. σε τόκους, σύνολο 422 δισ.!

1ΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΕΤΙΚΕΤΑΣ

GOLD LABEL AWARDS 2011
Το περιοδικό All Pack Hellas έχει προκηρύξει τον 1ο Διαγωνισμό Ετικέτας «Gold Label Awards 2011» στο πλαίσιο της έκθεσης PRIVATE LABEL και με την υποστήριξη του Συνδέσμου Εκτυπωτικών Μέσων Επικοινωνίας Ελλάδος (Σ.Ε.Μ.Ε.Ε.), της Ένωσης Γραφιστών Ελλάδος (ΕΓΕ), του Οργανισμού Προώθησης Εξαγωγών (ΟΠΕ), του Ελληνικού Ινστιτούτου Συσκευασίας (ΕΙΣ) και του
Βιβλίου Γραφικών Τεχνών. Ο διαγωνισμός απευθύνεται στους σχεδιαστές και δημιουργούς ετικετών, στους παραγωγούς ετικετών και τέλος στους σπουδαστές.
Νέα ημερομηνία Τελετής Απονομής Βραβείων: 14 Δεκεμβρίου 2011 στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών.
Πληροφορίες: All Pack Hellas, Κος Γιώργος Τριανταφύλλου, 210 80 56 404
ek@allpackhellas.gr

Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2011

ΑΚΟΥ ΑΡΧΙΤΣΟΓΛΑΝΕ…

Άκου αρχιτσόγλανε.                                                                                    
Ξέρω πως δεν με ξέρεις. Μα σε θυμάμαι όμως εγώ καλά.                       
Μού έχει μείνει χαραγμένη στο μυαλό μου η φάτσα σου, απ’ την εφηβική μου ηλικία. Από τότε που έκρυβα τη φωτογραφία σου που είχα κόψει από μια εφημερίδα, στις εσωτερικές του τετραδίου μου σελίδες, και την κοιτούσα με μεγάλο θαυμασμό. Και την κουνούσα αργότερα στις διαδηλώσεις της επαρχιακής μου πόλης, τα πρώτα χρόνια της μεταπολίτευσης, φωνάζοντας πως «το Πολυτεχνείο ζει» και «δώστε τη χούντα στο λαό» Ένας έφηβος που η μορφή σου γέμιζε τα μάτια του και φούσκωνε την ψυχή του "γιατί ήσουν λέει ο αγωνιστής του πολυτεχνείου, αυτός που τα βαλε με το θηρίο του φασισμού"                                          


Μου ’λεγε η μάνα μου «Θεός σχορέστη» όταν αργούσα κάποια βράδια τότε απ’ τα συλλαλητήρια, τι θες εσύ εκεί παιδάκι μου, όλοι αυτοί για το συμφέρον τους φωνάζουν. 
Κι εγώ της έλεγα με την ορμή της νιό της μου: Τι λες ρε μάνα, κοίταξε τη καπνόριζα εσύ. Όλοι ετούτοι είναι ήρωες, που πολεμάν με τα σκυλιά του καπιταλισμού.  Και κράταγα πάντα τη μορφή σου στη ψυχή μου σαν κάτι όμορφο και σαν κάτι δυνατό και την είχα καμάρι μου και φυλαχτό μου.                                                                   Και όλα ετούτα εδώ εγώ , δε τα εξαργύρωσα ποτέ. 
Μόνο εσύ τα είχες όλα καλά σχεδιασμένα.


Και ξέρω τώρα πως καλά με ξέρεις. Είμαι εκείνος ο πενηνταπεντάρης που κάνα εξάμηνο απλήρωτος πριν λίγες μέρες φώναζε στο σύνταγμα τα ίδια συνθήματα που φώναζες τότε εσύ παλιά. Δεν είχε φαντάρους τώρα, είχε αστυνομικούς, και ήταν τα δακρυγόνα τα ιδία ληγμένα όπως παλιά. Και κάτι νεαροί διπλά μου συμπλήρωναν ότι η "χούντα δεν τέλειωσε το 73", αλλά εγώ δεν ήθελα να το φωνάξω αυτό, γιατί εγώ θυμόμουν ότι κάποιοι πάλεψαν για να τελειώσει... 
Γιατί εγώ νόμιζα ότι κάτι ήρωες την είχαν τελειώσει πια.                                                                                      Αμ δε. Τώρα εσύ ο ήρωας αντικατέστησες τη χούντα, και μάλιστα από καθέδρας στο σπίτι της Δημοκρατίας.το ίδιο το κοινοβούλιο.                 
Και είμαι λες μικρή μειοψηφία που αντιστέκεται. Ναι όπως τότε λέγανε αυτοί για σένα. Κι είσαι εσύ ο ίδιος που θα άλλαζες τη χώρα.                     
Άκου αρχιτσόγλανε.                                                                               
Πριν δυο χρόνια σ’ είχα ανταμώσει εκεί στον ιερό το χώρο του πολυτεχνείου, που σαν επιτροπή του κόμματος κατέθετες στεφάνι. Ξέρω πως φέτος δεν θα ’ρθεις . Μα επειδή το θράσος σου ειν’ μεγάλο εγώ απ’ το πρωί θα στήσω καραούλι εκεί. Να ξεσκεπάσω τον ύποπτο ξεπουλημένο ρόλο σου, για να σου βάλω το στεφάνι εκεί που ξέρεις, και να τιμήσω με το παρακάτω ποίημα τους γνήσιους αγωνιστές.



                                      ΟΙ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ.
Κοιτάζουν οι αγωνιστές θλιμμένοι από μια άκρη
αυτοί που 'κάναν κάποτε σημαία την ιδέα,
πνίγουν μέσα στ' απόβραδο το παγωμένο δάκρυ
γιατί όλα αυτά τους φαίνονται ψεύτικα και χυδαία.

