Εισαγόμενη τυπογραφία

Καλούμε όλα τα ΜΜΕ, τους Δημοσιογράφους με την πένα τους, τους γραφίστες και τις διαφημιστικές με τις ιδέες τους και τους Πνευματικούς Ανθρώπους να βοηθήσουν την Ελληνική Τυπογραφία ώστε Κανένα Ελληνικό έντυπο να μην τυπώνετε εκτός Ελλάδος.
- Ποια είναι η πρόταση της Πανελλαδικής Ένωσης Λιθογράφων και της Ομοσπονδίας Τύπου-Χάρτου για την αντιμετώπισή της εισαγόμενης τυπογραφίας και της ανεργίας στον κλάδο;

οι εργαζόμενοι του κλάδου θα πρέπει να πάρουν θέση. κλικ εδώ

SOSτε την Ελληνική τυπογραφία

Τετάρτη, 2 Ιουλίου 2008

Μας εκθέτουν όλους και μας βγάζουν κλέφτες.


Στις 14/5/08 έκαναν ημερίδα τα κομμωτήρια για τα προβλήματα τους. Και ανακοίνωσαν ότι πέτυχαν εκτός των άλλων με νομοθετική ρύθμιση τη μη παροχή εφεξής άδειας άσκησης επαγγέλματος κομμωτών με έδρα το σπίτι.
ΑΠΑΙΤΗΣΑΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΠΕΤΥΧΑΝ
να μην μπαίνει κανένας στον κλάδο
τους και να μην ανοίγει κατάστημα,
ή να κάνει τον κομμωτή,
ΧΩΡΙΣ ΑΔΕΙΑ ΑΣΚΗΣΕΩΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ.

Τα σωματεία μας ούτε μια γενική συνέλευση σωστή και με κόσμο δεν έχουν καταφέρει να κάνουν. Δεν έχουν αναφέρει ποτέ, ούτε έχουν ζητήσει από τα αρμόδια υπουργεία να απαιτείται άδεια ασκήσεως επαγγέλματος για να γίνει κάποιος τυπογράφος ή γραφίστας ή εκτυπωτής. Υπογράφουν στις ΣΣΕ ότι τους ζητήσουν για να ξεμπερδεύουν, χωρίς να νοιάζονται. Δεν έχουν ακόμα πληροφορηθεί ότι τυπογραφεία δεν έχει μόνο η Αθήνα και ότι δεν έχουμε όλοι 70X100 4/χρωμες μηχανές.
Από την άλλη κάποιοι τυπογράφοι δήθεν (συνάδελφοι) πάνε και δίνουν προσφορές σε πελάτες μου όσο το κόστος του χαρτιού και η μακέτα τσάμπα.
Με αποτέλεσμα να μας εκθέτουν όλους και μας βγάζουν κλέφτες.

Η ΕΝΩΣΗ ΓΡΑΦΙΣΤΩΝ, ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΤΩΝ ΤΥΠΟΓΡΑΦΩΝ,
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΧΩΡΙΑ,
ΚΟΙΜΟΜΑΣΤΕ ΤΟΝ ΥΠΝΟ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ.

«Τώρα που κάθομαι άνεργος και λογαριάζω /
λίγα φεγγάρια απόμειναν στη μνήμη»ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΕΦΕΡΗΣ
Γράφει ο Δούκας Σ.

53 σχόλια:

El Panos είπε...

Κατ' αρχήν, να σημειώσω ότι η τάση είναι να ανοίγουν τα κλειστά επαγγέλματα και όχι να κλείνουν τα ανοιχτά, οπότε αυτό που λες για άδειες ασκήσεως επαγγέλματος είναι λίγο απίθανο να συμβεί... Δηλαδή μπορείς να πεις στο Μπόμπολα, ή στο Λαμπράκη, ή στον Κυριακού 'εσύ δεν έχεις άδεια, κάτσε έξω';

Από την άλλη, η άδεια ασκήσεως επαγγέλματος νομίζεις ότι μπορεί να εξαφανίσει τους αντιεπαγγελματίες 'συναδέλφους' σου (όποιοι κι αν είναι αυτοί); Εγώ δεν το νομίζω... Απλά θα τους μετατρέψει σε αντιεπαγγελματίες με άδεια ασκήσεως επαγγέλματος.

Ανώνυμος είπε...

Πάνε,

Σιγά να μην ανοίξουν τα κλειστά επαγγέλματα...

Συμφωνώ απόλυτα με τον συντάκτη. Η άδεια ασκήσεως επαγγέλματος μπορεί να μην κατοχυρώνει τον κλάδο, αλλά είναι αναμφησβήτητα μια κίνηση προς την σωστή κατεύθυνση και, παράλληλα, αποτελεί και συμφέρον της πολιτείας, με την προϋπόθεση ότι για να δοθεί σε κάποιον άδεια ασκήσεως επαγγέλματος θα είναι καθ' όλα νόμιμος (θα κόβει τιμολόγια, θα αποδίσει ΦΠΑ κ.λπ.).

El Panos είπε...

Ανώνυμε, το να είναι κανένας νόμιμος θα έπρεπε να είναι το αυτονόητο. Το θέμα είναι ότι τόσο συνάδελφοι, όσο και τυπογράφοι, όχι μόνο ανέχονται αλλά και βοηθούν τους παράνομους δήθεν γραφίστες. Η άδεια δεν έχει σχεδόν τίποτα να προσθέσει πάνω σε αυτό.

