Πέμπτη 2 Σεπτεμβρίου 2010

Ανοιχτό ΔΣ πραγματοποιεί την Κυριακή η Πανελλαδική Ενωση Λιθογράφων

ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΑ ΤΥΠΟΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ»
Παρέμβαση χτες από ταξικά συνδικάτα



Την άμεση ανάκληση των 20 απολύσεων στα τυπογραφεία, που ανακοίνωσε τη Δευτέρα η εργοδοσία της «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ» απαίτησαν με χτεσινή, κοινή παράσταση διαμαρτυρίας η Ομοσπονδία Τύπου και Χάρτου, η Πανελλαδική Ενωση Λιθογράφων Μισθωτών Γραφικών Τεχνών Τύπου και Συναφών Επαγγελμάτων και το Σωματείο Εργαζομένων στα Πρακτορεία Τύπου.
οι εγκαταστάσεις στο Κορωπί
Αναδεικνύοντας ότι πηγή των προβλημάτων και για τους εργαζόμενους στα ΜΜΕ είναι η παράδοση του κλάδου στα συμφέροντα των μονοπωλίων, η Πανελλαδική Ενωση Λιθογράφων σημειώνει με ανακοίνωσή της: «Η εργοδοσία της Χ.Κ. Τεγόπουλος ("Ελευθεροτυπία") με τη βοήθεια του εργοδοτικού συνδικαλισμού, το προηγούμενο διάστημα εφάρμοσε κυλιόμενα ωράρια, συμβάσεις ημέρας, πληρώνοντας εργαζόμενους με την Εθνική Γενική Σύμβαση, αντί για τις εφαρμοζόμενες κλαδικές συμβάσεις στο χώρο, για να αυξήσει την κερδοφορία της. Σήμερα πετάει τους εργαζόμενους στο δρόμο σα στυμμένες λεμονόκουπες, καλώντας τους να πληρώσουν αυτοί τα σπασμένα της κρίσης που δημιούργησαν τα υπερκέρδη του κεφαλαίου».
Στη χτεσινή παράσταση διαμαρτυρίας, τα μέλη των ταξικών συνδικάτων, σημείωσαν την ανάγκη «να ανακληθούν τώρα οι απολύσεις, να μην πληρώσουν οι εργαζόμενοι την κρίση τους» και ταυτόχρονα, κάλεσαν όλους τους εργαζόμενους, την ερχόμενη Κυριακή, 5 Σεπτέμβρη, σε ανοιχτό Διοικητικό Συμβούλιο στα γραφεία του Σωματείου (Αριστοτέλους 11 - 15, 6ος ορ.), στις 10 π.μ. για «να οργανώσουμε τον αγώνα μας για τις απολύσεις και την υπογραφή ικανοποιητικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας 2010». Την ίδια στιγμή, απαίτησαν συνάντηση με την εργοδοσία, η οποία, ωστόσο, ήταν ...άφαντη.
Πανελλαδική Ενωση Λιθογράφων Μισθωτών Γραφικών Τεχνών Τύπου και Συναφών Επαγγελμάτων.
Πρόεδρος Χρήστος Ματζώρος 
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΑριστοτέλους 11-15, 6ος όροφος , Αθήνα , 104 32
ΤΗΛΕΦΩΝΟ210-5223756, 210-5223721


Δεν ξεγελούν τους τυπογράφους η ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ ΑΕ του κκε και τα τσιράκια τους

ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΖΗΤΑΜΕ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΤΟΥΣ ΓΙΓΑΝΤΕΣ ΤΗΣ ΣΚΕΨΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΑΞΙΚΗΣ ΠΑΛΗΣ

Μπορούν τα κόμματα να ανταγωνίζονται τους ιδιώτες στο επιχειρείν;;;;

Μήπως η κρίση στον κλάδο έχει ρίζα στην ΚΡΙΣΗ ΙΔΕΩΝ που υπάρχει σε αυτόν;

Η διέξοδος βρίσκεται στη δική μας πάλη.
Πρέπει να εξασφαλιστεί η δουλειά του καθενός.
Οι εργαζόμενοι του κλάδου να περάσουν στην αντεπίθεση.
Ανυποχώρητος ταξικός αγώνας (κλικ εδώ)
Το τέλος της αυταπάτης. Δικαιολογημένος ο φόβος τους... Δε θα «ξεμπερδέψουν»!!! (κλικ εδώ)
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------