Τρίτη 31 Ιουλίου 2012

Οι Έλληνες εργάτες γυρίζουν την πλάτη στο ΚΚΕ

Επέστρεψαν στις δουλειές τους έπειτα από 272 μέρες απεργίας οι εργαζόμενοι της Χαλυβουργίας Ελλάδος.
Σε συνέλευση των εργαζομένων που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο, οι εργαζόμενοι από τους 150 παρόντες, 107 τάχθηκαν υπέρ της αναστολής, 14 κατά και 29 δεν ψήφισαν.
Η πρώτη ωστόσο ημέρα σημαδεύτηκε από ένταση και διαπληκτισμούς στο εργοστάσιο στον Ασπρόπυργο, καθώς παρά την απόφαση της γενικής συνέλευσης των εργαζομένων, μέλη του ΠΑΜΕ, εμπόδιζαν τους εργαζομένους να προσέλθουν στην εργασία τους.

Σάββατο 28 Ιουλίου 2012

Οι συμβάσεις του κλάδου και πότε λήγουν

Μπορεί η λήξη τους να γίνει πιο νωρίς εφόσον την καταγγείλει οποιοδήποτε συμβαλλόμενο μέρος (εργατική ή εργοδοτική οργάνωση).

Όσες ΣΣΕ, κλαδικές, ομοιοεπαγγελματικές, επιχειρησιακές, τοπικές, έχουν λήξει πριν έξι (6) μήνες από τις 14/2/2012, μετατρέπονται σε ατομικές συμβάσεις και για να τροποποιηθούν είναι υποχρεωτική η συμφωνία εργαζόμενου και εργοδότη.
Σε αντίθεση για τις ΣΣΕ που ισχύουν ή θα καταγγελθούν μέχρι τις 14/5/2012, ο εργοδότης μονομερώς έχει το διευθυντικό δικαίωμα να μειώσει μισθό-επιδόματα που του δίνει το δικαίωμα ο νόμος. 

Όσες επιχειρησιακές συμβάσεις συνδέονται με το κατώτερο ημερομίσθιο ή μισθό, αυτό μειώνεται κατά 22%

Οι όποιες συλλογικές συμβάσεις υπογραφούν από τώρα και στο εξής θα έχουν διάρκεια από ένα(1) έως τρία (3) χρόνια.  Καταργείται η αόριστη διάρκεια ισχύος τους.


Α/Α
ΣΥΜΒΑΣΗ
ΣΣΕ ή ΔΑ
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΕΝΑΡΞΗΣ
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ
ΛΗΞΕΩΣ
1
ΛΙΘΟΓΡΑΦΩΝ
ΔΑ 33/2009
1/1/2009
Έληξε
Την κατήγγειλε το ΣΕΜΕΕ
2
ΧΑΡΤΟΠΟΙΙΑΣ
ΣΣΕ 7.7.2009
1/1/2009
14/2/2013
3
ΚΥΤΙΟΠΟΙΙΑΣ
ΣΣΕ 7.7.2009
1/1/2009
14/2/2013
4
ΕΠΑΡΧΙΑΚΟΣ
ΤΥΠΟΣ
ΔΑ 5/2012
17/9/2011
17/9/2014
5
ΒΙΒΛΙΟΔΕΤΩΝ
ΣΣΕ 7.7.2011
1/1/2011
1/1/2014
6
ΦΩΤΟΣΤΟΙΧΕΙΟΘΕΤΩΝ
ΕΚΔΟΤΩΝ ΒΙΒΛΙΟΥ
ΣΣΕ 12.5.2011
1/1/2011
1/1/2014
7
ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
ΔΑ 21/2011
1/1/2011
1/1/2014







































24ωρη απεργία για ανάκληση απόλυσης

Σε 24ωρη απεργία προχώρησαν την  Παρασκευή οι εργαζόμενοι την οποία προκήρυξε η Ενωση Προσωπικού Πρακτορείων Εφημερίδων Αθήνας
Στην απόλυση εργαζόμενου από τη διεκπεραίωση στο Κορωπί, προχώρησε η επιχείρηση «Ευρώπη» (πρακτορείο Τύπου). Αμεση ήταν η αντίδραση της Ενωσης που προκήρυξε 24ωρη προειδοποιητική απεργία, την Παρασκευή 27/7/12.
Με ανακοίνωσή της η Ενωση καλεί τη διοίκηση της «Ευρώπης» να ανακαλέσει τώρα την απόλυση του εργαζόμενου από τη διεκπεραίωση και να ματαιώσει το σχέδιό της και για άλλες απολύσεις.

