Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2010

Η ΕΚΡΗΞΗ.

                                               Μπροστά από έναν  προχειροφτιαγμένο πάγκο από καλάμι και ψαθί, στημένο στη μέση του πουθενά μες στο λιοπύρι του μεσημεριού εκεί στον Λεσινιώτικο  τον κάμπο σταμάτησα να πάρω ένα καρπούζι .Κάποτε είχα ξαναπάρει από κει, και ήταν αγιασμός το φρούτο.  Πίσω του προβάλλει ένας άνδρας ψιλόλιγνος, ηλιοκαμένος, ξερακιανός,  χαρακτηριστική φιγούρα του αγρότη μεροκαματιάρη της υπαίθρου.
Είπαμε μερικές κουβέντες στα ορθά αλλά κάποιες από αυτές ηχούν ακόμα στο μυαλό μου, όχι για το όσο δυνατά  ειπώθηκαν  αλλά για τον τρόπο εκφοράς τους. «Πατριώτ»,  μου λέει, «εμένα που με βλέπεις, θα απαυτόσω κάποιον από δαύτους», εννοώντας τους πολιτικούς. Και συνέχισε: «κάποια μέρα θα με δεις στ τηλεόρασ». Εντύπωση δε μου έκανε η κουβέντα καθεαυτή αλλά το ύφος που τη συνόδευε: διέκρινες στο βλέμμα του ένα ποτάμι οργής και αγανάκτησης έτοιμο να ξεχειλίσει και να πνίξει τους πάντες και τα πάντα γύρω του. Διέκρινες την απόγνωση, την αηδία, το μίσος, την επιθυμία για εκδίκηση, όλα τα «ακραία» συναισθήματα ν’ ανακυκλώνονται μεταξύ τους μέσα σ’ ένα βλέμμα… Και μια αποφασιστικότητα άκρως ανησυχητική…
Η κοινωνική αντίδραση μεταμορφωμένη σε οργή. Το γνωρίζουν αυτό οι πολιτικοί μας, γι’ αυτό και δεν εμφανίζονται τώρα τελευταία πουθενά. Κι όπου εμφανίζονται η αποδοκιμασία είναι έντονη και ακραία πολλές φορές. Μην περιμένετε να σας την παρουσιάσουν τα κανάλια της διαπλοκής και οι εργολάβοι της παραπληροφόρησης. Αυτοί είναι πλήρως ευθυγραμμισμένοι με τις εντεταλμένες επιλογές τους.
Ο προβληματισμένος πολίτης, ο μη έχων και κατέχων, ο «ψαγμένος»  θα βρει τον τρόπο να ενημερωθεί, να οργανωθεί, να αντιδράσει. Ο Έλληνας, αφού αρχίζει να συνέρχεται από το αρχικό σοκ, αφήνει σταδιακά την απάθεια. Κι εκείνοι που νομίζουν γι άλλη μια φορά ότι έχουνε να κάνουνε με πρόβατα, σύντομα θα βρεθούνε προ εκπλήξεων. Είναι κοντά η μεγάλη ΕΚΡΗΞΗ, και θυμηθείτετο.
Εφημερίδα Αγγελοκάστρου το ΚΑΣΤΡΟ 
http://www.pureportals.com/kastronews   
Καστρινός. Λιθογράφος.

Δεν ξεγελούν τους τυπογράφους η ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ ΑΕ του κκε και τα τσιράκια τους

ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΖΗΤΑΜΕ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΤΟΥΣ ΓΙΓΑΝΤΕΣ ΤΗΣ ΣΚΕΨΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΑΞΙΚΗΣ ΠΑΛΗΣ

Μπορούν τα κόμματα να ανταγωνίζονται τους ιδιώτες στο επιχειρείν;;;;

Μήπως η κρίση στον κλάδο έχει ρίζα στην ΚΡΙΣΗ ΙΔΕΩΝ που υπάρχει σε αυτόν;

Η διέξοδος βρίσκεται στη δική μας πάλη.
Πρέπει να εξασφαλιστεί η δουλειά του καθενός.
Οι εργαζόμενοι του κλάδου να περάσουν στην αντεπίθεση.
Ανυποχώρητος ταξικός αγώνας (κλικ εδώ)
Το τέλος της αυταπάτης. Δικαιολογημένος ο φόβος τους... Δε θα «ξεμπερδέψουν»!!! (κλικ εδώ)
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------