Μένουν εκεί σιωπηλοί μες τη σκιά των άλλων
σέρνονται οι ιδέες τους καταμεσής του δρόμου,
δελτία αντιπαροχής  γίναν κάποιων ΄΄μεγάλων΄΄
κι αναπολούνε τη νυχτιά του μίσους και του τρόμου.

Τους είδα άλλη μια φορά κλεισμένους εκεί μέσα
παρείσακτους κι ανώνυμους ονείρων δεσμοφύλακες,
να λεν σε τούτη τη ζωή πως δεν υπάρχει μπέσα
την εξουσία θα κρατούν πάντοτε χωροφύλακες.

Τους είδα άλλη μια φορά, αλλόφρονες κι ωραίοι
στρατιώτες που στηρίξανε του δίκιου το βασίλειο.
Η λευτεριά και η αρχοντιά στο αίμα τους να ρέει
ν'ανοίγουν το πουκάμισο, και ν'αγναντεύεις ήλιο.

Κώστας  Μπούτιβας  ( Καστρινός.) Λιθογράφος

Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2011

Πώς ξεπούλησαν την Ελλάδα

του Κώστα Χαρδαβέλλα
Μας έδιναν 250 δισ. ευρώ και τα πετάξαμε.

Δύο μήνες πριν υπογράψει η κυβέρνηση Παπανδρέου το Μνημόνιο που έδεσε με τις χειροπέδες της Τρόικας την Ελλάδα, ο οργανισμός Scandec Org, που είναι μία ένωση εμπορική, οικονομική και πολιτική των 7 σκανδιναβικών χωρών, Σουηδίας, Νορβηγίας, Δανίας, Φινλανδίας, Εσθονίας, Λετονίας και Λιθουανίας, έκανε μία επίσημη πρόταση στην κυβέρνηση προτείνοντας τα εξής:
Δωρεάν μελέτη, έρευνα εξόρυξη και εμπορία των κοιτασμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου στην Ελλάδα από την Scandec Org με αναλογία κέρδους 20% στην Ελλάδα και 80% στο κονσόρτσιουμ των σκανδιναβικών χωρών.
Αποτίμηση κέρδους για τη χώρα μας σε βάθος χρόνου 20ετίας250 δισ. ευρώ που θα δινόντουσαν όμως σε δόσεις την πρώτη δεκαετία.
Παράλληλα, η εταιρία Scandec Org δεσμευόταν για κάλυψη των εργασιακών δραστηριοτήτων της σε ποσοστό 90% από Έλληνες εργαζόμενους και η όποια επεξεργασία του ορυκτού πλούτου θα χρειαζόταν θα γινόταν αποκλειστικά στην Ελλάδα.
Η κυβέρνηση Παπανδρέου δεν απάντησε ποτέ στο έγγραφο αυτό, για να υπογράψει αμέσως μετά το Μνημόνιο που έβαζε τις χειροπέδες στην Ελλάδα.
Ιούνιο του 2010 το γαλλικό Ινστιτούτο Γεωφυσικών Ερευνών εμφανίζει διεθνώς μία έρευνα- μελέτη που έκανε σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Κρήτης και αποκαλύπτει ότι υπάρχει πλούσιοκοίτασμα μεθανίου καθαρού κατά 99% (δηλαδή έτοιμο φυσικό αέριο) στην περιοχή της Γαύδου.
Ένα μήνα μετά, Ιούλιο του 2010 το γαλλικό Ινστιτούτο ζήτησε άδεια από ελληνική κυβέρνηση για θαλάσσιες έρευνες και εξόρυξη κοιτασμάτων φυσικού αερίου στη Γαύδο και νότια της Πελοποννήσου με προοπτική κέρδους για την Ελλάδα 150 δις ευρώ σε βάθος 15ετίας. Και πάλι όμως η ελληνική κυβέρνηση δεν έστειλε καμία απάντηση βάζοντας παράλληλα ελληνικές περιοχές στις γκρίζες ζώνες και ουσιαστικά φέρνοντας διεκδικητές του ορυκτού πλούτου του ελληνικού βυθού και τους Τούρκους.

Tέλος επιτηδεύματος

Τα εκκαθαριστικά του τέλους επιτηδεύματος, των 300 ευρώ για τη χρήση του 2010, άρχισαν να λαμβάνουν πλέον οι εταιρείες. Και από αυτήν την εκκαθάριση δεν λείπουν τα λάθη, καθώς έχουν βεβαιωθεί φόροι και σε επιχειρήσεις που κανονικά δεν οφείλουν.
Αυτό διότι το τέλος επιτηδεύματος επιβαρύνει όσους έχουν επαγγελματική δραστηριότητα για περισσότερα από 5 χρόνια. Στην πράξη όμως έχουν σταλεί εκκαθαριστικά και σε καινούριες εταιρείες.

Ο φόρος αυτός είχε βεβαιωθεί αρκετούς μήνες νωρίτερα, αρχικώς μόνο σε ελεύθερους επαγγελματίες και σε όσους είχαν ατομικές επιχειρήσεις (μαζί με την έκτακτη εισφορά) ενώ οι επιχειρήσεις (π.χ. ΕΠΕ) δεν είχαν μέχρι πρότινος ενοχληθεί. Αυτό όμως δεν ισχύει πλέον καθώς και αυτές έχουν αρχίσει να λαμβάνουν τα σχετικά εκκαθαριστικά.

Υπενθυμίζεται ότι το τέλος επιτηδεύματος από την επόμενη χρονιά θα είναι 500 ευρώ, με εξαίρεση όσους δραστηριοποιούνται σε μικρές επαρχιακές πόλεις, και βαρύνει κάθε επιτηδευματία. Όσες δε επιχειρήσεις έχουν και υποκαταστήματα, θα πληρώσουν τέλος ξεχωριστά για κάθε ένα από αυτά.

Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2011

ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΠΡΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ

Παρακαλούνται οι επαγγελματίες και εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον ευρύτερο χώρο του design, της τυπογραφίας και της οπτικής επικοινωνίας αλλά και οποιοσδήποτε άλλος ενδιαφερόμενος που θα επιθυμούσε να συμπεριληφθεί στις κάρτες προνομίων των μελών της Ένωσης Γραφιστών Ελλάδας για το έτος 2012 να επικοινωνήσει με τα γραφεία της Ένωσης είτε στο info@gda.gr είτε στο τηλέφωνο 697-402-5221 και να ζητήσει την Γενική Γραμματέα της Ένωσης κα Αιμιλία Κάντα.

Η απίστευτη ορκωμοσία στις 11-11-11

Οι Έλληνες σωτήρες (είναι όλοι αυτοί, αν δείτε την φωτογραφία προσεκτικά, που οδήγησαν την χώρα στην σημερινή κατάσταση) ορκίζονται ενώπιον της Εκκλησιαστικής εξουσίας, να διαφυλάξουν τα συμφέροντα της Ελλάδας. Κρατήστε την φωτογραφία για ιστορικούς λόγους

τα ίδια και τα ίδια με τους ίδιους και τους ίδιους!!!!
Εσείς δεν είστε ευχαριστημένοι;
Μα τί θέλετε τελοσπάντων, να σας ρωτάνε συνέχεια αν θέλετε να πουλήσουν τη χώρα σας, ενώ έχουν βρεί τόσο καλή τιμή;

ΙΜΑΚΟ οι εργαζόμενοι απλήρωτοι εδώ και 2,5 μήνες

Ναυάγησε μέχρι στιγμής η είσοδος του κ.Πολίτη στην ΙΜΑΚΟ. Γεγονός που παγίωσε πλέον μια τεράστια ανησυχία στους υπαλλήλους της μιας και παραμένουν απλήρωτοι εδώ και 2,5 μήνες.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή το προσωπικό ενημερώθηκε πως η εταιρία αδυνατεί να πληρώσει τις οφειλές τις και φυσικά αυτή η «άρρωστη» κατάσταση που έχει όπως λέγεται παγιωθεί εδώ και κάποιους μήνες θα λυθεί στα τέλη του μήνα.

ΣΤΟΥ ΛΑΟΥ ΜΟΥ ΤΗ ΧΑΡΑ, ΕΣΦΑΞΑ ΕΝΑ ΚΟΚΟΡΑ.

Λαϊκό θεώρημα «όταν λείπει η γάτα Χορεύει το ποντίκι» 
Κι απ’ τη στιγμή που η γάτα (ο λαός) είναι ετοιμόψοφη  και πεινασμένη, και κάθεται κουλουριασμένη στη γωνία ,τότε το άθλιο ποντίκι (όνομα και πράμα)ο πολιτικός, σου βγάζει μέχρι και καινούργιο Πρωθυπουργό. Έτσι βλέπει και η ¨Μαιρούλα¨ χαρά στα σκέλια της -που λέει και ο Καρατζαφύρερ -και συντελείτε η μεγάλη «χαρά» που λεν και στο χωριό.
Το "μηστήριο ευλόγησε", ο  παππούς ο Καρολος, και η θεία η Μέρκελ που τρίβει τα χέρια της, διότι μέσα από τον "ανηψιό" θα κυβερνά αυτόν τον τόπο...
Ρέ τύχη αυτή η τσούπα: (πρώην) Τραπεζίτης της "Μαιρούλας ο γαμπρός"... Όχι, παίζουμε... Μπήκε ένας άλλος σφήνα  στην αρχή, κάποιος Πετσάλνικος με γούνες απ’ τη Καστοριά
Το τί ακούστηκε που ακούσανε το όνομά του , κάτι αλανιάρικα ποντίκια απ’ τα υπόγεια του ΠΑΣΟΚ; Άστο καλλίτερα μη ξέρεις! Όπως επίσης, με τί κοσμητικά επίθετα "έλουσαν" τη "μανούλα του γάμου", Γιώργο Παπανδρέου. Κλείσε τα μάτια σου και σκέψου φορτηγατζή στην Εθνική οδό και είσαι μέσα.
Μάλιστα, 50 απ’ αυτά απείλησαν τον Γιώργο πως θα παραιτηθούν και του έστειλαν κι επιστολή.
Κάποια στιγμή πάνω στο συνοικέσιο βγήκε έξω από το Προεδρικό  ο "κουμπάρος-Καρατζαφέρης", που ένοιωσε ότι τον κλάσανε οι γονείς της νύφης με τον παππού, και τον είχαν σαν ψωριάρη σε μια άλλη αίθουσα χώρια" κι έριξε μια "βόμβα", να.. με τα συγχωρήσεως. "Λυπάμαι εξαιρετικά, δεν θέλω Πετσάλνικο, αν δεν μπει Παπαδήμος δημιουργείται τεράστιο πρόβλημα στη χώρα", λέει και την κάνει με ελαφριά πηδηματάκια. Οι δημοσιογράφοι που ήταν μπροστά και άκουσαν τα ..."γαλλικά" των "εθνοπατέρων" μας, κρατούσαν την κοιλιά τους από τα γέλια... απέσυραν, άρον-άρον τον γουναρά γαμπρό μέσα στη νύχτα, και οι δυο "γονείς, παρακαλούσαν την τελευταία τους ελπίδα τον τραπεζίτη να πει το "ναι, για να μη μείνει η Μαιρούλα στο... ράφι"!!!
Κι έτσι έφτασε η μεγάλη του "μυστηρίου του γάμου" η ώρα. Έξω από το Προεδρικό στριμωγμένοι δεξιά κι αριστερά σαν να παρακολουθούμε τον "γάμο του πρίγκιπα Ουΐλιαμ με την εκλεκτή της καρδιάς του Κέιτ, εν... χλιδαίς και οργάνοις"!!!
Από νωρίς σκούπισαν οδοκαθαριστές τους δρόμους, το κόκκινο χαλί ήταν στη θέση του και... ξεκίνησε ο "γάμος, σε στενό οικογενειακό κύκλο"...

