Κυριακή 29 Απριλίου 2012

ΚΛΕΦΤΕΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΑΛΗΤΕΣ

ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΡΙΑΝΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΟ ΠΛΙΑΤΣΙΚΟ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΔΙΝΕΙ ΚΑΙ ΠΕΡΝΕΙ ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΤΙΜΩΡΕΙΤΑΙ.

ΟΑΕΕ

Οι ασφαλισμένοι του ΟΑΕΕ που υπάγονται σε ρύθμιση ή δεν έχουν ληξιπρόθεσμη οφειλή, έχουν το δικαίωμα να ζητήσουν κατάταξης σε κατώτερη ασφαλιστική κατηγορία.

Λήγει την ερχόμενη Δευτέρα, 30 Απριλίου, η παράταση της προθεσμίας που δόθηκε για την ευνοϊκή ρύθμιση οφειλών των ασφαλισμένων του Οργανισμού Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών

Σάββατο 28 Απριλίου 2012

Καμία πρόταση καμία συναίνεση.

 Ούτε βήμα πίσω

Η Διοίκηση της Ομοσπονδίας Μισθωτών Τύπου και Βιομηχανίας Χάρτου καλεί όλα τα σωματεία του κλάδου, όλους τους εργαζόμενους σε συναγερμό με άμεση αγωνιστική ετοιμότητα, για να απαντήσουμε όλοι μαζί, ταξικά, ενωμένοι, με κλιμάκωση του αγώνα μας, με κινητοποιήσεις για όσο χρόνο χρειαστεί, για να αντιμετωπίσουμε τη μεγάλη πρόκληση της εργοδοσίας, τη μεγάλη επίθεση στο τσάκισμα των εναπομεινάντων δικαιωμάτων μας, να μην τους αφήσουμε να μας βυθίσουν στη φτώχεια και την εξαθλίωση, να μην τους επιτρέψουμε να μας μετατρέψουν σε σύγχρονους δούλους του 21ου αιώνα.
Η απόφασή μας είναι ξεκάθαρη. Καμία υποχώρηση, καμία συναίνεση, ούτε βήμα πίσω από τα εναπομείναντα δικαιώματά μας. Εμμένουμε σταθερά και αταλάντευτα στην απόφασή μας. Η Διοίκηση της Ομοσπονδίας και τα σωματεία δεν παραχωρούμε τίποτα, δεν υπογράφουμε καμία μείωση. Διεκδικούμε υπογραφή ΣΣΕ που θα καλύπτουν τουλάχιστον ένα μέρος των απωλειών μας που τις υπολογίζουμε συσσωρευτικά τα τελευταία χρόνια έως και 40%».

ο ΣΕΒ κατήγγειλε τις κλαδικές συμβάσεις.

ο ΣΕΒ με εξώδικό του στην Ομοσπονδία Τύπου - Χάρτου και σε συνεννόηση με τους επιχειρηματίες του κλάδου κατήγγειλε τις κλαδικές συμβάσεις.
Άμεση ήταν η απάντηση της Ομοσπονδίας Μισθωτών Τύπου και Βιομηχανίας Χάρτου που σήμανε «συναγερμό» στα σωματεία και τους εργαζόμενους και δήλωσε: «Προχωράμε σε άμεσες αγωνιστικές ενέργειες, υλοποιώντας την απόφασή μας για 24ωρη προειδοποιητική Κλαδική Πανελλαδική απεργία το πρώτο 15ήμερο του Μάη, με προοπτική κλιμάκωσης με όλες τις μορφές πάλης». Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας θα συνεδριάσει την Κυριακή, 29 Απρίλη, για να αποφασίσει την ημερομηνία της απεργίας.

Ο μόνος που συνεχίζει και επιμένει στην υπογραφή νέας κλαδικής σύμβασης εργασίας είναι ο πρόεδρος  του ΣΕΜΕΕ κύριος Κόκκορης και το ΔΣ του.

Ρατσιστικές επιθέσεις εναντίων Ελλήνων

Λαθρομετανάστες Κλέβουν δολοφονούν και διαλύουν την Ελλάδα μας.
Ρατσιστικές επιθέσεις λαθρομεταναστών εναντίων Ελλήνων με την συμπαράσταση του ΚΚΕ και του ΠΑΜΕ.
Χιλιάδες τα κλεμμένα στην γιάφκα των λαθρομεταναστών.

