Η αριστερή κυβέρνηση των τσιπροκαμένων καταποντίζεται, σε όλους τους δείκτες της διακυβέρνησης της χώρας.
Καταρρέει η «ναυαρχίδα» του ΕΣΥ, το «Αττικόν» νοσοκομείο στην Δυτική Αθήνα.
Ο προϋπολογισμός του 2015 έχει υποδιπλασιαστεί (61.877.567 από 108.977.013 το 2012), ενώ οι ασθενείς λόγο της λαθρομετανάστευσης έχουν υπερδιπλασιαστεί, σε τακτικά ιατρεία, επείγοντα, και νοσηλεία.
Μηχανήματα όπως μαγνητικός τομογράφος, ακτινοσκόπηση είναι εκτός λειτουργίας ενώ κλειστά παραμένουν 11κρεβάτια ΜΕΘ και οι μισές χειρουργικές αίθουσες.
Την ίδια στιγμή, πάνω από 350 είναι οι κενές οργανικές θέσεις με αποτέλεσμα όλα τα τμήματα έχουν γίνει επικίνδυνα για τις συνθήκες νοσηλείας, όπως καταγγέλλουν ο ι εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο. Σύμφωνα με τους ίδιους, «τα ωράρια εργασίας παραβιάζονται και δεν λείπουν περιπτώσεις εργασιακού κανιβαλισμού (πχ το ίδιο άτομο να κάνει 10 νυχτερινές βάρδιες σε 1 μήνα)».
Οι νοσηλείες για τμήματα των 32 κλινών, στις οποίες προστίθενται και ράντζα, πραγματοποιούνται ακόμη και στην πρωινή βάρδια από 2 νοσηλευτές και σπουδαστές, ενώ δεν είναι σπάνιο στην απογευματινή και τη νυχτερινή βάρδια να υπάρχει 1 μόνο νοσηλευτής με 1 εκπαιδευόμενο.
Το Σωματείο Εργαζομένων στο Αττικόν υποστηρίζει ότι «τα ράντζα έχουν γίνει μόνιμες κλίνες, δεν φεύγουν ποτέ από τις Παθολογικές , ενώ σιγά-σιγά γίνονται μόνιμο καθεστώς και στις Χειρουργικές Κλινικές». Καταγγέλλουν μάλιστα ότι αυτό «οδηγεί σε έξαρση των λοιμώξεων από πολυανθεκτικά μικρόβια, όπως πχ τον Αύγουστο του 2014 όπου οι μισοί νοσηλευόμενοι στη Χειρουργική Κλινική ήταν φορείς πολυανθεκτικού μικροβίου».
Εκτενή αναφορά κάνουν οι εργαζόμενοι στις μεγάλες λίστες αναμονής για χειρουργεία (από τρείς μήνες έως ένα χρόνο) σημειώνοντας ότι «και οι ασθενείς που εισάγονται για τακτικό χειρουργείο παραμένουν συχνά επί μακρόν νοσηλευόμενοι μέχρι το χειρουργείο (έως και 10 ημέρες)».
Παράλληλα, καταγράφεται έλλειψη στοιχειωδών υλικών και φαρμάκων. Τα τμήματα ξεμένουν από γάζες, λευκοπλάστ, καπάκια καθετήρων, σάκους στομιών, γάντια, αντιελκωτικά φάρμακα, βασικά αντιβιοτικά, το χειρουργείο από βασικά ράμματα, πλέγματα (ακόμη και πολυπροπυλενίου κόστους 50-100 ευρώ), εργαλεία λαπαροσκοπικής χειρουργικής, συρραπτικά, αιμοστατικά κλπ!
Για αρκετούς μήνες το 2015 δεν μπορούσαν να πραγματοποιηθούν λαπαροσκοπικές επεμβάσεις, δεν υπήρχαν συρραπτικά και κανενός είδους πλέγμα για κήλη! Το πρόβλημα με τα συρραπτικά και τα πλέγματα συνεχίζεται.