Πρώτος έφθασε ο κουμπάρος, του ΛΑ.Ο.Σ. Γ. Καρατζαφέρης, γύρω στις 10 παρά τέταρτο, ακολούθησε ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς και τελευταίος την πύλη του Προεδρικού πέρασε ο Γιώργος Παπανδρέου.
Ο "πατερούλης", Αντώνης Σαμαράς, δήλωσε: "Είναι η τρίτη φορά που ήρθα γι αυτό το θέμα. Ελπίζω να είναι η τελευταία", και ο "κουμπάρος" Γιώργος", προσερχόμενος στα ενδότερα του Προεδρικού: "Σήμερα είναι μία καλή μέρα".
Μες το ΄΄μυστήριο΄΄ δεν μάθαμε πολλά για το τι έγινε. Μόνο ακούσαμε ότι είπαν για τα iPad τους και "άλλα λόγια ν΄αγαπιόμαστε" του τύπου:
"Αν τα φλας ήταν πυροβόλα θα είχε πέσει ένα σύνταγμα" κι ότι
ο Γιώργος ο κουμπάρος ρώτησε για το κινητό τον άλλο Γιώργο:
"Τι είναι αυτό, samsung;"
Ο άλλος Γιώργος ο΄΄παραιτημένος΄΄  απάντησε:
"Όχι είναι το παλιό της aple. Είναι κινητό, είναι και πολύ χρηστικό "..
Και η απάντηση του Γιώργου του ΛΑΟΣ, με ύφος:
"Τώρα μπορείς να πάρεις και κανένα μήνυμα "!

Ύστερα, η πόρτα έκλεισε και ο "γάμος" έγινε "κεκλεισμένων των θυρών"... και καλορίζικα να γίνουν. Μόνο μη σώσει ποτέ και δούμε απογόνους απ’ αυτό το συνονθύλευμα.
Κι έμεινε απέξω άλλη μια φορά ο Ελληνικός λαός που συνεχίζει να πληρώνει τις "μικροπολιτικές" τακτικές του σάπιου πολιτικού συστήματος, που δεν λέει ν’ "αποτιναχθεί" από τις ταλαίπωρες τις πλάτες του..
Ως πότε, όμως; Σε τεντωμένο κρέμεται σκοινί, που έτσι και σπάσει… Ξέρουν κι αυτοί ότι τους πήρε και τους σήκωσε.
                                                          Κώστας Μπούτιβας (Καστρινός)

Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2011

Οι εργαζόμενοι είναι πάνω από τρεις μήνες απλήρωτοι

Μετά από μια πρωτοφανή σε συμμετοχή γενική συνέλευση (500 άτομα), οι εργαζόμενοι της Χ.Κ. Τεγόπουλος (ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ) αποφάσισαν να προχωρήσουν σε απεργιακές κινητοποιήσεις. Οι εργαζόμενοι είναι πάνω από τρεις μήνες απλήρωτοι, ενώ τα έσοδα του πρακτορείου μπλοκάρονται από την Τράπεζα Πειραιώς, σύμφωνα με τη δανειακή σύμβαση που έχει υπογράψει η εταιρεία που εκδίδει την Ελευθεροτυπία.

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ

Οι απόστρατοι των Ενόπλων Δυνάμεων ενώνουν τις δυνάμεις τους προκειμένου να δημιουργήσουν κόμμα και να μπούν δυναμικά στην μάχη της πολιτικής. Το κόμμα τους μάλιστα θα το παρουσιάσουν στις 21 Νοεμβρίου το απόγευμα στο ξενοδοχείο «Οσκαρ» στον Σταθμό Λαρίσης.

Ο πολιτικός αυτός φορέας, θα φέρει το όνομα «ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ» και ως έμβλημα έχει σχήμα αποτελούμενο από τρεις πλάγιες παράλληλες γραμμές, γαιώδους, βαθέος κυανού και γαλάζιου αντίστοιχα. Τα χρώματα αυτά συμβολίζουν τη γη, τον αέρα και τη θάλασσα μας, στοιχεία Εθνικής κυριαρχίας, τα οποία σήμερα διακυβεύονται από ενέργειες και παραλείψεις του πολιτικού κατεστημένου.

Ἑλλάδα εἶμαι δημιούργημά σου

Ἑλλάδα εἶμαι δημιούργημά σου. Μοῦ εἶπες πὼς εἶμαι τυχερή, γιατί δὲν γνώρισα τὴ Xούντα... Μὰ μὲ ὑποχρέωσες νὰ ζῶ σὲ μία δημοκρατία ποὺ τὴ χούντα τῆς κρατοῦσαν καλὰ οἱ δημοκράτες πολιτικοί της. Μοῦ ἔμαθες τὰ πρῶτα Ἑλληνικά, με δασεῖες-περισπωμένες,... μὰ πρὶν καλὰ-καλὰ τὰ μάθω τὰ κατήργησες. Ενῶ ἤμουν Δευτέρα δημοτικοῦ... Μὲ ἕντυσες μὲ μπλὲ ποδιά... αὐτὴ γιὰ τὸ.... σχολεῖο μὲ τ' ἄσπρο γιακαδάκι... κι ὅταν ἄρχισε νὰ μοῦ ἀρέσει τὴν κατήργησες. Πάντα γιὰ τὸ καλό μου, χωρὶς νὰ μὲ ρωτήσεις... 


Μὲ ἔμαθες νὰ λέω τὸν ἐθνικὸ ὕμνο καὶ πλήρωνες δασκάλους γιὰ νὰ μὲ μάθουν πὼς τιμιότερον ἁπάντων ἐστι ἡ πατρίς. Μὰ σὰν μεγάλωσα ἄφησες τὴ σημαία νὰ χαθεῖ στὸν βράχο τῶν Ἰμίων...

