Τετάρτη 18 Απριλίου 2018

Ντρεπόμαστε, δεν είμαστε γκέι. Survival sex στο κέντρο της Αθήνας, με νεαρούς μετανάστες

Αρσενικές πόρνες στο κέντρο της Αθήνας
Ποιο μπουρδέλο χώρα δεν γίνετε.


«Survival sex στο κέντρο της Αθήνας, με νεαρούς μετανάστες να πωλούν το κορμί τους για να καταφέρουν να επιβιώσουν», είναι ο τίτλος ρεπορτάζ του αμερικανικού δικτύου NBC από την κατεχόμενη Αθήνα!

Στο ρεπορτάζ, καταγράφεται η πορεία του 19χρονου Αφγανού Κασίμ, ο οποίος περπάτησε περίπου 6,5 χιλιάδες χιλιόμετρα περνώντας μέσα από το Ιράν, την Τουρκία, τη Βουλγαρία και τη Σερβία. Στόχος του ήταν να φτάσει στη Γερμανία αλλά συνάντησε κλειστά σύνορα στην Ουγγαρία. Ο ίδιος ομολογεί ότι έχει προσπαθήσει τέσσερις φορές να φύγει από την Ελλάδα με κλεμμένα ή πλαστά διαβατήρια, αλλά και τις τέσσερις φορές συνελήφθη.

Έτσι, κατέληξε στην πιάτσα της Ομόνοιας που συχνάζουν οι νεαροί που αναζητούν άσυλο και πωλούν το κορμί τους για 5 ευρώ. 

«Ντρεπόμαστε, δεν είμαστε γκέι, δεν μας αρέσει αυτό που κάνουμε. Αν ζεις στον δρόμο, πρέπει να κάνεις ό,τι χρειάζεται για να επιβιώσεις», λέει ο Κασίμ.
Ο 19χρονος Αφγανός αποκαλύπτει ότι η τιμή για σεξ έχει φθάσει και τα 5 ευρώ, καθώς υπάρχουν πολλά «προσφυγόπουλα» -ακόμα και μικρότεροι από τον ίδιο- που πωλούν το κορμί τους για να επιβιώσουν. 

Στο αμερικανικό δίκτυο μίλησε και ένας ακόμη Αφγανός, ο Φαζούλ, ο οποίος κατά δήλωσή του είναι 22 ετών, αλλά ο Κασίμ πιστεύει ότι δεν είναι πάνω από 17. 

Ο Φαζούλ παραδέχεται στο NBC ότι πολλές φορές κάνει σεξ χωρίς προφυλακτικό για να πάρει 5 ευρώ παραπάνω. Οι δύο νεαροί λένε ότι με τα χρήματα αυτά εξασφαλίζουν φαγητό και τσιγάρα, ενώ ορισμένες φορές πετυχαίνουν να κλείσουν και ένα δωμάτιο ξενοδοχείου, αλλιώς τις περισσότερες φορές κοιμούνται σε πάρκα και πλατείες.

«Η οικογένειά μου πιστεύει ότι ζω στο καλύτερο ξενοδοχείο της Αθήνας», λέει ο Φαζούλ, εξηγώντας ότι δεν μπορεί να πει στην οικογένειά του πού έχει καταντήσει.

Σύμφωνα με τον κοινωνικό λειτουργό Τάσο Σμετόπουλο, η πρακτική του survival sex άρχισε να εμφανίζεται στην Αθήνα στις αρχές του 2016 – επί «πρώτης φοράς αριστερά».

Όπως σημειώνει το NBC, στην Ελλάδα βρίσκονται περίπου 3.000 ασυνόδευτοι ανήλικοι, με το 95% αυτών να είναι αγόρια, ενώ στα hotspots υπάρχουν θέσεις μόνο για 1.000 ασυνόδευτα νεαρά παιδιά.