Πέμπτη 26 Ιουλίου 2012

Αποδείχθηκε το πόσο μεγάλος είναι και παραμένει ο αγώνας μας ενάντια στην εισαγόμενη τυπογραφία

Πριν από λίγο καιρό η Χαρτοποιία Θράκης εκχώρησε τα εμπορικά δικαιώματα της Diana σε θυγατρική εταιρία στη Βουλγαρία.

Η παραχώρηση της άδειας χρήσης του σήματος Diana στη θυγατρική BELOVO στη Βουλγαρία έγινε με ιδιωτικό συμφωνητικό στις 2 Δεκεμβρίου, ελάχιστα πριν καταθέσει αίτηση πτώχευσης στο Πρωτοδικείο Ξάνθης.

Πιο απλά η επιχείρηση έλαβε από το κράτος τις γαλαντόμες επιδοτήσεις που πρόσφερε το ελληνικό κράτος μέσω των Αναπτυξιακών Νόμων και μετέφερε την παραγωγή των προϊόντων στη Βουλγαρία. Την ίδια ώρα που η ιδιοκτησία της επιχείρησης ισχυρίζονταν απέναντι στους εργαζόμενους ότι θα προσπαθήσει να διατηρήσει το εργοστάσιο της Ξάνθης σε λειτουργία, ενώ παράλληλα κατηγορούσε την Ελληνική Πολιτεία ότι δεν του συμψηφίζει τις οφειλές που έχει.
------------------------
- Ποια είναι η πρόταση της 
Πανελλαδικής Ένωσης Λιθογράφων 
και της Ομοσπονδίας Τύπου-Χάρτου 
για την αντιμετώπισή 
της εισαγόμενης τυπογραφίας 
και της ανεργίας στον κλάδο;

Μακελάρηδες των Ελλήνων

«Με τόσους Αφρικανούς στην Ελλάδα, τουλάχιστον τα κουνούπια του Δυτικού Νείλου θα τρώνε σπιτικό φαγητό»

Εδώ και τόσα χρόνια, ποτέ δεν ακούσαμε κανέναν θολοκουλτουριάρη επαγγελματία αριστεριστή να ''καίγεται'' και να ενδιαφέρεται για τα δικαιώματα των ίδιων των Ελλήνων.

Τρίτη 24 Ιουλίου 2012

48ωρη απεργία σε «ΙΣΟΤΙΜΙΑ» και « ESPRESSO »

Τα Διοικητικά Συμβούλια της Ε.Σ.Η.Ε.Α., της Ε.Π.Η.Ε.Α., της Ε.Τ.Η.Π.Τ.Α. και της Ε.Σ.Π.Η.Τ., αποφάσισαν την κήρυξη 48ωρης απεργίας για τους δημοσιογράφους, τους διοικητικούς υπαλλήλους και τους τεχνικούς τύπου, που εργάζονται στην εφημερίδα «ΙΣΟΤΙΜΙΑ» και την ιστοσελίδα « isotimia . gr » από τις 2 μ.μ. της Δευτέρας, 23 Ιουλίου 2012 έως τις 2 μ.μ. της Τετάρτης, 25 Ιουλίου 2012. Και ακόμα την κήρυξη 48ωρης απεργίας όλων των δημοσιογράφων, των διοικητικών υπαλλήλων και των τεχνικών, οι οποίοι εργάζονται στην εφημερίδα « ESPRESSO » από τις 14.00 της Τρίτης, 24 Ιουλίου έως τις 14.00 της Πέμπτης, 26 Ιουλίου 2012.

 Οι Ενώσεις ζητούν:
Την άμεση καταβολή και εξόφληση όλων των δεδουλευμένων αποδοχών.

