Παρασκευή 1 Οκτωβρίου 2010

Δεν μοιραστήκαμε τα κέρδη την περίοδο της ευφορίας τους, δεν δεχόμαστε να πληρώσουμε τη ζημιά.

Κορύφωση της ανευθυνότητας που χαρακτηρίζει την πρακτική τους είναι οι νέες ομαδικές απολύσεις στην ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ, τις οποίες παράνομα αποφάσισαν τα τσόγλαν ρεντ boy του κομματικού τυπογραφείου. Οι εργαζόμενοι που έχουν πλέον σειρά για την ανεργία είναι όσοι 
ΔΕΝ είναι παντρεμένοι!!! 
Αντικουκουέ είναι οι απολύσεις, όχι οι απεργίες που υπερασπίζονται το δικαίωμα στη δουλειά και είναι η μόνη πλέον άμυνα των εργαζομένων.Οι απεργίες είναι το όπλο των εργαζομένων για να σταματήσουν το εργασιακό πογκρόμ στην ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ και να μην πληρώσουν την υποτιθέμενη κρίση την οποία άλλοι κομματικοί εγκέφαλοι  δημιούργησαν. Το όπλο των εργοδοτών και όσων ασκούν εργοδοτικό κομματικό συνδικαλισμό είναι οι απειλές και οι εκβιασμοί για σιωπή των απολυμένων. 


Να θυμούνται ότι «παράνομη, καταχρηστική και αντικουκουε» δεν είναι η αντίδραση μας αλλά το σφαγείο των απολύσεων και περικοπών που θέλουν να επιβάλλουν. Ο βιασμός της ζωής μας. Και μιλούν για δημοκρατία και κομουνισμό. Οι ομαδικές απολύσεις στην τυποεκδοτική θα έπρεπε να απαγορευθούν από το κόμμα, αντί να απαγορεύουν στους εργαζόμενους να υπερασπίζονται τις θέσεις εργασίας τους.


Η συνδικαλιστική εκπροσώπηση των εργαζομένων στην τυποεκδοτική αποδεικνύεται κατώτερη των αναγκών στις οποίες καλείται ν’ ανταποκριθεί και των προβλημάτων που οφείλει ν’ αντιμετωπίσει. θυμόμαστε ότι είναι οι ίδιοι που όταν στο πρόσφατο παρελθόν γίνονταν απεργίες στον κλάδο αναρωτιόνταν «γιατί να κάνουμε απεργία και στην τυποεκδοτική».


Οι ίδιοι, φώναζαν να μην απεργούμε μαζί με τους άλλους κλάδους εργαζομένων γιατί είχαν συμβόλαια με τους μεγαλοεκδότες που πολεμούσαν.


Εχθρός είναι η κομματική εργοδοτική πλευρά, αυτοί που απολύουν και τρέχουν πανικόβλητοι να ενεργοποιήσουν τους πιο χυδαίους μηχανισμούς παραπληροφόρησης στο όνομα μιας αφηρημένης κομματικής ομερτά για να τη χρησιμοποιήσουν στη συνέχεια ενάντια στη δύναμη που πρέπει να έχει το κλαδικό σωματείο και οι ταξικές δυνάμεις. 
Μας εγκατέλειψαν οι πάντες. 


Απολυμένος Τυποεκδοτικής

Δεν ξεγελούν τους τυπογράφους η ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ ΑΕ του κκε και τα τσιράκια τους

ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΖΗΤΑΜΕ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΤΟΥΣ ΓΙΓΑΝΤΕΣ ΤΗΣ ΣΚΕΨΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΑΞΙΚΗΣ ΠΑΛΗΣ

Μπορούν τα κόμματα να ανταγωνίζονται τους ιδιώτες στο επιχειρείν;;;;

Μήπως η κρίση στον κλάδο έχει ρίζα στην ΚΡΙΣΗ ΙΔΕΩΝ που υπάρχει σε αυτόν;

Η διέξοδος βρίσκεται στη δική μας πάλη.
Πρέπει να εξασφαλιστεί η δουλειά του καθενός.
Οι εργαζόμενοι του κλάδου να περάσουν στην αντεπίθεση.
Ανυποχώρητος ταξικός αγώνας (κλικ εδώ)
Το τέλος της αυταπάτης. Δικαιολογημένος ο φόβος τους... Δε θα «ξεμπερδέψουν»!!! (κλικ εδώ)
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------