Μὲ ἔβαλες νὰ μάθω ἱστορία γιὰ νὰ μπῶ στὸ πανεπιστήμιο καὶ ἀρχαία ἑλληνικά. Μὰ σήμερά μου λὲς πὼς ἡ Μακεδονία εἶναι τὰ Σκόπια καὶ ἡ Θράκη μᾶς Τουρκία... Σὰν ἔγινα ἔφηβη μὲ ἔβαλες νὰ δῶ τὸν Λάλα ἁλυσοδεμένο νὰ χάνει τὴ ζωή του γιὰ ἐσένα... Καὶ σήμερα ἐσὺ δίνεις ἰθαγένεια στὸν κάθε ἀλλοδαπὸ μὰ ὄχι στὸν Ἕλληνα τὸν σταυρό... γιὰ φαντάσου...

Μοῦ δίδαξες σὰν ἥρωα καὶ ἐθνάρχη τὸν Βενιζέλο... μὰ σὰν ἔγινα δασκάλα τὸν βρῆκα νὰ προδίδει ἐσένα Ἕλληνα ...θυμᾶσαι τὸν Γενάρη τοῦ 34...ἐκεῖ στὴ Σουηδία... προτείνει γιὰ τὸ Νόμπελ τῆς Εἰρήνης τὸν σφαγέα τῶν προγονῶν μου Κεμάλ...!!!

Μοῦ ζήτησες νὰ ἔχω κριτικὴ σκέψη... μὰ ἔκοψες τὴν ἔκθεση ὡς μάθημα καὶ λογοκρίνεις τὴ σκέψη μου... Βλέπεις ἐγὼ γιὰ ἐσένα εἶμαι ἀκραία...

Μοῦ ἔμαθες στὸ σχολεῖο πὼς πρέπει νὰ ὑπάρχει ἀξιοκρατία κι ὅταν σου ζήτησα νὰ μὲ ἀφήσεις στοῦ χάρτη τὴν πινέζα... ἐκεῖ στὸ Δέρειο... κι ὄχι στὸ Κολωνάκι... μὲ ἀνάγκασες νὰ βάλω μέσο τὸν πατέρα μου γιὰ νὰ μὴ μὲ διώξεις ἀπὸ ἐκεῖ...

Μοῦ ἔμαθες προσευχή... μὰ τώρα πιὰ μόνο γιὰ Χριστὸ δὲ θὲς νὰ μοῦ μιλήσεις.. Σοὺ ζήτησα νὰ πάω στὴν πρώτη τὴ γραμμὴ καὶ μ' ἄφησες μονάχη... Μοῦ ἔμαθες ὅμως καλὰ πὼς... τὸ Προξενεῖο κι ὄχι ἐσὺ εἶναι ἐκεῖ καὶ ἔχει ὄνομα... ἐ;. Ἰλμή. ἐ;. Ἀπτουραχήμ..ἐ;... Ἀλή..ἐ;. Μουαρέμ. ἐ;...

Μοῦ ζήτησες νὰ ἐργάζομαι σκληρά... γιὰ ἐθελοντισμὸ μιλοῦσες... μὰ ὅταν τὸ 'κανα κι αὐτὸ ἔστειλες τοὺς ''δραγουμάνους'' νὰ μοῦ ποῦν πὼς δὲ θέλουν νὰ κάνω ἐπιπλέον μαθήματα στὰ πομακόπουλα γιατί σὲ ἐνοχλεῖ... τὰ παίρνω βλέπεις ἀπὸ τὴν ἀγκαλιὰ τοῦ Προξενείου... Καὶ ἐγώ... ἐγὼ μεγάλωνα μέσα σὲ μία ἀντίφαση... στὸ μαῦρο καὶ τὸ ἄσπρο... 


Μὰ χθὲς βρέθηκα κάτω στὸ ὑπόγειο τοῦ σχολείου... σὲ εἶδα ἐκεῖ κάτω Ἑλλάδα... ἤσουν ἐκεῖ... πίσω ἀπ' τὶς κουτές. σκονισμένη... κοιτῶ τὸ ἄγαλμα τοῦ Ἀλέξανδρου ἀραχνιασμένο... μόνο ἐγὼ καὶ ἐσύ...ἡ προτομὴ τοῦ μέγα Ἀλέξανδρου...

Δάκρυσα... πόνεσα...μὰ σὲ ἄκουσα Ἑλλάδα ἀπ' τὴ φωνή του... ''Ποιὸς εἶναι ἐθνάρχης'' μὲ ρωτᾶ...''ὁ Βενιζέλος;.. ποιὸς ἀγωνίζεται σκληρά... ὁ Γιῶργος ἀπ' τὰ ξένα; Γιὰ σκέψου ἐσὺ δασκάλα... μὲ ξαναρωτᾶ... ἂν τώρα ἐδῶ μέσα, ἀπὸ τὴν πόρτα ἔμπαινε καὶ ἐρχόταν κι ὁ Κολοκοτρώνης... καὶ μᾶς ρωτοῦσες καὶ τοὺς δύο ποιὸ μέρος τῆς Ἑλλάδας θὰ θυσιάζαμε στὸ χθὲς γιὰ χάρη τῆς εἰρήνης... Μακεδονία ἢ Ἤπειρο... Θράκη ἢ τὸ Αἰγαῖο...

Ἀναλογίσου ἐσὺ δασκάλα... θὰ τὸ σκεφτόμασταν πολύ; Τί νὰ διαπραγματευτῶ... τὴ γῆ μου ἢ τὸ νερό μου;... μὰ ἐσὺ δασκάλα δίδαξες ἐκεῖνον ὡς ἐθνάρχη... καὶ ὄχι ἐμᾶς ...ἐμᾶς κλειδώνεις στὰ ''μπουντρούμια''...

