Τετάρτη 17 Μαρτίου 2010

Έχουμε τη δύναμη και έχουμε το δίκιο με το μέρος μας

Αποκάλυψη 3

«Είναι πολύ περισσότερα αυτά που μας ενώνουν από αυτά που μας χωρίζουν»

Το ζήτημά μας δεν είναι ποσοτικό. Η αντίθεσή μας, με το ΣΕΜΕΕ βρίσκεται στην κατεύθυνση που έχουν δώσει στο συνδικαλιστικό κίνημα του κλάδου. Στην κατάσταση που το έχουν φέρει, με πιο χαρακτηριστικό το συντεχνιακό, τη μοιρολατρία, τον συμβιβασμό.

Οι τυπογράφοι δεν αποτελούν ένα ενιαίο σύνολο. Δεν έχουν όλοι τα ίδια συμφέροντα, τις ίδιες ανάγκες. Δεν είναι το ίδιο πράγμα, κάποιος που πραγματικά δουλεύει μόνος του ή με την οικογένειά του και κάποιος που έχει 15-20 ή και 800 άτομα προσωπικό.

Απέναντί μας είναι το μεγάλο κεφάλαιο και τα μονοπώλια της τυπογραφίας, το κόμμα της τυποεκδοτικής το ΚΚΕ και οι συνοδοιπόροι τους, οι συμβιβασμένες πλειοψηφίες στη διοίκηση του ΣΕΜΕΕ.

Για τις τελευταίες αξίζει τον κόπο να πούμε δύο λόγια παραπάνω.
Έχουν οδηγηθεί, σε μία άνευ προηγουμένου επιχείρηση εκμαυλισμού και παράλυσης του κλαδικού συνδικαλιστικού κινήματος. Αντικειμενικά τα συμφέροντα που εκφράζουν, είναι μιας μικρής μερίδας μεγάλων τυπογραφείων και μεγαλοεκδοτών. Δεν παίρνουν ποτέ θέση στα προβλήματα, αδιαφορούν για την κατάντια της τυπογραφίας και βλέπουν την εξέλιξή τους, σε άμεση σύνδεση με τους μεγαλοκαρχαρίες της τυπογραφίας και τα κομματικά μονοπώλια.

Πρέπει να κάνουμε καθαρό σε όλους τους συναδέλφους, ότι αποφασιστικό ζήτημα είναι το γύρισμα της πλάτης τους, σε αυτή την ταχτική του ΣΕΜΕΕ. Και των υποστηρικτών του δηλαδή: τους Λουδοβίκους και τους Μαρκησίους της τυπογραφίας.

Προσπαθούν, από την πρώτη στιγμή της εμφάνισης του typografeio, να μας κολλήσουν τη "ρετσινιά" ότι, είναι θέμα χρόνου όλοι εμείς τα χιλιάδες μικρά και μεσαία τυπογραφεία, να σβηστούμε από τον χάρτη. Θεωρούν ότι αυτός είναι ένας εύκολος τρόπος να ξεφύγουν από τις ευθύνες τους. Να μην απαντήσουν στα ζητήματα που τους βάζουμε. Κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν.

Σήμερα συνάδελφοι, πρέπει να έχουμε καθαρό ότι διασπαστής, είναι αυτός που υπονομεύει τους αγώνες. Που δε διεκδικεί. Που βάζει πλάτη για να περάσει αυτή η φιλομονοπωλιακή πολιτική στον κλάδο.

Γιατί αντικειμενικά, άσχετα δηλαδή από το βαθμό κατανόησης που υπάρχει, αυτοαπασχολούμενοι, μικρά και μεγάλα τυπογραφεία, εργαζόμενοι στέκονται στην ίδια πλευρά, έχουν απέναντί τους κοινό αντίπαλο, τα κομματικά μονοπώλια, τους συνδικαλιστικούς τους εκφραστές και την πολιτική τους.

Όμως όλοι αυτοί οι συνδικαλισταράδες μεγαλοτυπογράφοι με τις πεντάχρωμες μηχανές, μέσω του ΣΕΜΕΕ κλικ εδώ το μόνο που κάνουν είναι να υπογράφουν με τους βουλευτοσυνδικαλιστές της τυποεκδοτικής μία ΣΣΕ κομμένη και ραμμένη στα μέτρα τους, σέρνοντας όλο τον κλάδο στα δικαστήρια. Είναι ανίκανη να λειτουργήσουν σωστά την μοναδική σχολή τυπογραφίας. Γλύφουν και παρακαλάνε, για χορηγία τους προμηθευτές κάθε χρόνο για μια πίτα σε ακριβό ξενοδοχείο με μπουφέ.

Συνάδελφοι,
Μέτα από πολύ σκέψη, αποφασίσαμε να δημοσιοποιήσουμε τα ονόματα των συναδέλφων που κατόπιν αιτήσεως τους ζήτησαν την διαγραφή τους από το μητρώο μελών του ΣΕΜΕΕ.

ΚΟΤΣΩΝΗΣ ΙΩΑΝ. Α.Ε.Β.Ε

ΑΦΟΙ ΓΕΩΡΓΟΥΔΗ Ο.Ε. ‘’ΟΨΗ’’

ΜΕΤΡΟΝ Α.Ε.

ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ-ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ Ο.Ε.

ΕΝΤΥΠΟ Ι. ΣΑΛΙΑΡΗΣ & ΣΙΑ Ο.Ε.

FORMAT Α.Ε.Β.Ε.

ΑΦΟΙ ΚΟΝΤΟΡΟΥΣΗ Ο.Ε.

ΙΔΕΟΓΡΑΦΙΚΗ Ε.Π.Ε

Ο κλάδος κρατά την τύχη του στα χέρια του.
Ριζικές λύσεις θα έρθουν με ριζικές αλλαγές.


Κίνημα Τυπογράφων
Δύναμη αντίστασης, διεκδίκησης και πάλης

Δεν ξεγελούν τους τυπογράφους η ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ ΑΕ του κκε και τα τσιράκια τους

ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΖΗΤΑΜΕ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΤΟΥΣ ΓΙΓΑΝΤΕΣ ΤΗΣ ΣΚΕΨΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΑΞΙΚΗΣ ΠΑΛΗΣ

Μπορούν τα κόμματα να ανταγωνίζονται τους ιδιώτες στο επιχειρείν;;;;

Μήπως η κρίση στον κλάδο έχει ρίζα στην ΚΡΙΣΗ ΙΔΕΩΝ που υπάρχει σε αυτόν;

Η διέξοδος βρίσκεται στη δική μας πάλη.
Πρέπει να εξασφαλιστεί η δουλειά του καθενός.
Οι εργαζόμενοι του κλάδου να περάσουν στην αντεπίθεση.
Ανυποχώρητος ταξικός αγώνας (κλικ εδώ)
Το τέλος της αυταπάτης. Δικαιολογημένος ο φόβος τους... Δε θα «ξεμπερδέψουν»!!! (κλικ εδώ)
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------