Δευτέρα 23 Απριλίου 2012

DIABASTE! ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ

Κατακόρυφη αύξηση των ατομικών συμβάσεων εργασίας -με μειώσεις μισθών μέχρι και 30%- καταγράφουν τα στοιχεία του ΣΕΠΕ για την αγορά εργασίας σε διάστημα ενάμιση μήνα, σκιαγραφώντας ένα τοπίο ευρείας απορρύθμισης στο οποίο οι διαπραγματεύσεις για νέες κλαδικές συμβάσεις γίνονται μετά τεράστιων εμποδίων. Σημαντική και η αύξηση στον αριθμό των επιχειρησιακών συμβάσεων, με εξίσου μεγάλη μείωση αποδοχών.

 Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας (ΣΕΠΕ) μέσα σε ενάμιση μήνα έχουν υπογραφεί 33.133 ατομικές συμβάσεις σε 7.825 επιχειρήσεις. Η μείωση μισθών που τις συνοδεύει είναι της τάξης του 22% -σε ορισμένες περιοχές της χώρας φτάνει το 28%, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις ξεπερνά και το 50%.

Όσον αφορά τις επιχειρησιακές συμβάσεις, από τις 14 Φεβρουαρίου, έχουν υπογραφεί 171 επιχειρησιακές συμβάσεις σε όλη τη χώρα, οι οποίες αφορούν 4.533 εργαζομένους. Συγκριτικά, την περίοδο Οκτωβρίου 2011- Φεβρουαρίου 2012 είχαν υπογραφεί 65 επιχειρησιακές συμβάσεις. Η μέση μείωση μισθών μέσω των επιχειρησιακών συμβάσεων κυμαίνεται από 22,35%, έως και 40%.

 Σε όσες περιπτώσεις έχει λήξει η κλαδική σύμβαση εργασίας, η «διορία» που έχουν εργοδότες και εργαζόμενοι για την υπογραφή νέας λήγει στις 14 Μαΐου.

Συνδικαλιστικά στελέχη υποστηρίζουν, ότι οι εργοδότες εμφανίζονται απρόθυμοι να δεχθούν την υπογραφή νέων κλαδικών συμβάσεων.

 Στελέχη της Επιθεώρησης Εργασίας εκτιμούν πάντως, ότι αν εργαζόμενοι και εργοδότες δεν μπορέσουν να καταλήξουν στην υπογραφή κλαδικών συμβάσεων μέσα στα συγκεκριμένα χρονικά όρια τότε, ως τον Ιούνιο, το 80% της αγοράς εργασίας θα βρεθεί χωρίς κλαδικές συμβάσεις.


Στην περίπτωση αυτή, σύμφωνα με τον νέο νόμο, σώζεται μόνο ο βασικός και τέσσερα επιδόματα, με αποτέλεσμα μείωση των σημερινών αμοιβών  έως 20%.


Σε άλλη περίπτωση, ανοίγει ο δρόμος για την υπογραφή ατομικών συμβάσεων με αποδοχές που μπορούν να φθάσουν στα όρια της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, δηλαδή να μειωθούν έως και 40%.


Σύμφωνα πάντως με τις προβλέψεις του δεύτερου μνημονίου, τον ερχόμενο Ιούλιο, κυβέρνηση και κοινωνικοί εταίροι είναι υποχρεωμένοι να προσδιορίσουν εκ νέου, τον ελάχιστο μισθό συμφωνώντας νέες μειώσεις.

Κυριακή 22 Απριλίου 2012

ΜΗ ΦΟΒΑΣΤΕ ΝΑ ΦΩΝΑΖΕΤΕ ΤΟ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ, Ο,ΤΙ ΕΙΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΑΓΑΠΑΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ

ΓΝΩΡΙΣΑΜΕ ΣΤΟ ΠΕΤΣΙ ΜΑΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΡΙΑΝΤΑ ΟΚΤΩ ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΚΛΕΠΤΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΗΣ ΓΕΝΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ ΤΩΝ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΩΝ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ!