Ἑλλάδα μὲς στὶς ἀντιφάσεις σου... ξεχνᾶς τὰ σύνορά σου καὶ τὸν ἐχθρὸ ποτίζεις ἐδῶ μέσα... προδότες ἑλληνόφωνοι... διαλέξτε ἐπιτέλους τὸν Λεωνίδα ἀρχηγό...ἢ μήπως ἐφιάλτη;... κι ἱστορία θὰ φερθεῖ ἀνάλογα εἰς τὸν καθένα...

Γέμισαν τάφοι μὲ κορμιὰ πιλότων... γιατί ἔχουμε εἰρήνη!!! Γέμισε καὶ ἡ βουλὴ ἑλληνόφωνους ἀπ' τὴν ἑλληνοτουρκικὴ φιλία...

Φτάνει, δὲ θέλω πιὰ νὰ ἀκούω τὴ φωνή σας ...γιατί πιστεύω στὸ ἔθνος μου κι ὄχι στὸ ''nation'' ποὺ θὰ 'λεγε καὶ ὁ ''μέγας'' ὁ Γιωργάκης... τὸ ἔθνος εἶναι ἑλληνικό, εἶναι ἦθος καὶ ἔθος ρωμιοσύνης... τὸ ''nation'' εἶναι ἡ ''φύση'' του... ἐκ γενετῆς προδότης...

Κι' ἂν ὅλα αὐτὰ δὲ σ' ἄρεσαν ''λόγιε'', ''πολιτικὲ'' δημοκρατίας, νὰ τὸ θυμᾶσαι ...
εἶμαι δημιούργημα τῆς πιὸ παράλογης... δικῆς σου ἀναρχίας..


Χαρά Νικοπούλου

ΝΕΟ ΓΚΟΥΒΕΡΝΟ

Μες του Μαξίμου ξανανάψανε τα φώτα
οι κάμερες παντού σκορπίζουν φως,
οι δημοσιογράφοι γέμισαν ιδρώτα
μπλοκάκια γράφουν σημειώσεις τι -και πώς.

Κάτω από Εθνικές και κρίσιμες συνθήκες
ο ένας τον άλλο χαιρετάει όλο γλύκες…
Στο κατακόρυφο η πολιτική θερμοκρασία.
μα πάλι εγώ νοιώθω απόλυτα κενός.

Είπαν είναι μια πειραματική διαδικασία
για την Ελλάδα ένα σπουδαίο γεγονός…

Για μια φορά ακόμα έφαγα την ένεση:
μπροστά θα πάει ο τόπος με συναίνεση

Χτυπήματα στη πλάτη για τα οφίτσια
με στόχο ένα, να τα βρούνε μεταξύ τους.
Μετά, θα ανοίξουνε σαμπάνιες στα επινίκια
και θα μας γράψουνε στο τέτοιο το δεξί τους.

Πιάνουν δουλειά λέει τώρα άλλοι κοπρίτες
για να μας πάνε στις επόμενες τις ήττες.


Φίλε ετούτες τις στιγμές εγώ αυτά που είδα
μου ακούγονται σαν χτύπος μιας καμπάνας,
λασκάρισε για τα καλά του Έλληνα η βίδα
κι αν πάρει ανάποδες θα γίνει της πουτάνας.

Καστρινός.
------------------------------------

Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2011

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ-ΣΧΟΛΙΚΑ ΒΙΒΛΙΑ

Αγαπητά Μέλη,
Σας ενημερώνουμε ότι παρατείνεται έως την Κυριακή 13/11/2011 η καταληκτική ημερομηνία για τη διατύπωση παρατηρήσεων της δημόσιας διαβούλευσης για την έκδοση εκτύπωση και βιβλιοδεσία των σχολικών βιβλίων.
Έχει αναρτηθεί ενημέρωση στον ιστότοπο  http://www.cti.gr/tenders.
  
Με εκτίμηση,
Μπέττυ Καζαντζή
Γραμματεία Διοίκησης Σ.Ε.Μ.Ε.Ε.
Τηλ. επικ.: 210 82 12 300

Παρέμβαση στην εκδοτική «Εxpress Publishing»

Νέα παρέμβαση στην εκδοτική επιχείρηση «Express Publishing» έκαναν προχτές το απόγευμα μέλη του Συνδέσμου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας και φορέων της περιοχής Πατησίων - Κυψέλης, απαιτώντας την ανάκληση της απόλυσης εργαζόμενης λίγες μέρες μετά τη συμμετοχή της στη 48ωρη απεργία στις 19 και 20 Οκτώβρη. Κατά τη διάρκεια της παρέμβασης μοιράστηκε πλατιά η ανακοίνωση των φορέων της περιοχής και του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων σε φροντιστήριο που ανήκει στην ίδια επιχείρηση και έγινε συζήτηση τόσο για την απόλυση όσο και για τις γενικότερες εξελίξεις. Από τους συνδικαλιστές καταγγέλθηκε το γεγονός ότι ο νομικός σύμβουλος της εργοδοσίας - η οποία φαίνεται ότι έχει ενοχληθεί ιδιαίτερα από τις αλλεπάλληλες παρεμβάσεις - απαιτούσε από δυο άνδρες της ομάδας «Ζ», που επίσης βρίσκονταν στο χώρο, να κάνουν συλλήψεις.

Η Ελλάδα "αλυσοδέσμια"

Οι ίδιοι που διαχρονικά καταχρέωσαν και εξευτέλισαν την χώρα, για την δική τους λόξα, δόξα και βιοπορισμό τώρα αγωνίζονται ποιος θα την "σώσει". Τώρα πλέον ο ΓΑΠ μπορεί να ολοκληρώσει το καταστροφικό του έργο με την Ελλάδα "αλυσοδέσμια" μέσω μιας δανειακής σύμβασης με άγνωστους ακόμη και στους συντάκτες της όρους και τους Έλληνες εξευτελισμένους επαίτες.