Ανώνυμος είπε...

Βάση του νόμου επειδή οι εκτυπωτές ή οι τεχνιτες βιβλιοδέτες δεν έχουνε καμία
ΑΔΕΙΑ ΑΣΚΗΣΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ ή ΔΙΠΛΩΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ
αναλαμβάνουν τις μηχανές
ΜΕ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΕΥΘΗΝΗ.

Οποιαδήποτε ζημία και να κάνουν, ακόμα και να διαλύσουν την μηχανή δεν έχουν ΚΑΜΙΑ ΣΥΝΕΠΕΙΑ.

Ξέρετε σε πόσα τυπογραφεία και βιβλιοδετεία έχουν γίνει ζημιές. Επίτηδες για εκδίκηση, για να απολυθούν, να πάρουν την αποζημίωση.

Πριν υπογράψουν την ΣΣΕ στο ΣΕΜΕΕ και στη ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΚΛΑΔΩΝ ΒΙΒΛΙΟΔΕΣΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ (ΒΕΚΒΑ).
Nα τη διαβάζουν να συμβουλεύονται έναν δικηγόρο και έναν λογιστή όχι συνέχεια να μας παίρνουν στο λαιμό τους και να μην μιλάει κανένας.

Ρούσος Σ. Αθήνα

El Panos είπε...

@ Ρούσσος Σ.

Έλεος πια με αυτή την καραμέλλα! Απ' όσο ξέρω, μόνο οι πλοίαρχοι έχουν ποινική ευθύνη για τυχόν ατυχήματα (και πάλι, μόνο ποινική, όχι να αποζημιώσουν τους πλοιοκτήτες).

Από την άλλη, γιατί δεν έχουν το ίδιο πρόβλημα τα μεγάλα τυπογραφεία (τα ανέφερα πιο πάνω) και το έχετε μόνο εσείς;

Βάλτε το ρημάδι να δουλέψει λίγο και μην το έχετε μόνο για διακόσμηση! Στο κάτω-κάτω για αποζημιώσεις, υπάρχουν και οι ασφαλιστικές...

PIPIS είπε...

Λοιπον, για να μην κάνουν τα "μαστόρια" ζημιές στις μηχανές, πρεπει τα αφεντικά να ξερουν πως δουλευουν οι μηχανες τους για να μπορουν να ελέγχουν και να προλαβαίνουν!!!!!!!!
Ε, η συντριπτική πλειοψηφία των "αφεντικών" ειναι ασχετοι και αυτα που λεγονται ειναι "προφάσεις εν αμαρτίαις".
Οταν λοιπόν γνωρίζω το αντικείμενο μου (δηλαδη την εκτυπωση)και τα μηχανηματα μου, σε 5 λεπτά ΔΟΚΙΜΉΣ, εγκρίνω ή απορρίπτω τον μελλοντα "μαστορα" του μαγαζιού μου!!
ΚΑΛΑ ΚΡΑΣΙΑ!!!!

Ανώνυμος είπε...

φίλε pipi μια ερώτηση, προς το παρόν, γραφίστας ή τυπογράφος είσαι?

Ανώνυμος είπε...

Επιμένετε ΟΛΟΙ στην Ελλάδα του
ΟΤΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΙΣΑΙ.

Παπάκι να θες να οδηγήσεις πηγαίνεις σε μια σχολή, κάθεσαι στο θρανίο. Μαθαίνεις κάποια πράγματα θεωρητικά σε εκπαιδεύουνε στην πράξη δίνεις εξετάσεις και παίρνεις ένα δίπλωμα.

Στην δικιά μας την δουλειά ότι πιο άσχετο, κάνει τον μάστορα ή τον γραφίστα, ζητά να πληρωθεί σαν επιστήμονας και ότι δηλώσει είναι.

Τελικά οι κομμώτριες είναι πιο έξυπνες από εμάς.

ΒΑΣΊΛΗΣ Π. ΠΑΤΡΑ

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο στο blog και στον συνάδελφο Δούκα για την ανάρτηση.

Το θεμα της ΑΔΕΙΑΣ ΑΣΚΗΣΕΩΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ είναι πολύ σοβαρό διότι ξεκαθαρίζει ποιος είναι ο καθένας. Πως μπορείς να δηλώνεις τυπογράφος ή γραφίστας χωρίς πτυχίο χωρίς δίπλωμα, με την ίδια λογική δήλωσε και αεροπόρος ή ηλεκτρολόγος.

Κακός αφήνουμε όλους αυτούς τους άσχετους να δηλώνουν εκτυπωτές με ύφος καρδινάλιου. Δεν έχουν καμία θεωρητική παιδεία. Ούτε τις γνώσεις για τίποτα περισσότερο.

Δυστυχώς κάνουμε τους ξύπνιους και μας πιάνουν κορόιδα συνέχεια. Τους δίνουμε εμείς τα διπλώματα.

Στη ΣΣΕ του ΣΕΜΕΕ και του ΒΕΚΒΑ γράφει για τεχνίτες χωρίς να ορίζει με ποια κριτήρια, προσόντα και προϋποθέσεις γίνετε κάποιος τεχνίτης!!!!!.

ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΛΕΣ ΟΤΙ ΕΙΣΑΙ ΕΚΤΥΠΩΤΗΣ, ΓΡΑΦΙΣΤΑΣ, Ή ΒΙΒΛΙΟΔΕΤΗΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΜΙΑ ΣΧΟΛΗ.

ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΣ Σ.

El Panos είπε...

Συγνώμη, για θυμίστε μου: πότε ζητήσατε δίπλωμα από υδραυλικό, ψυκτικό, ελαιοχρωματιστή, μάγειρα, σερβιτόρο ή μηχανικό αυτοκινήτων (αν ζητήσατε ποτέ); Γιατί και γι' αυτές τις ειδικότητες υπάρχουν σχολές.

Φυσικά και δεν είμαι κατά της γνώσης ή της φοίτησης σε κάποια σχολή, αλλά πόσο σχέση έχει αυτό με το αν και κατά πόσο συμπεριφέρονται επαγγελματικά οι τυπογράφοι, γραφίστες, βιβλιοδέτες (γιατί αν δεν έχω ξεχάσει να διαβάζω ελληνικά, το θέμα του post αυτό είναι - για ακόμα μια φορά);... Μάλλον από ελάχιστη έως καθόλου σχέση.

Ανώνυμος είπε...

κι όμως καλοί συνάδελφοι το πρόβλημά μας δεν είναι ποιός έχει τελειώσει μια σχολή ή όχι, σας βεβαιώνω ότι υπήρχαν άτομα στα ΤΕΙ ΓΡΑΦΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ που ήταν στο πτυχίο και δεν ήξεραν τι είναι το ph αλκοόλης και ποιά η λειτουργεία του. Έχω δει τεχνίτες αυτοδίδακτους όμως που "ζωγραφίζουν" επάνω στην 5χρωμη ή στην 1χρωμη ή στην χρυσοτυπία ικανοί να "διδάξουν" στα περιβόητα ΤΕΙ. Αν και συμφωνώ στην άδεια εξασκήσεως επαγγέλματος, το πρόβλημα όμως είναι, ποιός θα την δίνει, με τη κριτήρια, ποιές προυποθέσεις θα οριστούν, τι υποδομή σε κτίρια, σε μηχανολογικό εξοπλισμό σε ασφάλεια θα πρέπει να υπάρχει, όλα αυτά θα πρέπει να τα εξετάσουν με δικαιοσύνη υπηρεσίες που θα ξέρουν από ΓΡΑΦΙΚΕΣ ΤΕΧΝΕΣ, έτσι θα ξεχωρίσουν οι επαγγελματίες από τους ερασιτέχνες... Άραγε θα γίνουν όλα αυτά ή θα αρχίσουμε τα γνωστα στην Ελλάδα "δικός μας είναι αυτός δώστου"

Ανώνυμος είπε...

Είναι απαράδεχτο να θέλετε να γυρίσετε τις γραφικές τέχνες στο 1800. Οι μηχανές πλέον λόγο της εξέλιξης δεν θέλουμε μόνο έναν εκτυπωτή πασαλειμμένο με μελάνια.

Δεν έχετε καταλάβει ότι πλέον και η τυπογραφεία πέρασε στην σύγχρονη εποχή με κονσόλες, ηλεκτρονικά, και PC.

ΑΦΗΣΑΜΕ τον κλάδο να διαλυθεί, το ανθρώπινο δυναμικό δεν ακολούθησε την εξέλιξη. Και οι μαστοράτσα ενώ δεν ρώταγε κανένας μας από πού κρατάει η σκούφια τους κάνανε ότι θέλανε.

Γιατί ακόμα και να σπάγανε την μηχανή ένα μεροκάματο θα το βρίσκανε. Ενώ εμείς που την χρωστούσαμε πηγαίναμε φυλακή.

Κ.Σ. ΡΟΔΟΣ

Ανώνυμος είπε...

Όχι μόνο δεν φέρονται επαγγελματικά αλλά στους περισσότερους συναδέλφους έχουν κάνει πολλές ζημιές.

Εάν τολμήσεις και διαμαρτυρηθείς, σου έρχονται καμιά δεκαριά στο μαγαζί σου από το σωματείο τους με στυλ ΜΠΡΑΒΟΥ και σε ΑΠΕΙΛΟΥΝΕ με καταγγελίες κ.α.

Εάν δεν ρωτήσεις και προσλάβεις έναν από αυτούς, σε πέντε μήνες σου έχουνε μολύνει όλο το προσωπικό και διαλύσει το τυπογραφείο.

Άσε που βλέπουνε τι δουλειές τυπώνεις και ενημερώνουνε τους δικούς τους.

ΞΥΠΝΑΤΕ ΚΟΡΟΙΔΑ!!!!!

Εμείς δεν επιβιώνουμε με εισφορές και επιδοτήσεις...

Έρχονται πονηρές και ακόμα πιο δύσκολες μέρες.

Συνάδελφοι πρέπει να σταματήσουμε να κρυβόμαστε και να αδιαφορούμε,
πρέπει να υψώσουμε τη φωνή μας, Να αντιδράσουμε.

Στέλιος Γ. ΑΘΗΝΑ

Ανώνυμος είπε...

@4/7/08 23:32
(Έχω δει ΟΝΕΙΡΟ τεχνίτες αυτοδίδακτους όμως που "ζωγραφίζουν" επάνω στην 5χρωμη.) έτσι έπρεπε να γράψεις.