ΔΙΕΛΥΣΑΝ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΤΗΣ ΑΝΟΙΞΑΝ ΧΩΡΙΣ ΕΛΕΓΧΟ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΘΝΟΥΣ   ΤΗΝ ΑΡΠΑΓΗ ΤΟΥ ΥΠΟΓΕΙΟΥ ΚΑΙ ΕΠΙΓΕΙΟΥ ΠΛΟΥΤΟΥ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ ΚΑΙ  ΤΗΝ ΥΠΟΝΟΜΕΥΣΗ ΤΗΣ ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ ΘΕΣΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΑΣ!

ΑΓΑΠΩ ΚΑΙ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΙ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΟΥ  ΟΣΟΙ ΕΦΕΡΑΝ ΤΟΥΣ ΞΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΔΙΕΛΥΣΑΝ ΤΗΝ ΕΛΛΆΔΑ ΠΡΕΠΕΙ ΑΜΕΣΑ ΝΑ ΤΙΜΩΡΗΘΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΣΧΑΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ!! ΑΣ ΞΕΡΟΥΝ ΟΤΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΕΧΕΙ ΜΝΗΜΗ ΚΑΙ ΓΝΩΣΗ."ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΥΛΗΜΕΝΟΥΣ ΒΟΛΙ ΔΕΝ ΧΑΛΑΜΕ ΜΕ ΠΕΤΡΕΣ ΚΑΙ ΚΟΤΡΩΝΙΑ ΤΟΥΣ ΠΕΤΡΟΒΟΛΑΜΕ! ΠΟΥΛΗΜΕΝΟΙ ΠΟΥΛΗΜΕΝΟΙ ΑΛΛΗ ΣΤΡΑΤΑ ΔΕΝ ΣΑΣ ΜΕΝΕΙ ΜΝΗΜΑ ΣΑΣ ΠΡΟΣΜΕΝΕΙ ΚΑΣΑ ΚΑΡΦΩΜΕΝΗ"

ΜΑΥΡΙΣΤΕ ΤΑ ΤΡΙΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΗΚΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΘΕΛΟΥΝ 180 ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΚΥΡΩΣΟΥΝ ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ!ΟΛΑ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΝΑΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΕΑ ΑΝΑΘΕΩΡΗΤΙΚΗ ΒΟΥΛΗ!ΑΣ ΤΟΥΣ ΔΙΩΞΟΥΜΕ ΨΗΦΙΖΟΝΤΑΣ ΜΟΝΟ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ! ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΦΟΡΑ!

 Θεριεύει ο γίγαντας τώρα λαός και σπάει δεσμά και αλυσίδες

Πέμπτη 19 Απριλίου 2012

Προσφορά εργασίας από κάθε εργαζόμενο επιπλέον 3 ώρες την εβδομάδα χωρίς πληρωμή

Στην υπογραφή νέας Επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, τριετούς διάρκειας (από 1η Μαΐου 2012 μέχρι 30 Απριλίου 2015), προχώρησε στις 11 Απριλίου η διοίκηση της Τράπεζας της Ελλάδας, με το Σύλλογο Εργαζομένων.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, με τη νέα σύμβαση εργασίας μειώνεται περαιτέρω το λειτουργικό κόστος της Τράπεζας της Ελλάδος κατά 18,5%, μέσα από τον περιορισμό του μισθολογικού κόστους.

 Παράλληλα, για την αντιμετώπιση του αυξημένου υπηρεσιακού φόρτου, συμφωνήθηκε η επιπλέον προσφορά εργασίας (χωρίς πληρωμή) τριών ωρών την εβδομάδα.

Το ΣΕΜΕΕ δυστυχώς κρατά μυστικές τις διαπραγματεύσεις για την ΣΣΕ λες και αφορούν μόνο τον πρόεδρό του και το ΔΣ του.

ΥΠΟΜΟΝΗ ΛΙΓΟ ΑΚΟΜΑ

Η Ελληνική τυπογραφία δυστυχώς βιώνει μια συνεχής παρακμή που απ' ότι φαίνεται θα συνεχιστεί για πολλά χρόνια ακόμα.

Το ΣΕΜΕΕ κρατά μυστικές τις διαπραγματεύσεις για την ΣΣΕ λες και αφορούν μόνο τον πρόεδρό του.

Τα κομματόσκυλα του κλάδου αλωνίζουν ανεξέλεγκτα τα τυπογραφεία (εκτός της τυποεκδοτικής) σπέρνοντας στρατιές ανέργων πίσω τους.