Δευτέρα 23 Ιουλίου 2012

Σε απόγνωση οι εργαζόμενοι της Ελληνικής τυπογραφίας

Σε απόγνωση οι Έλληνες εργαζόμενοι του κλάδου καθώς χιλιάδες αλλοδαποί έχουν εισβάλλει σχεδόν σε όλα τα τυπογραφεία και βιβλιοδετεία της χώρας με τις πλάτες και την ανοχή των κομματικών συνδικαλιστών οδηγώντας τους Έλληνες εργαζόμενους στην ανεργία και στην εξαθλίωση. 

Οι Εθνοπροδότες πολιτικοί με την βοήθεια των  συνδικαλιστών  υποστηρίζουν τους λαθρομετανάστες εις βάρος των Ελλήνων εργατών και μας έχουν καταντήσει μέσα στην ίδια μας την Πατρίδα να είμαστε  θύματα εγκληματικότητας, ρατσισμού, συστηματικής βίας και εκκαθαρίσεων. 

Ένας μεγάλος αριθμός λαθρομεταναστών έχει εμπλακεί στο εμπόριο ναρκωτικών και στην εγκληματικότητα, όπου τα ποσοστά της εμπλοκής τους αυξάνονται όσο περνά ο καιρός.

Μέσα σε αυτό το εγκληματικό σχέδιο εξόντωσης των Ελλήνων εργαζομένων βρίσκετε και η αιτία που αρνούνται οι συνδικαλιστές του κλάδου να δώσουν απάντηση στο ερώτημα μας. 
Γιατί πολύ απλά δεν τους ενδιαφέρουν οι Έλληνες εργαζόμενοι και τα Ελληνικά τυπογραφεία γι' αυτό κρύβονται. Εμφανίζονται μόνο όταν τους καλή το ΠΑΜΕ να βγάλουν καμία ανακοίνωση για να στηρίξουν το κόμμα που στηρίζει όλους τους κακόμοιρους εγκληματίες λαθρομετανάστες. 

Εμείς όμως θα επιμένουμε στο ερώτημα!!!!
- Ποια είναι η πρόταση της 
Πανελλαδικής Ένωσης Λιθογράφων 
και της Ομοσπονδίας Τύπου-Χάρτου 
για την αντιμετώπισή 
της εισαγόμενης τυπογραφίας 
και της ανεργίας στον κλάδο;

Σε μια πατρίδα που χάνεται.

Οι λαθρομετανάστες είναι ο μοχλός των καπιταλιστών για «κινεζοποίηση» των Λαών, είναι ο τρόπος που η οικονομική «ελίτ» αυτού του πλανήτη χρησιμοποιεί για να ρίξει τους μισθούς, να καταργήσει τις συντάξεις και να φέρει «μνημόνια» επί «μνημονίων».

Βάσει των στοιχείων του ΟΗΕ, 23 εκατομμύρια μετανάστες θα προσπαθήσουν να έρθουν στην Ευρώπη τα επόμενα 5 χρόνια με την πλειονότητα να έρχεται στην Ελλάδα μας.
Η εξαφάνιση του Ελληνικού πληθυσμού θα είναι ραγδαία.

Δεν ξεγελούν τους τυπογράφους η ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ ΑΕ του κκε και τα τσιράκια τους

ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΖΗΤΑΜΕ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΤΟΥΣ ΓΙΓΑΝΤΕΣ ΤΗΣ ΣΚΕΨΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΑΞΙΚΗΣ ΠΑΛΗΣ

Μπορούν τα κόμματα να ανταγωνίζονται τους ιδιώτες στο επιχειρείν;;;;

Μήπως η κρίση στον κλάδο έχει ρίζα στην ΚΡΙΣΗ ΙΔΕΩΝ που υπάρχει σε αυτόν;

Η διέξοδος βρίσκεται στη δική μας πάλη.
Πρέπει να εξασφαλιστεί η δουλειά του καθενός.
Οι εργαζόμενοι του κλάδου να περάσουν στην αντεπίθεση.
Ανυποχώρητος ταξικός αγώνας (κλικ εδώ)
Το τέλος της αυταπάτης. Δικαιολογημένος ο φόβος τους... Δε θα «ξεμπερδέψουν»!!! (κλικ εδώ)
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------