ΟΥΤΕ ΝΑ ΤΗΝ ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ. ΟΧΙ ΝΑ ΤΥΠΩΣΟΥΝ.
Χωρίς σχολεία,παιδεία και γνώσεις οι αυτοδίδακτοι τεχνίτες της κακιάς ώρας, μόνο ζημιά μπορούν να κάνουν.

Στέλιος Γ. ΑΘΗΝΑ

Ανώνυμος είπε...

φίλε και συνάδελφε Στέλιο, είναι πραγματικότητα, αυτό με την 5χρωμη και τα ΤΕΙ, τα έχω τελειώσει και ξέρω, έχω 2χρωμη με κονσόλες που λες κ.λ.π. την πληρώμη την κάνω με πολύ κόπο, γιατί έχω κοντά μου γραφίστες του "σπιτιού" και όπως είπε κάποιος σε αυτό το blogger "σαβουρογράφους-Τυπογράφους" που χρεώνουν τον τσίγκο 25-30 ευρώ, χωρίς μακέτες χωρίς επιπλέον "τραβήγματα" μόνο για σου πάρουν τον πελάτη να είσαι σίγουρος ότι θέλω στο μαγαζί μου ανθρώπους επαγγελματίες εκπαιδευμένους με γνώσεις μέσα από σχολές και όχι να φοβάμαι μην της κάνουν ζημιά που θα κοστίσει ένα τσουβάλη λεφτά, ΟΛΟΙ μας πρέπει να έχουμε άδεια μπας και βγουν τα σκάρτα από τη μέση..

Βασίλης Αν. Αττική

Ανώνυμος είπε...

Η ΜΑΚΕΤΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ
Λόγο φτήνιας και αυτή που έπρεπε να φωνάζουν είναι οι γραφίστες.

Με τον ευτελισμό της δουλεία πρώτα από εσάς τους γραφίστες, μετά από το σωματείο σας, το οποίο λόγο του καλλιτεχνικού του χαρακτήρα δεν ασχολείται με την πεζή καθημερινότητα και μετά από εμάς τους τυπογράφους που στην προσπάθεια μας να κλείσουμε τον συνάδελφο βρήκαμε τζάμπα γραφίστες και χαρίζουμε.

Πάρτε κόσμε εδώ στην Ελλάδα το παζάρι των γραφικών τεχνών!!!!

Στέλιος ΧΑΝΙΑ

El Panos είπε...

@Στέλιος:

Η Ένωση Γραφιστών έχει εκδώσει ενδεικτικό τιμοκατάλογο εδώ και τρία χρόνια. Όπως όμως γνωρίζεις πολύ καλά, μέσο επιβολής αυτού (ή οποιουδήποτε άλλου και σε οποιοδήποτε κλάδο) τιμοκαταλόγου δεν υπάρχουν. Οπότε καλά θα είναι να μη σχολιάζεις πράγματα για τα οποία δεν έχεις ιδέα.

El Panos είπε...

...άσε που για δωρεάν μακέτα, μόνο από σαβουρογραφεία έχω ακούσει. Σοβαρά μαγαζιά και επαγγελματίες συνάδελφοι χρεώνουν κανονικά.

Ανώνυμος είπε...

@El Panos
Η Ένωση Γραφιστών έχει εκδώσει ενδεικτικό τιμοκατάλογο εδώ και τρία χρόνια!!!

Γιατί δεν τον επιβάλει;
Ποιος τον γνωρίζει;
Τον έχει στείλει στα σωματεία
των τυπογράφων;
Που ανακοινώθηκε;

Είμαι 30 χρόνια στη δουλειά.
Σε πληροφορώ ότι το 90% των τυπογραφείων δεν χρεώνουν
σχεδίαση ή μακέτα.

Στέλιος Γ. ΑΘΗΝΑ

Ανώνυμος είπε...

@Βασίλης Αν. Αττική
Συνάδελφε Βασίλη με την κατρακύλα που έχουμε πάρει σε λίγο δεν θα χρεώνουμε ούτε την εκτύπωση.
Θα χρεώνουμε μόνο το κόστος του χαρτιού για να πληρώσουμε τις ΕΠΙΤΑΓΕΣ.
Κώστας Φ. θεσ/νικη

Ανώνυμος είπε...

Ρωτήστε τους χαρτέμπορους πόσα φέσια έχουνε φάει
ΑΓΡΙΝΙΟ
(Αθήνα έχουμε και εδώ τυπογραφεία)

Ανώνυμος είπε...

TO ΞΕΡΕΤΑΙ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΔΥΟ ΣΣΕ ΓΡΑΦΙΣΤΩΝ.
ΜΙΑ ΓΙΑ ΑΤΕΛΙΕ ΚΑΙ ΜΙΑ ΓΙΑ ΤΥΠΟΓΡΑΦΕΙΑ.

ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΤΙΣ ΕΦΑΡΜΟΖΕΙ, ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
ΣΤΟ ΙΚΑ###
ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ###
ΜΗΝΥΣΗ###
ΓΙΑ ΠΕΝΤΑΕΤΗ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ

ΚΑΛΑ ΞΕΜΠΕΡΔΕΜΑΤΑ!!!
###+%%+***+$$$=50.000 ΓΙΟΥΡΟΠΟΥΛΑ.-

El Panos είπε...