Στην καταγγελία της Κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης των ξενοδοχοϋπαλλήλων προχώρησε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων, επικαλούμενη τις δυσκολίες των επιχειρήσεων για την κάλυψη του κόστους της λειτουργίας τους.

 

Με ποιά λογική, λοιπόν, ελπίζουμε!!!

Την Κυριακή 6 Μαΐου, καλούμαστε να εκλέξουμε δημοκρατικά τους τυράννους μας για τα επόμενα τέσσερα χρόνια, γνωρίζοντας από πριν πως δε θα πράξουν ότι υποσχέθηκαν.

 ταφόπλακα στη νοημοσύνη μας...
 

Είναι τελικά ρατσιστικό να ονομαζόμαστε Έλληνες;
το κύριο και ουσιαστικό πρόβλημα της Ελλάδος δεν είναι η οικονομία.
Το κύριο και ουσιαστικό πρόβλημα της πατρίδος μας, είναι η έλλειψη παιδείας, ο πνευματικός εξανδραποδισμός μεγάλου τμήματος του ελληνικού λαού, η χαμένη μας ελληνικότητα.

Τετάρτη 18 Απριλίου 2012

Στις 14 Μαΐου αρχίζουν οι αυτόματες μειώσεις μισθών

Μείωση μισθών 10% θα προτείνουν οι εργοδότες του κλάδου του εμπορίου και της βιοτεχνίας (ΕΣΕΕ, ΓΣΕΒΕΕ) στους είδη μειωμένους μισθούς τον 700 ευρώ για 500.000 υπαλλήλους με αντάλλαγμα την να διατηρηθούν ορισμένα επιδόματα και θέσεις εργασίας.

 Στις 14 Μαΐου εκπνέει η μετενέργεια και αρχίζουν οι αυτόματες μειώσεις μισθών και η κατάργηση επιδομάτων σε όποιους κλάδους εργαζομένων δεν υπογραφούν ΣΣΕ.

Προσοχή στον γορίλα

Στο έλεος και το ξεπούλημα των συνδικαλιστών ο κλάδος.
Κάθε διεκδίκηση του αυτονόητου συνοδεύεται με την τρομοκρατία των κομματικών συνδικαλιστών. Καμία συναίνεση καμία πρόταση.

ΣΣΕ ΛΙΘΟΓΡΑΦΩΝ 2009 
(Ισχύει μέχρι της 14 Μαϊου του 2013) -  
Δ.Α 33/2009 ΠΚ 5/8/2009
ΣΣΕ ΛΙΘΟΓΡΑΦΩΝ 2008 
(Το θεσμικό μέρος ισχύει μέχρι της 14 Μαϊου του 2013) 

Μετά της 14/5/2013 παύει να ισχύει η ΣΣΕ 2008-2009 για όλο τον κλάδο.
Αν το ΣΕΜΕΕ υπογράψει νέα ΣΣΕ βάση του νέου νόμου θα ισχύει ΜΟΝΟ για τα μέλη του ΣΕΜΕΕ

Τα τυπογραφεία κλείνουν το ένα μετά το άλλο, τα φέσια πέφτουν βροχή σε όλα τα τυπογραφεία και τα ατελιέ. Πληθαίνουν οι αιτήσεις των τυπογράφων για την διαγραφή τους από το ΣΕΜΕΕ ώστε να αποδεσμευτούν από την αποικιοκρατική ΣΣΕ που δημιουργεί συνθήκες γαλέρας σε όλα τα τυπογραφεία της χώρας.

Τρίτη 17 Απριλίου 2012

Κατακόρυφη μείωση των μισθών σε όλους τους κλάδους

Τον κίνδυνο να μείνουν μόνο με τον βασικό μισθό και τέσσερα επιδόματα (ωρίμανσης, τέκνων, εκπαίδευσης και βαρέων) αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι των οποίων οι συμβάσεις έχουν λήξει.Λιγότερο από έναν μήνα έχουν οι εργαζόμενοι για να υπογράψουν νέες κλαδικές συμβάσεις και να αποφευχθεί μία κατακόρυφη μείωση των μισθών.

Η προθεσμία για την υπογραφή νέων συμβάσεων λήγει στις 14 Μαΐου και ήδη σε όλους τους κλάδους έχει ξεκινήσει συζήτηση για την περικοπή των αποδοχών.

