Κυριακή 10 Οκτωβρίου 2010

Το κόστος εργασίας

Το ζήτημα του κόστους εργασίας μπήκε πιεστικά από την τρόικα στην αξιολόγηση του Σεπτεμβρίου, με αιχμή τις επιχειρησιακές συμβάσεις που θα κατισχύουν έναντι των κλαδικών και των συλλογικών συμβάσεων εργασίας. Η πίεση αυτή, εκτιμούν στο υπουργείο, μπορεί να μετριαστεί ως έναν βαθμό, με τη μείωση του ασφαλιστικού κόστους, για όλες τις επιχειρήσεις. Διαφορετικά, στην επόμενη συνάντηση, τον Νοέμβριο, οι πιέσεις για την απορρύθμιση της αγοράς εργασίας ενδέχεται να οδηγήσουν πιο πίσω και από τις επιχειρησιακές συμβάσεις, που έθεσε ως τελευταία γραμμή άμυνας η Λούκα Κατσέλη, να κατατείνουν δηλαδή στην πλήρη απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων.

Ποιος είναι μεγαλύτερος οφειλέτης αυτή τη στιγμή -στα όρια του κακοπληρωτή- στην αγορά; Το ελληνικό Δημόσιο. Το συμπέρασμα αυτό προκύπτει από τα στοιχεία που συνέλεξε η «Κ» και τα οποία εμφανίζουν το κράτος να καθυστερεί ποσά άνω των 3,5 δισ. ευρώ προς επιχειρήσεις, φυσικά πρόσωπα, ΔΕΚΟ, χωρίς να υπολογίζονται αυτά προς τους ασφαλιστικούς φορείς, επιτείνοντας το προβλήματα ρευστότητας που βιώνει σήμερα η αγορά, την ώρα που ο τραπεζικός δανεισμός δίνεται με το σταγονόμετρο.

Δεν ξεγελούν τους τυπογράφους η ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ ΑΕ του κκε και τα τσιράκια τους

ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΖΗΤΑΜΕ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΤΟΥΣ ΓΙΓΑΝΤΕΣ ΤΗΣ ΣΚΕΨΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΑΞΙΚΗΣ ΠΑΛΗΣ

Μπορούν τα κόμματα να ανταγωνίζονται τους ιδιώτες στο επιχειρείν;;;;

Μήπως η κρίση στον κλάδο έχει ρίζα στην ΚΡΙΣΗ ΙΔΕΩΝ που υπάρχει σε αυτόν;

Η διέξοδος βρίσκεται στη δική μας πάλη.
Πρέπει να εξασφαλιστεί η δουλειά του καθενός.
Οι εργαζόμενοι του κλάδου να περάσουν στην αντεπίθεση.
Ανυποχώρητος ταξικός αγώνας (κλικ εδώ)
Το τέλος της αυταπάτης. Δικαιολογημένος ο φόβος τους... Δε θα «ξεμπερδέψουν»!!! (κλικ εδώ)
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------