@Στέλιος Γ.
Ο τιμοκατάλογος είναι διαθέσιμος από το site της Ένωσης. Επίσημα δεν έχει διανεμηθεί ούτε σε εμάς, αλλά είχε γίνει ημερίδα κοστολόγησης πρόπερσι και όσοι τέλος πάντων ενδιαφέρονταν να τον πάρουν μπήκαν και τον πήραν (εννοείται δεν είναι μόνο για τα μέλη, μπορεί οποιοσδήποτε να μπει και να τον πάρει)

Τώρα, όπως είπα και προηγουμένως, μέσο επιβολής του τιμοκαταλόγου δεν υπάρχει (όπως δεν υπάρχει μέσο επιβολής τιμοκαταλόγου εκτυπώσεων - ο οποίος ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ - ούτε και στα τυπογραφεία), οπότε η εφαρμογή του επαφίεται στον επαγγελματισμό του καθενός μας.

Τώρα, η απάντηση του φίλου Κώστα από τη Θεσσαλονίκη νομίζω ότι σε καλύπτει σχετικά... Άσε που έχω ακούσει για δωρεάν εκτυπώσεις ακόμα και χωρίς το κόστος του χαρτιού. Μιλάμε, για την έσχατη κατάντια των σαβουρογραφείων

El Panos είπε...

Α, γνωστή μου σουβλακοποιϊα, πήρε προσφορά από σαβουρογράφο την περασμένη εβδομάδα για 100.000 έντυπα 21 x 30 με κοπτικό, 1400 Ευρά. Από έναν πρόχειρο υπολογισμό είδα ότι το χαρτί βγαίνει περίπου στα 900 Ευρά. Άρα με 500 ευρά ο σαβουρογράφος αυτός προσφέρει: φιλμ, εκτύπωση (65.000 τραβήγματα/4χρωμία), καλούπι κοπτικού, κοπτικό και μεταφορικά. Α, και η μακέτα ΦΥΣΙΚΑ δωρεάν.

Ψάχνετε μετά να βρείτε ποιος χαλάει την αγορά;

El Panos είπε...

Διόρθωση: 130.000 τραβήγματα με την τούμπα

NICK GR είπε...

Σε πελάτη μου ψητοπωλείο για έντυπο 3/πτυχο 21x48cm
50.000 τεμ έδωσαν τιμή 850ευρω.

Δεν μου έλεγε πιο τυπογραφείο είναι.
Τελικά πήγε και τύπωσε στον άλλο γιατί δεν δέχτηκα
με αυτή την τιμή να τον τυπώσω.

El Panos είπε...

Τι λες ρε Nick!!! 700 περίπου κάνει το χαρτί μόνο (εκτός κι αν τον κλέψει στο χαρτί)!!!

Για πείτε ρε σαβουρογράφοι της πλάκας, και γι' αυτά οι γραφίστες φταίνε; Ε, ρε βρεγμένη σανίδα που θέλετε!!!

NICK GR είπε...

650 ΕΥΡΩ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΧΑΡΤΊ.
Με 200 τι θα κερδίσει;
ούτε το ρεύμα δεν πληρώνεις.
Και του έφτιαξε και την μακέτα
από την αρχή.

NICK GR είπε...

Τον χαρτέμπορο θα κλέψει.
Ξέρεις τι φέσια τρώνε οι χαρτέμποροι.

Κυκλοφορούν και κάτι αλλοδαποί με μια εταιρεία που την λένε ΜΟΡΦΗ.

Έχουνε μόνο διπλωτηκές μηχανές. Χτυπάνε τις τιμές τυπώνουνε τις μεγάλες ποσότητες στην Βουλγαρία. Τις μικρές και τα βιαστικά στα δικά μας τυπογραφεία.

Έχουνε γεμίσει την αγορά φέσια. Δυστυχώς υπάρχουν αρκετά κορόιδα τυπογράφοι. Έτσι και δουν πελάτη κατεβάζουν και τα παντελόνια.

El Panos είπε...

Κάτσε ρε Nick... Αυτόν που πάει για 200 Ευρά, ποιός τον έπιασε κορόιδο; Μόνο η βλακεία που τον δέρνει! Έτσι κι αλλιώς τους αλλοδαπούς οι δικοί μας δύσκολα τους εμπιστεύονται.

Τη σαβουρογραφία σας μέσα!!!!

Ανώνυμος είπε...

Η επαγγελματική κατοχύρωση και η άδεια ασκήσεως επαγγέλματος είναι πολύ βασική προϋπόθεση για την ανάπτυξη και την βελτίωση του επιπέδου εργασίας.
Η σωστή εκπαίδευση μειώνει αισθητά τους κινδύνους εργατικού ατυχήματος.
Δυστυχώς και σε αυτό τον τομέα έχουμε τα πρωτεία.
Ήμαστε η μόνη χώρα που ο καθένας ότι δηλώσει είναι.
Φ.Α. ΒΟΛΟΣ

Ανώνυμος είπε...

Για την άδεια λειτουργίας των τυπογραφείων δεν έχει ασχοληθεί ακόμα κανείς. Άλλη μια πονεμένη ιστορία. Δυστυχώς ούτε και σε αυτήν την κατεύθυνση τα σωματεία μας δεν έχουν κάνει τίποτα.
ΧΑΛΚΙΔΑ

Ανώνυμος είπε...

