Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου 2010

Ο κλάδος είναι σε πόλεμο;

Σκηνές απείρου κάλους διαδραματίζονται καθημερινά σχεδόν σε όλα τα τυπογραφεία. Οι εργαζόμενοι περιφρουρούν τα μηχανήματα, τα αφεντικά απειλούν και απολύουν, η τιμή των εκτυπώσεων έχει πάρει την κατηφόρα, όποιος χρωστάει (που χρωστάμε όλοι), μετά τους εργαζόμενους θα φεσώσει τον χαρτέμπορο, οι συνδικαλιστές των εργαζομένων  επεμβαίνουν επιλεκτικά για τις απολύσεις μόνο σε όσα τυπογραφεία δεν είναι του κόμματος και το ΣΕΜΕΕ σφυρίζει αδιάφορα λες και ο πρόεδρος του και το ΔΣ ζουν σε άλλο πλανήτη!!!

Καμία σοβαρή πρόταση από πουθενά, καμία συλλογική παρέμβαση, καμία λύση.
Θα επανέλθουμε σε μια πρόταση που έχουμε ξανακάνει και στο παρελθόν. Είναι απαραίτητο για τον κλάδο να γίνει μια ανοικτή συγκέντρωση όλων των συνδικαλιστών, των εργαζομένων και των αφεντικών. Να ακουστούν όλες οι απόψεις και να πάρουμε θέση σε όλα τα προβλήματα που αφορούν την εκτυπωτική βιομηχανία.  Έχουν δαπανηθεί πολλά εκατομμύρια από το κάθε αφεντικό και προσωπική εργασία για να φτιάξει αυτό το κολοτυπογραφείο που σήμερα βλέπει να μαραζώνει. Ξέρουμε ότι κάθε μέρα οι εργαζόμενοι πάνε για δουλειά με τον φόβο της απόλυσης. Πιστεύουμε ότι το πρόβλημα είναι κοινό και μας αφορά όλους συλλογικά. Ας ρίξουμε λίγο νερό στο κρασί μας και στον ταξικό αγώνα και ας καταφέρουμε για μια μόνο φορά να συνεννοηθούμε (όσο μπορέσουμε) για όλα τα θέματα που γνωρίζουμε όλοι πολύ καλά. 

Δεν θα συμφωνήσουμε σε όλα θα είναι όμως μια αρχή. 
Τόλη, Ματζώρο, Κόκκορη,  Πλέτσα,  Γαστεράτο, Πάρτε μια απόφαση  και το σίγουρο είναι ότι θα βοηθήσουν όλοι. Και πολύ περισσότερο οι εργαζόμενοι γιατί έκτος από τα πανάκριβα μηχανήματα σε αυτούς στηρίζεται η τυπογραφία.

typografeio

Δεν ξεγελούν τους τυπογράφους η ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ ΑΕ του κκε και τα τσιράκια τους

ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΖΗΤΑΜΕ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΤΟΥΣ ΓΙΓΑΝΤΕΣ ΤΗΣ ΣΚΕΨΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΑΞΙΚΗΣ ΠΑΛΗΣ

Μπορούν τα κόμματα να ανταγωνίζονται τους ιδιώτες στο επιχειρείν;;;;

Μήπως η κρίση στον κλάδο έχει ρίζα στην ΚΡΙΣΗ ΙΔΕΩΝ που υπάρχει σε αυτόν;

Η διέξοδος βρίσκεται στη δική μας πάλη.
Πρέπει να εξασφαλιστεί η δουλειά του καθενός.
Οι εργαζόμενοι του κλάδου να περάσουν στην αντεπίθεση.
Ανυποχώρητος ταξικός αγώνας (κλικ εδώ)
Το τέλος της αυταπάτης. Δικαιολογημένος ο φόβος τους... Δε θα «ξεμπερδέψουν»!!! (κλικ εδώ)
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------