Σάββατο 23 Οκτωβρίου 2010

Προπαγάνδα ξεπερασμένων...Ποιοι χρεοκοπούν το λαό;;;

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 17 Οχτώβρη 2010 - αριθ. φύλλου: 10798


ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Βλέπουμε τις αναπτυξιακές δυνατότητες της χώρας 
συνενωμένες με τους εργαζόμενους
Ο σοσιαλισμός κατάργησε την ανεργία
...Η Κούβα, λοιπόν, τι κάνει; Ανακατανέμει δυναμικό. Θέλει να αντιμετωπίσει την εξάρτηση σε εισαγόμενα αγροτικά προϊόντα, να δώσει ώθηση στην αγροτική παραγωγή. Δοκιμάζει διάφορα τέτοια προγράμματα και μεταφέρει ένα τέτοιο δυναμικό. Δεν τους διώχνει στην ανεργία, ούτε στο επίδομα ανεργίας. Και αυτό το είχε κάνει και παλαιότερα. Οταν, για παράδειγμα, είχε πολλά εργοστάσια ζάχαρης, γιατί έκανε εξαγωγή ζάχαρης, όταν άλλαξαν οι εξελίξεις στη ζάχαρη και στην τιμή και αναγκάστηκε να κλείσει τρία εργοστάσια, πήρε το εργατικό δυναμικό από τα τρία εργοστάσια της ζάχαρης και τους έκανε κοινωνικούς λειτουργούς ανά γειτονιά, για να αντιμετωπίζουν σε τοπικό επίπεδο, να συλλέγουν προβλήματα και να συμβάλουν στην αντιμετώπιση με πληρωμή κανονική.

Συντρόφια, ακριβώς αυτό που λέει η Συντρόφισσα Αλέκα 
έπρεπε να κάνετε και στην ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ. 
Τους εργαζόμενους βάση τον θέσεων του κόμματος 
Δεν τους διώχνει στην ανεργία, ούτε στο επίδομα ανεργίας.
Συντρόφισσα Αλέκα μήπως θα πρέπει να δεις και τις αναπτυξιακές δυνατότητες της ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗΣ συνενωμένες με τους εργαζόμενους!!!
Συντρόφισσα Αλέκα μήπως θα πρέπει να δεις τις ομαδικές απολύσεις στην ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ και να επαναπροσλαμβάνονταν οι απολυμένοι!!!
Συντρόφισσα Αλέκα μήπως ο εργαζόμενος πρέπει να σκεφτεί: Ποιοι φέρνουν την πολιτική ευθύνη για τις ομαδικές απολύσεις στο κομματικό τυπογραφείο και τη δυσβάσταχτη καθημερινότητα του; Οι κομματικές απολύσεις, που ήδη γίνανε, εξυπηρετούν τις δικές του ανάγκες ή στρώνουν το δρόμο της κερδοφορίας του μεγάλου κεφαλαίου;
Είναι ολοφάνερο ότι γίνεται λόγος για κομματικές δυνάμεις που απερίφραστα τάσσονται με τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου και με τον πιο επίσημο τρόπο, με την καθημερινή τους δράση και επιλογές, στέκονται απέναντι από τους εργαζομένους. Σιγοντάρουν και στηρίζουν την πολιτική για τις ομαδικές απολύσεις, μια πολιτική που είναι ταυτόσημη με την κλιμάκωση της επιθετικότητας σε βάρος των εργαζομένων. Με αυτή την έννοια, είναι κόντρα στους εργαζόμενους που αντιπαλεύουν την αντιλαϊκή πολιτική.
typografeio

Δεν ξεγελούν τους τυπογράφους η ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ ΑΕ του κκε και τα τσιράκια τους

ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΖΗΤΑΜΕ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΤΟΥΣ ΓΙΓΑΝΤΕΣ ΤΗΣ ΣΚΕΨΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΑΞΙΚΗΣ ΠΑΛΗΣ

Μπορούν τα κόμματα να ανταγωνίζονται τους ιδιώτες στο επιχειρείν;;;;

Μήπως η κρίση στον κλάδο έχει ρίζα στην ΚΡΙΣΗ ΙΔΕΩΝ που υπάρχει σε αυτόν;

Η διέξοδος βρίσκεται στη δική μας πάλη.
Πρέπει να εξασφαλιστεί η δουλειά του καθενός.
Οι εργαζόμενοι του κλάδου να περάσουν στην αντεπίθεση.
Ανυποχώρητος ταξικός αγώνας (κλικ εδώ)
Το τέλος της αυταπάτης. Δικαιολογημένος ο φόβος τους... Δε θα «ξεμπερδέψουν»!!! (κλικ εδώ)
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------