Αυτό είναι το όλο "παιχνίδι".

Ψήφισαν ένα μνημόνιο, με το οποίο παρέδωσαν τη χώρα στο ΔΝΤ και δεν φοβούνται την κρεμάλα. Θα ψηφίσουν έναν νόμο, ο οποίος θα καταστρέφει τα εργασιακά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα των Ελλήνων και δεν φοβούνται την κρεμάλα.

Γιατί;
Γιατί στην πρώτη περίπτωση οι "δωσίλογοι" πέρασαν το "μνημόνιο" της κατοχής με τις ψήφους των "πατριωτών" του ΛΑΟΣ.

Στη δεύτερη περίπτωση θα περάσουν επίσης εύκολα το αντεργατικό νομοσχέδιο, γιατί το ΚΚΕ των χαφιέδων του Περισσού θα αναλάβει την "παλλαϊκή αντίδραση".

Κανένας από τους κρυπτοφασίστες του δικομματισμού δεν έχει την ανάγκη να δώσει εξηγήσεις σε κανέναν, γιατί απλούστατα αυτός, ο οποίος αναλαμβάνει να τους "κρίνει", είτε στη Βουλή είτε στον δρόμο, είναι η Παπαρήγα και ο Καρατζαφέρης.

Αυτό είναι το όλο "παιχνίδι".
Μπορούν να κάνουν ό,τι θέλουν σε όποιον τομέα θέλουν, γιατί απλούστατα είναι "στημένο" το παιχνίδι.  Μπορούν να πάρουν την οποιαδήποτε αντιλαϊκή ή αντεθνική απόφαση, χωρίς να απειληθούν από κανέναν.
fnous

"Απλά" είναι τα πράγματα



Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2011

Ο Προϋπολογισμός του έργου είναι : 9.797.350,00

Το Ινστιτούτο Τεχνολογίας Υπολογιστών και Εκδόσεων «ΔΙΟΦΑΝΤΟΣ» (Ι.Τ.Υ.Ε.)
που, βάσει  του νόμου 3966/2011, ανέλαβε μεταξύ άλλων την έκδοση και διανομή
των διδακτικών βιβλίων για το σχολικό έτος 2012-13, έχει αναρτήσει για
δημόσια διαβούλευση στον ιστότοπο  http://www.cti.gr/tenders σχέδιο
Διακήρυξης για την «Εκτύπωση και Βιβλιοδεσία Διδακτικών Βιβλίων Σχολικού
Έτους 2012-2013 για τις ανάγκες των Σχολικών Μονάδων Πρωτοβάθμιας και
Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης» .

Η καταληπτική ημερομηνία για τη διατύπωση παρατηρήσεων είναι
η Τετάρτη 09.11.2011.

Ο Προϋπολογισμός του έργου είναι : 9.797.350,00 , πλέον Φ.Π.Α.

Α ρε Μάρκο, Όλα τα προέβλεψες

Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2011

Ο ΜΟΥΓΓΟΣ. (Διήγημα)

