Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2010

ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΜΕΡΕΣ ΠΕΙΝΑΣ...ΖΟΥΜΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΟΧΗ ΜΕΤΑΠΟΛΕΜΟΥ...

Η οικονομική κρίση που χτύπησε, λίγο μετά τα μπάνια του λαού, τα «Ελληνικά Γράμματα», είναι μόνον η κορύφωση ενός προβλήματος που ταλανίζει, τα τελευταία χρόνια, τον εκδοτικό χώρο.

Φοβόμαστε ότι από εδώ και πέρα το κλείσιμο ενός μεγάλου και ιστορικού «μαγαζιού» θα προκαλέσει ντόμινο δυσάρεστων εξελίξεων, χωρίς επιστροφή.

Οι χονδρέμποροι αδυνατούν να πληρώσουν τις υποχρεώσεις τους στους εκδοτικούς οίκους, με αποτέλεσμα να σφραγίζονται από την Εφορία («Κατάρτι»). Ιστορικά ξενόγλωσσα βιβλιοπωλεία βρίσκονται μία ανάσα πριν από το λουκέτο. Η «Φωλιά του Βιβλίου» έχει περιοριστεί σ' ένα ισόγειο, και ξεπουλάει όσο όσο το στοκ για να βγάλει ο ιδιοκτήτης του Θωμάς Κακουλίδης τα τσιγάρα του! Ο «Κάουφμαν» ανεβάζει στις βιτρίνες του ό,τι βιβλία έχουν απομείνει στην αποθήκη του.

Μαθαίνουμε ότι το βιβλιοπωλείο της «Εστίας» πάει από το κακό στο χειρότερο, γιατί δεν μπορεί να αποπληρώσει τις υποχρεώσεις του στους προμηθευτές του. Εδώ και μήνες, έχει παρουσιαστεί οικονομική δυσπραγία και στον «Κέδρο», τον ιστορικό εκδοτικό οίκο, αλλά οι ιδιοκτήτες του διαψεύδουν τις φήμες ότι πάει για κλείσιμο.
Συνάδελφοι, ακολουθήστε μια συμβουλή: Προκαταβολές ΠΑΝΤΑ και με την παράδοση εξόφληση ΜΕΤΡΗΤΑ (άντε και καμιά επιταγή εάν έως την στιγμή της έκδοσης ο πελάτης δεν είναι μαυρισμένος). Καλλίτερα να πληρώνουμε μόνο τα μεροκάματα παρά και τον χαρτέμπορο την ΔΕΗ το κράτος κλπ.

Δεν ξεγελούν τους τυπογράφους η ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ ΑΕ του κκε και τα τσιράκια τους

ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΖΗΤΑΜΕ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΤΟΥΣ ΓΙΓΑΝΤΕΣ ΤΗΣ ΣΚΕΨΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΑΞΙΚΗΣ ΠΑΛΗΣ

Μπορούν τα κόμματα να ανταγωνίζονται τους ιδιώτες στο επιχειρείν;;;;

Μήπως η κρίση στον κλάδο έχει ρίζα στην ΚΡΙΣΗ ΙΔΕΩΝ που υπάρχει σε αυτόν;

Η διέξοδος βρίσκεται στη δική μας πάλη.
Πρέπει να εξασφαλιστεί η δουλειά του καθενός.
Οι εργαζόμενοι του κλάδου να περάσουν στην αντεπίθεση.
Ανυποχώρητος ταξικός αγώνας (κλικ εδώ)
Το τέλος της αυταπάτης. Δικαιολογημένος ο φόβος τους... Δε θα «ξεμπερδέψουν»!!! (κλικ εδώ)
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------