3000 κάρτες 5,5χ9,5cm διπλής όψεως 4χρωμία 300γρ. βέλβετ και με πλαστικοποίηση παράδοση σε μία εβδομάδα 35 ευρώ / 50000 εντυπα 25χ70cm θα διπλωθεί 7φορές 135 ιλουστρασιόν 4χρωμία διπλής όψεως 850 ευρώ μακέτα ΔΩΡΕΑΝ!!!! τιμή για "διαφημιστικό γραφείο" ΄με κεφάλαιο 700 ευρώ έναν υπολογιστή Ο Σαβουρογράφος που έχει δώσει 700000 ευρω βγάζει πιο λίγα ---- τέτοιοι είμαστε τέτοιοι μας αξίζουν. και καθόμαστε και μιλάμε για άδειες εξασκήσεως επαγγέλματος καλοί μ.....ς είμαστε όλοι μας. συγνώμη για την φράση ΠΟΙΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙ ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ??????????????

ΒΑΣΙΛΗΣ ΑΝ. ΑΤΤΙΚΗ

El Panos είπε...

Εκεί εσείς.. το γουδί το γουδοχέρι! Τι να την κάνετε ρε ζωντόβολα την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος; Αφού έχετε τις άδειες λειτουργίας.

Ένας νόμος μόνο χρειάζεται: Είσαι σαβουρογράφος; Αφαίρεση της άδειας. Τέλος!

Ή θέλετε να πείτε ότι είστε τόσο ανίκανοι σαβουρογράφοι που δεν μπορείτε να καταλάβετε πότε ένας 'μάστορας' που έρχεται να τον προσλάβετε ξέρει ή δεν ξέρει τη δουλειά και θέλετε κάποιον άλλο να αναλάβει ΚΑΙ αυτή την ευθύνη;

El Panos είπε...

Φίλε Βασίλη, είσαι τόσο τηλεγραφικός που δε βγαίνει νόημα από αυτά που γράφεις. Αν βαριέσαι να πληκτρολογείς καλύτερα μη γράφεις καθόλου.

Ανώνυμος είπε...

Γιατί δεν βλέπεται το πρόβλημα κατάματα!!!

Τα σχολικά βιβλία τα τύπωναν περίπου 280 τυπογραφεία.

Ξέρεται τώρα ποιος τα τυπώνει;
Ο ΔΟΛ.

Περιοδικά εβδομαδιαία, μηνιαία, τα ενημερωτικά τον επιμελητηρίων, των δήμων, των νομαρχιών, έντυπα, διαφημιστικά, κ.α Τα τύπωναν και είχαν δουλεία πάρα πολλά τυπογραφεία.

Ξέρεται τώρα ποιος τα τυπώνει;
Η ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ.

Ο ΔΟΛ με τις μπίζνες η ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ
(12.000 m2 τυπογραφείο 24ΩΡΗ λειτουργία)
με πολιτικές συμφωνίες για ήπιο κλίμα, περιορισμό διαδηλώσεων, και αντιδράσεων στα σκάνδαλα. Έφαγαν όλοι την πίτα.

Όλοι οι άλλοι πρέπει να επιβιώσουμε με τα ψίχουλα.

Χ.Κ. ΕΛΕΥΣΙΝΑ

Ανώνυμος είπε...

@EL PANOS

Η άδεια λειτουργίας αφορά την νομιμότητα της επιχείρησης.

Η άδεια ασκήσεως επαγγέλματος αφορά την νομιμότητα του προσωπικού.

ΕΝΑΣ ΦΙΛΟΣ ΣΟΥ

Ανώνυμος είπε...

@ΒΑΣΙΛΗΣ ΑΝ. ΑΤΤΙΚΗ
Όλοι οι άλλοι πρέπει να επιβιώσουμε με τα ψίχουλα.

Βασίλη μια χαρά γράφεις.
Ο el panos δεν είναι της δουλειάς, γι’ αυτό δεν κατάλαβε τη έγραψες.

Συνέχισε να γράφεις όλοι πρέπει να γράφουμε... να επικοινωνούμε, να μοιραζόμαστε τα προβλήματα μας που είναι και προβλήματα όλων.

Σ.Θ. Πειραιάς

Ανώνυμος είπε...

Η σημερινή κατάντια όλου του κλάδου είναι αποτέλεσμα επιλογών περασμένων ετών.

Έχουμε γίνει σαν τα παλιά μπακάλικα
που τα εξαφάνισαν
σιγά-σιγά τα μεγάλα σούπερ μάρκετ.
(δες ΔΟΛ-ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ).

Μόνο εάν πιέσουμε πολιτικά την κυβέρνηση μπορεί να αναδιανεμηθεί η ‘πίτα’

El Panos είπε...

Δηλαδή, ο αθέμιτος ανταγωνισμός με τιμές ακόμα και κάτω του κόστους, είναι νόμιμη πρακτική ΦΙΛΕ ΜΟΥ (αν και δεν ξέρω να έχω φίλους εδώ μέσα);;

Ανώνυμος είπε...

Ποιος να πιέσει;
τα διαλυμένα σωματεία μας,
ή η ανύπαρκτη ομοσπονδία μας.


Χαιρετώ όλους τους συναδέλφους.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΠΟ ΡΕΘΥΜΝΟ

El Panos είπε...

Άμα σας λέω ότι μόνοι σας βάζετε τα χεράκια σας και βγάζετε τα ματάκια σας δε με πιστεύετε...