Τον κλότσαγαν σα το αδέσποτο σκυλί, και τον τσιγκλούσαν με τις άκρες απ' τα κλομπ, ρίχνοντάς του και καμιά γερή κάπου-κάπου.
- Άϊντε ρε μούλε, αληταρά. Γρήγορα! Τσόγλανε. Τα καντήλια σου,
μήτε λέξη δεν έβγαλες.
Κείνος, είκοσι χρονών περίπου μια σκόνταφτε , μια ξανάβρισκε την ισορροπία του, και προσπαθούσε να σταθεί στα πόδια του.
Moναχός του εκείνος κι' αυτοί έξη εφτά νομάτοι, μ' εκείνες τις μακρυμούτσουνες αντιασφυξιογόνες μάσκες που σου 'κοβαν το αίμα.
Τον ξετρύπωσαν σα λαγό στη χωνευτή είσοδο μιας τράπεζας στη κάτω μεριά της πλατείας. Άρχισαν να τον βαράν και να τον βρίζουν όλοι μαζί.
Εκείνος μήτε κιχ μήτε μιλιά.. Μια, δυο φορές άνοιξε το στόμα του, Έκανε ένα ου - ου σταύρωσε τα χέρια του στο στήθος και τούς κοιτούσε αμίλητος.
- Το σπίτι σου κωλόπαιδο τον χαστούκισε αυτός που βρίσκονταν
δεξιά στον διμοιρίτη. Κάνεις το μαλάκα και δεν μιλάς.. Θα καλοπεράσεις έγνοια σου.
- Άστε τον, μπήκε στη μέση ό επικεφαλής. Θα τα βρούμε όλα στη διοίκηση,  Θα τα ξεράσει θέλοντας μη θέλοντας. Το γάλα της μάνας του θα βγάλει! Άντε πάμε, αν για να πω και του στραβού το δίκιο γι' αλλοδαπός μου καλοφαίνεται.
- Λες αρχηγέ; Έτσι που έχουμε γίνει. Ανακατεύτηκαν όλες οι φάρες τώρα, σαν τα' άντερα στην κοιλιά.
Του καλάρεσε η λέξη αρχηγός, και γύρισε να δει καλλίτερα το κρατούμενο.
- Σφίχτε του τις χειροπέδες ! πρόσταξε.
Πήγε πάλι να χάσει την ισορροπία του ο κρατούμενος καθώς του σφίγγανε τις χειροπέδες μα πάλι έβαλε τα δυνατά του και στάθηκε στα πόδια του χωρίς να φέρει τη παραμικρή αντίσταση.
-Τι μυστήριο τραίνο είναι τούτος, αναρωτήθηκε ο αρχηγός. Ο άλλος προχτές μας πήδηξε ανάποδα. Τον σέρναμε όπως έκανε μια βολά ο Αχιλλέας στον Έκτορα που του σκότωσε το φίλο.
-Ποιος ήτανε ο Αχιλλέας αρχηγέ; Δικός μας α ...;
-Σκάσε ορέ. Τόσα ξέρεις τόσα λες. Για τα παλιά λέω ορέ. Για τους αρχαίους.
-Τι μας νοιάζει εμάς για τους αρχαίους; Τώρα τι κάνουμε;
-Να καμωθείς να σκάσεις. Πώς θα κάνουμε κράτος ορέ άμα δε ξέρουμε τους προγόνους μας.
- Που να τα ξέρω εγώ αυτά αρχηγέ; Τι καθηγητής είμαι;
- Να όρσε του 'δωσε μια μούντζα ο αρχηγός καθώς έμπαιναν στη κλούβα.
Σαν έφταναν κοντά στη διοίκηση, στάθηκε όρθιος στο μπροστινό μέρος της κλούβας ο επικεφαλής.
-Το νου σας ε! Τούτοι εδώ οι γαλονάδες δεν σηκώνουν τις δικιές μας αψάδες. Λίγες κουβέντες. Τις προάλλες ο υποδιοικητής τα 'βαλε μαζί μου γιατί είδε λίγο αίμα στ' αυτί εκείνου του αρχιαναρχικού. «Θα περάσουνε δίκη και θα κριθούν απ' το νόμο μου είπε».
Σαν άκουσε το φρενάρισμα απ΄ τη κλούβα ο Ταξίαρχος πλησίασε στη πόρτα του γραφείου του κι έβαλε αντήλιο τα χέρια του.
-Πάλι ετούτα τα τσακάλια είπε από μέσα του. Κοίτα τι κουβαλάνε πάλι.
Ένα αμούστακο εικοσάχρονο. Τι κάνει αυτός ο Στρατηγός και δε δίνει διαταγή, να ηρεμίσει λίγο ετούτη η λυκοφάρα. Άρχισαν πια και γίνονται επικίνδυνοι και θα μας πάρουν όλους στο λαιμό τους.
Ο διμοιρίτης σίμωσε και χαιρέτησε βαρώντας προσοχή. Κούνησε το κεφάλι βαρετά ο Ταξίαρχος.
-Τι είναι πάλι τούτος; Ρώτησε.
- Αμίλητος σα το ντουβάρι κύριε διοικητά. Σαν πέσει όμως η πρώτη κατραπακιά  θα τα ξεράσει όλα.
-Όχι τέτοια ανθυπομοίραρχε. Δεν τα 'παμε; Δώσε χαρτί για τη παράδοση, υπασπιστή να φύγουν.
Μούλωξε ο ανθυπομοίραρχος, μα τι να κάνει. Χαιρέτησε πάλι (ο διοικητής μήτε κουνήθηκε καθόλου  μόνο τον κοίταξε μ' ένα  ζεματισμένο περιφρονητικό βλέμμα πού σκύλιασε τον άλλο)  πήρε την διμοιρία του και έφυγαν αργά-αργά.
-Μήτε ένα ευχαριστώ δεν είπαν αρχηγέ. Παραπονέθηκε κάποιος τους.
-Σκασμός! Άστραψε και βρόντησε εκείνος. Οι Δημοκρατικοί οι γαλονάδες, μονολόγησε. Αυτά μας φάγανε είπε φεύγοντας.
- Πως σε λένε ; Ρώτησε  τον κρατούμενο ο υπασπιστής.
-«Ου» «Ου» έκανε εκείνος δείχνοντας το στόμα  και τη γλώσσα του.
-Έλα Χριστέ! Πετάχτηκε ο υπασπιστής. Μουγγός είναι κύριε διοικητά.
Να φωνάξουμε κανένα που ξέρει να συνεννοηθεί.
-Α-Α έκανε ο κρατούμενος κουνώντας συγκαταβατικά το κεφάλι του.
-Βγάλτον απ' τη πίσω πόρτα κι άστον να φύγει. Έδωσε  διαταγή ο Ταξίαρχος. Εκείνο που σκέπτομαι είναι τι θα κάνουμε με τούτους τους πωρωμένους, που' ναι χειρότεροι από τσακάλια. Να δούμε σαν μπούνε όλα σε σειρά, πως θα γλυτώσουμε από τούτη τη λυκοφωλιά. Τους έχω σιχαθεί τελείως. Τα ρεμάλια. 

Λιθογράφος Καστρινός.http://agelkas.pblogs.gr/  (Απ' το υπο έκδοση βιβλίο «ΒΑΡΑΤΕ ΤΟΥΣ. Ιστορίες διαδηλώσεων.») 

Δεν ξεγελούν τους τυπογράφους η ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ ΑΕ του κκε και τα τσιράκια τους

ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΖΗΤΑΜΕ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΤΟΥΣ ΓΙΓΑΝΤΕΣ ΤΗΣ ΣΚΕΨΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΑΞΙΚΗΣ ΠΑΛΗΣ

Μπορούν τα κόμματα να ανταγωνίζονται τους ιδιώτες στο επιχειρείν;;;;

Μήπως η κρίση στον κλάδο έχει ρίζα στην ΚΡΙΣΗ ΙΔΕΩΝ που υπάρχει σε αυτόν;

Η διέξοδος βρίσκεται στη δική μας πάλη.
Πρέπει να εξασφαλιστεί η δουλειά του καθενός.
Οι εργαζόμενοι του κλάδου να περάσουν στην αντεπίθεση.
Ανυποχώρητος ταξικός αγώνας (κλικ εδώ)
Το τέλος της αυταπάτης. Δικαιολογημένος ο φόβος τους... Δε θα «ξεμπερδέψουν»!!! (κλικ εδώ)
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------