Δευτέρα 16 Απριλίου 2012

Τα Ελληνικά Τυπογραφεία πρέπει να γίνουν πιο ανταγωνιστικά

Μπήκα σήμερα στο blog σας και διάβασα διάφορα άρθρα σχετικά με τα προβλήματα της ελληνικής τυπογραφίας.

Επειδή κινούμαι στο χώρο κάποια χρόνια και είχα και περιοδικό το οποίο το έκλεισα, έχω μια άποψη για το θέμα.

Τα Ελληνικά Τυπογραφεία πρέπει να γίνουν πιο ανταγωνιστικά και να προσέξουν τους δικούς τους ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥΣ ΠΩΛΗΤΕΣ όπως είμαι κι εγώ.

Θα πρέπει να είναι καθημερινά σε επικοινωνία με τους πωλητές τους για να μπορέσουν να δίνουν καλύτερες τιμές ανάλογα με τις δουλειές που έχουν και να κάνουν ΣΥΝΕΚΤΥΠΩΣΕΙΣ και να ενημερώνουν για τα κενά που έχουν.

Προσωπικά δουλεύω αρκετά χρόνια με αυτό το σύστημα και έχω πολύ καλές τιμές.

Αλλά χρειάζεται και τα τυπογραφεία πλέον να αναζητήσουν τους πελάτες και μάλιστα να δώσουν σους ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΠΩΛΗΤΕΣ καλύτερες τιμές.

Ευχαριστώ και είμαι στη διάθεσή σας όσον αφορά το θέμα.

Θοδωρής Σισμανίδης

Κυριακή 8 Απριλίου 2012

ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ

Εάν δεν καταγγελθεί η ΣΣΕ και υπογραφεί νέα θα ισχύει μόνο για τα μέλη του ΣΕΜΕΕ που θα παραμείνουν στο ΣΕΜΕΕ μέχρι την ημερομηνία της υπογραφής της νέας ΣΣΕ.
Κλικ εδώ για να δείτε για ποιους θα ισχύει η νέα ΣΣΕ 2012 που ετοιμάζετε να υπογράψει το ΣΕΜΕΕ

--------------------------

 Η Πανελλαδική Ένωση Λιθογράφων, καλεί σε πάλη!!!
για κατάργηση των ειδικών επιχειρησιακών συμβάσεων.

Σάββατο 7 Απριλίου 2012

info@Πανελλαδική Ένωση Λιθογράφων.gr, info@semee.gr. info@κοκκορηςτοληςματζωροςπαμεκκεανεργια.gr

Η Colour Plus είναι μια από τις πιο Αναγνωρισμένες Εταιρείες Εκτυπώσεων στην Ελλάδα. Πρόκειται για μία εταιρία που εδώ και 20 χρόνια δεν σταμάτησε να αποκτά γνώσεις, να αναπτύσσεται και να αποτελεί  σημαντική παρουσία στους τομείς της προεκτύπωσης, της ψηφιακής εκτύπωσης αλλά και των εκτυπώσεων μεγάλου σχήματος. Υποστηρίζοντας κάθε έντυπη μορφή επικοινωνίας, από τη δημιουργία της έως και την παραγωγή, όλα αυτά τα χρόνια η Colour Plus, καινοτομεί και προπορεύεται συνεχώς. Μία εταιρία σοβαρή, με στρατηγική και πλάνο ανάπτυξης.
 Δυστυχώς η εταιρία Colour Ρlus 
σταμάτησε τη δραστηριότητά της.

Παρασκευή 6 Απριλίου 2012

Το κόκκινο δόγμα των «δύο μέτρων και δύο σταθμών»

 Εμπρός για λουκέτα σε όλα τα τυπογραφεία
 Στο προσφιλές «σπορ» της επιλεκτικής διοργάνωσης κινητοποιήσεων στον κλάδο επιδίδεται το ΠΑΜΕ και η ελεγχόμενη Πανελλαδική Ένωση Λιθογράφων πραγματοποιώντας χτες  τρίωρη στάση εργασίας (6 π.μ. - 9 π.μ.) στα τυπογραφεία  (ΚΟΣΚΙΝΙΔΗΣ, ΡΟΗΣ, ΛΥΧΝΙΑ) όπου η εργοδοσία υπέγραψε μα τους εργαζόμενους επιχειρησιακές συμβάσεις.  
Στη ΛΥΧΝΙΑ, η εργοδοσία άλλαξε το ωράριο εργασίας και κάλεσε τους εργαζόμενους να πάνε στη δουλειά στις 5 π.μ. κλείδωσε και τις πόρτες για να μην έρθουν οι εργαζόμενοι σε επαφή με το Σωματείο.

