Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου 2010

Κανένα ταξικό συνδικάτο δεν μπορεί να μένει θεατής των αδιεξόδων που βιώνουν καθημερινά οι απολυμένοι συνάδελφοι μας.



Μεγάλος κίνδυνος για την εργατική τάξη
Την ώρα που λυσσομανά η άγρια και συνολική επίθεση απέναντι στα εργατικά δικαιώματα, η στάση των ρεφορμιστικών συνδικάτων του  κλάδου (Πανελλήνια Ενωση Λιθογράφων και Ομοσπονδία Τύπου και Χάρτου)  που ελέγχει η κομματοκρατία, σε αγαστή συνεργασία με τον οπορτουνισμό, αποκαλύπτεται περισσότερο από ποτέ. Στις συνθήκες όπου κρίνεται η έκβαση αντιδραστικών αναδιαρθρώσεων που επιδιώκει να επιβάλει η αστική τάξη για δεκαετίες, ο κυβερνητικός, κομματικός και εργοδοτικός συνδικαλισμός αποτελεί απαραίτητο εργαλείο για τους αστούς. Αποτελεί σταθερά μεγάλο κίνδυνο και πραγματική πρόκληση για την εργατική τάξη και τα συμφέροντά της, μόνιμο εμπόδιο στη ριζοσπαστικοποίηση του αγώνα των εργαζομένων, στην ταξική γραμμή συσπείρωσης.

Επιτακτική αναγκαιότητα για τον κλάδο να οργανωθεί ακόμα περισσότερο σε ένα κίνημα, μια κλαδική συμμαχία, που θα διεκδικεί όχι απλώς βελτίωση της ζωής των εργαζομένων, αλλά μόνιμη εξασφάλιση της λαϊκής ευημερίας με βάση τις σύγχρονες ανάγκες και δυνατότητες. 
Όχι στις απολύσεις. 
Να επαναπροσληφθούν οι απολυμένοι συνάδελφοι μας Εδώ και τώρα.
Οι εργαζόμενοι σε όλο τον κλάδο, δε θα επιτρέψουν στην κομματική εργοδοσία της Τυποεκδοτικής να χτυπήσει τα εργατικά μας δικαιώματα στην εργασία που με τόσους αγώνες, ακόμα και με αίμα, κατοχυρώσαμε. Δεν πρόκειται να κάνουμε ούτε βήμα πίσω από τα δικαιώματά μας, που είναι ελάχιστα για τις σημερινές σύγχρονες ανάγκες και χρειάζεται να διευρυνθούν.

Κίνημα Τυπογράφων
Δύναμη αντίστασης, διεκδίκησης και πάλης

Δεν ξεγελούν τους τυπογράφους η ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ ΑΕ του κκε και τα τσιράκια τους

ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΖΗΤΑΜΕ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΤΟΥΣ ΓΙΓΑΝΤΕΣ ΤΗΣ ΣΚΕΨΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΑΞΙΚΗΣ ΠΑΛΗΣ

Μπορούν τα κόμματα να ανταγωνίζονται τους ιδιώτες στο επιχειρείν;;;;

Μήπως η κρίση στον κλάδο έχει ρίζα στην ΚΡΙΣΗ ΙΔΕΩΝ που υπάρχει σε αυτόν;

Η διέξοδος βρίσκεται στη δική μας πάλη.
Πρέπει να εξασφαλιστεί η δουλειά του καθενός.
Οι εργαζόμενοι του κλάδου να περάσουν στην αντεπίθεση.
Ανυποχώρητος ταξικός αγώνας (κλικ εδώ)
Το τέλος της αυταπάτης. Δικαιολογημένος ο φόβος τους... Δε θα «ξεμπερδέψουν»!!! (κλικ εδώ)
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------