Για εξετάστε αρχιμαστόρια μου την παρακάτω περίπτωση με τις άδειες: Μάστορας έχει άδεια ασκήσεως και ιδιοκτήτης δεν έχει. Πολλαπλασιάστε το επί ας πούμε 100 μαγαζιά. Αυτό 2 πράγματα μπορεί να σημαίνει: ή θα κλείσουν 100 μαγαζιά ή θα αρχίσετε να φωνάζετε για την κατάργηση των αδειών (ενώ τώρα φωνάζετε για την καθιέρωσή τους).

Α, ρε μαστόρια.... δε βλέπετε πέρα από τη μύτη σας, θέλετε και Ομοσπονδία...

El Panos είπε...

Αφήνω που η άδεια ασκήσεως σε τυπογράφους θα είναι για την Ελλάδα μια ακόμη παγκόσμια πρωτοτυπία!

Ανώνυμος είπε...

Όταν δούλευα στην Γερμανία δεν υπήρχε περίπτωση να αγγίξει κανένας τυπογραφική μηχανή, Εάν δεν είχε τελειώσει σχολή δεν είχε εκπαιδευτεί και δεν είχε άδεια από το γερμανικό υπουργείο εργασίας.

Ο εργοδότης που θα επέτρεπε σε άτομο που δεν είχε άδεια να τυπώσει του έκλειναν το τυπογραφείο αμέσως για λόγους ασφάλειας του εργαζόμενου,
και της επιχείρησης.

Εάν ο εργαζόμενος ζημιώσει την επιχείρηση, ή κάνει ζημιά σε μηχάνημα περνάει πειθαρχικό. Με πολύ σοβαρές συνέπειες.

Και δεν υπάρχει περίπτωση σε κανέναν να προσληφθεί σε τυπογραφείο χωρίς
1) ΔΙΠΛΩΜΑ +¨Αδεια
2) ΛΕΠΤΟΜΕΡΗ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
3) ΠΡΟΫΠΗΡΕΣΙΑ
4) ΣΥΣΤΑΤΙΚΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΑΠΟ
ΤΟΝ ΠΡΟΙΓΟΥΜΕΝΟ ΕΡΓΟΔΟΤΗ

Βαρδαξής κ. Αθήνα

Ανώνυμος είπε...

καλέ μου φίλε el panos σε παρακολουθώ καιρό τώρα, έχεις μια εντονότατη απέχθεια να το πω έχθρα, υποτίμηση δεν ξέρω ακριβώς απέναντι στους τυπογράφους, γιατί όμως?? αν καταλαβα καλά είσαι γραφίστας και μας θεωρείς "εχθρούς" μα δεν καταλαβαίνετε εσείς οι γραφίστες κάτι καλό, ότι η ΠΑΡΑΓΩΓΗ εμείς είμαστε και αυτό που κάνουμε τώρα είναι ότι προσπαθούμε για αρχή μέσα από αυτήν τη σελίδα να βρούμε μια άκρη, να σώσουμε την τυπογραφία γιατί αν πέσουμε εμείς πίσω μας είστε εσείς, το επόμενο βήμα για τους καθαρά επαγγελματίες θα είναι μια συνεστίαση και βλέπουμε...μην κατηγορείς συνέχεια με το να μας λες "σαβουρογράφους" "σαβουρογράφους" "σαβουρογράφους" γιατί έτσι δείχνεις και ξερόλας αλλά είναι αντιεπαγγελματικό δεν είναι ωραίο για έναν γραφίστα! ΤΟ ΕΊΠΑΜΕ ΔΕΝ ΘΈΛΟΥΜΕ ΚΑΙ δεν θα γίνουμε σαν τα μπακάλικα της γειτονίας κ.λ.π. Άλλωστε είτε μας αρέσει ή οχι είμαστε μετά τους Γερμανους η β' δύναμη στην Ευρώπη με τα περισσότερα τυπογραφεία. Μπορούμε να επηρεάσουμε σωστα βγάζουμε μέχρι και 10 βουλευτές ....

Βασίλης Αν. Αττική

El Panos είπε...

Φίλε Βασίλη δεν έχω καμία απέχθεια προς τα τυπογραφεία.. Η απέχθειά μου είναι προς τα σαβουρογραφεία - και έχω εξηγήσει εκτενέστατα τη διαφορά μεταξύ των δύο.

Δυστυχώς όμως, επειδή οι σαβουρογράφοι είναι η πλειοψηφία, ακούγονται περισσότερο από τους τυπογράφους (αν δε οι σαβουρογράφοι έχουν και ένα πτυχίο νομίζουν ότι κάτι είναι παραπάνω από τους άλλους, λες και οι υπόλοιποι έχουμε απολυτήριο νηπιαγωγείου).

Είχα γράψει σε παλαιότερο σχόλιο ότι πρώτα θα πρέπει να κοιτάξετε να ξεσαβουριάσετε τον κλάδο σας και μετά να ασχοληθείτε με Ομοσπονδίες και άλλα όνειρα θερινής νυκτός. Δυστυχώς, με τα όσα διαβάζω συνεχώς εδώ μέσα, το θεωρώ αδύνατο να γίνει αυτό το ξεσαβούριασμα... Μοιραία, όσοι τυπογράφοι συνεχίσουν να είναι τυπογράφοι θα παίρνουν σοβαρές δουλειές από σοβαρούς επαγγελματίες γραφίστες. Όσοι τυπογράφοι καταλήξουν σαβουρογράφοι θα φάνε μαύρο - και μαύρο δαγκωτό, που έλεγε και η ατάκα στην ταινία 'Υπάρχει και φιλότιμο'. Όσο για τους σαβουρογράφους, τα διάβασες παραπάνω: ή θα πηγαίνουν για 30, 50, 100, 150 ευρώ ανά εργασία χωρίς να βγάζουν καν τα έξοδά τους ή θα φεσώνουν τους χαρτέμπορους (οπότε αργά ή γρήγορα θα βάλουν λουκέτο).

