Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2010

Τα σχέδια της κομματικής πλουτοκρατίας πρέπει να συναντήσουν γενικευμένη κατακραυγή και αντίσταση σε όλα τα μέτωπα


ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Η παρέμβαση της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ στη συζήτηση της Επερώτησης του Κόμματος για την οικονομία και το σύνολο της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης
Μια απάντηση για την «Τυποεκδοτική»
Φέρατε το θέμα της "ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗΣ". Εσείς το ξέρετε καλύτερα από τον καθένα το θέμα αυτό. Τι θέλετε, δηλαδή, να πείτε; Από μία άποψη μας δίνετε την ευκαιρία να το θέσουμε το ζήτημα, γιατί εδώ έχει διαφορά. Βεβαίως το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας μέσα στον καπιταλισμό δρα. Πού δρα; Στο δικό του κόσμο; Και βεβαίως στήσαμε μία επιχείρηση, που να μπορούμε φασόν να εκδίδουμε τα προϊόντα μας - με συγχωρείτε που το λέω έτσι, δεν είναι προϊόν βεβαίως κερδοσκοπικό - εφημερίδες, βιβλία, έντυπα, προεκλογικό υλικό, για να μην εξαρτόμαστε από τυπογραφεία και από τις συγκυρίες πολλών πραγμάτων.
Και, βεβαίως, έπρεπε να βρούμε και μία πελατεία. Ξέρετε ότι είχαμε πελάτες μεγάλα εκδοτικά συγκροτήματα. Αργότερα, τα εκδοτικά συγκροτήματα έκαναν τα δικά τους εργοστάσια και τη δική τους παραγωγή. Εμείς δεν έχουμε παραγωγή για την αγορά, έχουμε δική μας παραγωγή και είμαστε φασόν και επομένως άρχισε η επιχείρηση να έχει λιγότερο κύκλο εργασιών. Αυτό είναι περίεργο; Αυτό γίνεται σε όλο τον καπιταλιστικό κόσμο.
Βεβαίως μέσα στην καπιταλιστική αγορά λειτουργούσε. Και έχουμε και "φέσια" μεγάλων επιχειρήσεων και μετά από χρόνια καταφεύγουμε στα δικαστήρια. Μας έβαλαν "φέσια" εκατομμύρια ευρώ και ενδεχομένως ξέρετε ποιοι είναι αυτοί και μπορείτε να μάθετε ποιοι είναι αυτοί. Δεν είναι "φτωχαδάκια".
Τρίτον, δεχτήκαμε πρωτοφανή πολιτική επίθεση με κοινή οργάνωση ΠΑΣΟΚ - ΛΑ.Ο.Σ. από το 2007. Δεν μπαίνω τώρα στις αρχές της δεκαετίας του 1990 και στο τι έχει ακουστεί για την "Τυποεκδοτική". Ποιος πελάτης θα υπερνικούσε το φόβο και το δισταγμό; Με όποιον συνεργαζόμαστε, μας τον βγάζατε ότι ήταν μπατζανάκης μας και συνεταίρος. Βεβαίως, δε θέλαμε να πάμε ούτε να κάνουμε συμπράξεις με επιχειρηματίες που μας πρότειναν, ούτε να πουλήσουμε το 50% των μετοχών και να μπούμε στο Χρηματιστήριο. Επομένως, η λύση είναι να "νοικοκυρέψεις" - χρησιμοποιώ το δικό σας όρο - και να αντιστοιχίσεις τον κύκλο των εργασιών.
Εμείς, όμως, δεν είμαστε υπερασπιστές του καπιταλιστικού συστήματος. Λειτουργούμε μέσα σ' αυτό. Τι να κάνουμε; Να πάμε να ζήσουμε στο φεγγάρι μόνοι μας; Δε γίνεται. Αλλωστε, έχουν προηγηθεί άλλοι στην κατοχή και στην εκμετάλλευση της σελήνης. Μη λέτε τέτοια πράγματα. Να σας πω κάτι; Μέσα απ' αυτές τις εμπειρίες γινόμαστε ακόμα πιο φανατικοί πολέμιοι του καπιταλιστικού συστήματος.

Η πρότασή μας κοιτάζει μπροστά όχι πίσω
...Εν πάση περιπτώσει, δεν μπορεί να χρεοκοπήσει η λαϊκή οικογένεια για να μη χρεοκοπήσουν οι επιχειρηματίες. Δε γίνεται αυτό το πράγμα. Κάποιος πρέπει να χάσει. Και πρέπει να χάσει αυτός που έχει περιθώρια να χάσει, όχι αυτός που δεν έχει κανένα περιθώριο.
Επομένως, η λύση είναι να "νοικοκυρέψεις" - χρησιμοποιώ το δικό σας όρο - και να αντιστοιχίσεις τον κύκλο των εργασιών.  "νοικοκυρέψεις" = Ομαδικές απολύσεις
Αφιερωμένο στους γίγαντες της σκέψης και της ταξικής πάλης. Εξαιρετικώς αφιερωμένο στην πριγκιπέσα που άλλα λέει και άλλα κάνει!!!

Εκατοντάδες χιλιάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν σε πόλεις σε όλη τη Γαλλία πραγματοποιώντας πορείες. Οι συνδικαλιστικές πιέζουν με την ελπίδα της συντριβής του σχέδιο του προέδρου Νικολά Σαρκοζί να αυξήσει τα όρια ηλικίας για συνταξιοδότηση. Εν τω μεταξύ η παγκόσμια κοινή γνώμη συγκλονισμένη από τα σκληρά μέτρα που πήρε η κυβέρνηση Παπανδρέου παρακολουθεί τον Ελληνικό λαό να δίνει σκληρή μάχη από καφενείο σε εστιατόριο ΥΠΕΡ toy ΚΑΠΝΙΣΜΑΤΟΣ!!!

Δεν ξεγελούν τους τυπογράφους η ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ ΑΕ του κκε και τα τσιράκια τους

ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΖΗΤΑΜΕ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΤΟΥΣ ΓΙΓΑΝΤΕΣ ΤΗΣ ΣΚΕΨΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΑΞΙΚΗΣ ΠΑΛΗΣ

Μπορούν τα κόμματα να ανταγωνίζονται τους ιδιώτες στο επιχειρείν;;;;

Μήπως η κρίση στον κλάδο έχει ρίζα στην ΚΡΙΣΗ ΙΔΕΩΝ που υπάρχει σε αυτόν;

Η διέξοδος βρίσκεται στη δική μας πάλη.
Πρέπει να εξασφαλιστεί η δουλειά του καθενός.
Οι εργαζόμενοι του κλάδου να περάσουν στην αντεπίθεση.
Ανυποχώρητος ταξικός αγώνας (κλικ εδώ)
Το τέλος της αυταπάτης. Δικαιολογημένος ο φόβος τους... Δε θα «ξεμπερδέψουν»!!! (κλικ εδώ)
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------