Οι... ευαισθησίες των «κόκκινων» συνδικαλιστών του κλάδου
 Υιοθετώντας το δόγμα των «δύο μέτρων και δύο σταθμών», η Πανελλαδική Ένωση Λιθογράφων κάνει λόγο για «αντεργατικούς νόμους, και μειώσεις μισθών» παρότι δεν είχε πει λέξη όταν έπρεπε για τις συνθήκες εργασίας στην Τυποεκδοτική του ΚΚΕ, που είχε άδοξο τέλος κάνοντας χρήση της ευεργετικής διάταξης του άρθρου 99 του αστικού κράτους και τον καπιταλιστών.
Δεν είπε λέξη για τις μειώσεις μισθών με την αναγκαστική αγορά κουπονιών του κόμματος από τους εργαζομένους, δεν εξέδωσε καμία ανακοίνωση για τους απολυμένους, μέλη και μη μέλη, και τους απλήρωτους επί 8 μήνες συναδέλφους μας.

Πέμπτη 5 Απριλίου 2012

Δώστε απαντήσεις. Η ανεργία δεν παλεύετε χωρίς συνεργασία.-

Τιμοκατάλογος που αποτελείτε από 8 σελίδες PDF  (δημοσιεύουμε 2 σελιδ.του) στέλνετε με e-mail σε χιλιάδες επιχειρήσεις σε όλη την Ελλάδα. Είναι από ένα Τούρκικο τυπογραφείο με παράρτημα στην Βουλγαρία και γραφείο στη Ξάνθη.

Και ρωτάμε:
Οι συνδικαλιστές του κλάδου Τόλης, Ματζώρος, και Κόκκορης έχουν κάποια πρόταση να κάνουν για το πως θα αντιμετωπίσουμε την εισαγόμενη τυπογραφία;;;
Έχουν κάποια πρόταση να κάνουν για το πως θα αντιμετωπίσουμε την ΑΝΕΡΓΙΑ;;;;
 Έχουν κάποια πρόταση να κάνουν για το πως θα περιορίσουμε τις απολύσεις, και το πως θα σώσουμε κανένα τυπογραφείο από το λουκέτο;;;
Κλίκ στις φωτό

 Συνδικαλισταράδες μας, αφήστε τις κομματικές κορόνες και κάντε έστω για μια φορά μια σοβαρή πρόταση. Η ανεργία δεν παλεύετε χωρίς συνεργασία.-
Να ενημερωθούν όλοι οι εργαζόμενοι του κλάδου. κλικ εδώ μπας και βάλουμε μυαλό
Η φώτο είναι από την έκτακτης ΓΣ του ΣΕΜΕΕ στο Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθηνών.
Δείχνει την Πανελλαδική Ένωση Λιθογράφων να έχει αποκλείσει την είσοδο του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Αθηνών με μέλη της ένωσης και όποιο μέλος του ΣΕΜΕΕ ερχότανε στην ΓΣ να το προπηλακίζουν και να το απειλούν.

Για ποια τυπογραφεία θα ισχύει η νέα ΣΣΕ

 Φθάνει το δούλεμα

Αιδώς Αργείοι το ΔΣ του ΣΕΜΕΕ που θέλει να παρασύρει τον κλάδο σε νέες περιπέτειες. Συνένοχοι και συνυπεύθυνοι για τα δεινά και την απελπισία της Ελληνικής τυπογραφίας.

Εάν δεν καταγγελθεί η ΣΣΕ και υπογραφεί νέα θα ισχύει μόνο για τα μέλη του ΣΕΜΕΕ που θα παραμείνουν στο ΣΕΜΕΕ μέχρι την ημερομηνία της υπογραφής της νέας ΣΣΕ.
Κλικ εδώ για να δείτε για ποιους θα ισχύει η νέα ΣΣΕ 2012 που ετοιμάζετε να υπογράψει το ΣΕΜΕΕ