Α, και μια που το ανέφερα: Ο Μαυρογιαλούρος είχε το φιλότιμο και παραιτήθηκε αφού είδε ότι δε μπορούσε να διορθώσει αυτό που συνέβαινε στο υπουργείο του... Οι σαβουρογράφοι εδώ πέρα - και ξέρουν πολύ καλά ποιοί είναι αυτοί - έχουν καθόλου φιλότιμο; Πάω στοίχημα πως όχι, και θα το δεις στις επόμενες αναρτήσεις.

El Panos είπε...

Όσο για το ποιος βλέπει εχθρό ποιον, δεν έχεις παρά να διαβάσεις την ανάρτηση του Αλέξανδρου Κεφαλόπουλου 'Πλήρης και Ανηλεής Ανταγωνισμός' για να καταλάβεις... Αυτά!

El Panos είπε...

Και για να μη λες ότι σας έχω βάλει στο ίδιο τσουβάλι όλους, διάβασε και την ανάρτηση του ανώνυμου παλαιού τυπογράφου 'Υπήρχε σεβασμός, ποιότητα και αξία' με την οποία συμφωνώ στο μεγαλύτερο μέρος της. Σε μόνο δύο σημαία θα διαφωνήσω, ή μάλον θα διορθώσω:

-'Κάθε PC και γραφίστας': Κάθε PC και κάποιος που νομίζει ότι είναι γραφίστας, αλλά αυτό είναι πολύ μεγάλη ιστορία για να την αναλύσουμε, πάντως έχουμε και εμείς ένα μεγάλο μερίδιο ευθύνης γι' αυτό..

- 'Το internet θα τα καταπιεί όλα': Η σαβούρα θα τα καταπιεί όλα. Το internet είναι απλά το μέσο - αλλά έτσι κι αλλιώς, η σαβούρα θα τα καταφέρει ακόμα και χωρίς αυτό.

NICK GR είπε...

@El Panos ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ

Θα μας καταπιεί όλους, και πιο γρήγορα αυτούς που δεν έχουν πολιτικά μέσα για να παίρνουνε δουλειές το μεγάλο σούπερ μάρκετ η ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ.

El Panos είπε...

Φίλε Nick, δηλαδή η Τυποεκδοτική βγάζει καλές δουλειές; Σαβούρα σκέτη είναι...

NICK GR είπε...

@el panos
Διάβασε το σχόλιο που έγραψε ο συνάδελφος Χ.Κ. ΕΛΕΥΣΙΝΑ και θα καταλάβεις.

όλες οι δουλειές τού δημοσίου λόγο πολιτικών συμφωνιών κατευθύνονται στα κομματικά τυπογραφεία.

Αναγκαστικά πλέον όλα τα άλλα τυπογραφεία μικρά και μεγάλα θα στραφούν στον ιδιωτικό τομέα.
ο οποίος δεν μπορεί να καλύψει την προσφορά

Αυτό το πρόβλημα δεν αφορά μόνο τα τυπογραφεία. Όλη η γραφίστική δουλειά μαζί με τα έντυπα πηγαίνει στην ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ.

Για Ρώτα συναδέλφους εάν στης προηγούμενες εκλογές τύπωσαν έστω και ένα έντυπο.

Γιατί δεν βλέπεται το πρόβλημα κατάματα!!!

Ανώνυμος είπε...

Και στης δημοτικές εκλογές τυπώσαμε μόνο κάτι λίγα των
Δημ. Συμβ.
Και αυτά μας τα χρωστάνε ακόμα.

Πέτρος Ιωάννινα

Ανώνυμος είπε...

ο καλός άνθρωπος δεν είναι ούτε Έλληνας ούτε Τούρκος ούτε Ρώσσος.. είναι άνθρωπος. Και ο κακός άνθρωπος πάλι δεν έχει εθνικότητα.. απλά δεν είναι άνθρωπος.

Δεν ξεγελούν τους τυπογράφους η ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ ΑΕ του κκε και τα τσιράκια τους

ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΖΗΤΑΜΕ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΤΟΥΣ ΓΙΓΑΝΤΕΣ ΤΗΣ ΣΚΕΨΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΑΞΙΚΗΣ ΠΑΛΗΣ

Μπορούν τα κόμματα να ανταγωνίζονται τους ιδιώτες στο επιχειρείν;;;;

Μήπως η κρίση στον κλάδο έχει ρίζα στην ΚΡΙΣΗ ΙΔΕΩΝ που υπάρχει σε αυτόν;

Η διέξοδος βρίσκεται στη δική μας πάλη.
Πρέπει να εξασφαλιστεί η δουλειά του καθενός.
Οι εργαζόμενοι του κλάδου να περάσουν στην αντεπίθεση.
Ανυποχώρητος ταξικός αγώνας (κλικ εδώ)
Το τέλος της αυταπάτης. Δικαιολογημένος ο φόβος τους... Δε θα «ξεμπερδέψουν»!!! (κλικ εδώ)
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------