Τετάρτη 4 Απριλίου 2012

Η άρνηση του ΣΕΜΕΕ να καταγγείλει την ΣΣΕ βάζει σε νέες περιπέτειες τον κλάδο

 Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΡΧΙΖΕΙ ΚΑΙ ΦΤΑΝΕΙ ΣΤΟ ΑΠΡΟΧΏΡΗΤΟ.
-------------------------------------------------------------
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΛΙΘΟΓΡΑΦΩΝ
Σε τρίωρη προειδοποιητική στάση εργασίας στις επιχειρήσεις ΛΥΧΝΙΑ ΑΕ, ΚΟΣΚΙΝΙΔΗΣ ΑΕΒΕ και ΑΦΟΙ ΡΟΗ ΑΕ, προχωρά η Πανελλαδική Ενωση Λιθογράφων, αύριο Πέμπτη 5 Απρίλη από τις 6 π.μ., μέχρι τις 9 π.μ.

 ΣΣΕ ΛΙΘΟΓΡΑΦΩΝ 2009 (Ισχύει μέχρι της 14 Μαϊου του 2013) - Δ.Α 33/2009 ΠΚ 5/8/2009
Για τις ΣΣΕ που ισχύουν ή θα καταγγελθούν μέχρι τις 14/5/2012, ο εργοδότης μονομερώς έχει το διευθυντικό δικαίωμα να μειώσει επιδόματα που του δίνει το δικαίωμα ο νόμος.
 
Στη ΣΣΕ Λιθογράφων, η προσαύξηση του 5% των περιστροφικών ταχυπιεστηρίων (άρθρο 3) διατηρείται, διότι είναι μέρος του ημερομισθίου του εργαζόμενου. Διατηρείται η προσαύξηση του νυχτερινού επιδόματος για όλους τους εργαζόμενους που είναι 25%. Διατηρούνται οι όροι του επιδόματος αδείας και οι επιπλέον μέρες αδείας. Εάν δεν καταγγελθεί η ΣΣΕ διατηρείται ακόμα και η σύνθεση των μηχανών.

Εάν δεν καταγγελθεί η ΣΣΕ και υπογραφεί νέα θα ισχύει μόνο για τα μέλη του ΣΕΜΕΕ που θα παραμείνουν στο ΣΕΜΕΕ μέχρι την ημερομηνία της υπογραφής της νέας ΣΣΕ.

 Δεκάδες είναι οι αιτήσεις συναδέλφων για την διαγραφή τους από το ΣΕΜΕΕ ώστε να αποδεσμευτούν από την αποικιοκρατική ΣΣΕ που δημιουργεί συνθήκες γαλέρας σε όλα τα τυπογραφεία της χώρας

Η πρόταση του ΚΚΕ είναι ρεαλιστική γιατί εξαρτάται από το λαό να την υλοποιήσει


 Η πρόταση του ΚΚΕ είναι ρεαλιστική γιατί εξαρτάται από το λαό να την υλοποιήσει
Να αξιοποιήσει ο λαός την πείρα του
Καλούμε το λαό, που εκατοντάδες χιλιάδες έχουν αποκτήσει νέα πείρα. Εμείς βλέπουμε τάσεις ριζοσπαστικοποίησης, χωρίς ακόμα αυτές να είναι σταθερές, σταθεροποιημένες όλες σε όλους, άλλες είναι σταθεροποιημένες, άλλες όχι, που κινδυνεύουν, κάτω από τρομοκρατικά διλήμματα ή αυταπάτες...
 ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ

Δεν ξεγελούν τους τυπογράφους η ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ ΑΕ του κκε και τα τσιράκια τους

ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΖΗΤΑΜΕ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΤΟΥΣ ΓΙΓΑΝΤΕΣ ΤΗΣ ΣΚΕΨΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΑΞΙΚΗΣ ΠΑΛΗΣ

Μπορούν τα κόμματα να ανταγωνίζονται τους ιδιώτες στο επιχειρείν;;;;

Μήπως η κρίση στον κλάδο έχει ρίζα στην ΚΡΙΣΗ ΙΔΕΩΝ που υπάρχει σε αυτόν;

Η διέξοδος βρίσκεται στη δική μας πάλη.
Πρέπει να εξασφαλιστεί η δουλειά του καθενός.
Οι εργαζόμενοι του κλάδου να περάσουν στην αντεπίθεση.
Ανυποχώρητος ταξικός αγώνας (κλικ εδώ)
Το τέλος της αυταπάτης. Δικαιολογημένος ο φόβος τους... Δε θα «ξεμπερδέψουν»!!! (κλικ εδώ)
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------