Σάββατο 13 Μαρτίου 2010

ΜΕΙΩΣΗ ΣΤΙΣ ΠΟΣΟΤΗΤΕΣ, ΑΥΞΗΣΗ ΣΤΙΣ ΤΙΜΕΣ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑ ΚΙΝΑΣ-ΚΟΡΕΑΣ
Αναστάτωση στις προμήθειες

Αγαπητοί πελάτες,
Καθώς οι προμηθευτές μας πρώτης ύλης στην Χιλή, χτυπήθηκαν από σεισμό την προηγούμενη βδομάδα, επηρεάστηκε σοβαρά η προμήθειά μας σε πολτό για τα εξαγώγιμα προϊόντα. Παρά τις προσπάθειές να εξασφαλίσουμε προμήθειες από άλλες πηγές, δεν μπορούμε να εγγυηθούμε ότι θα μπορέσουμε να εξυπηρετήσουμε όλες τις εισερχόμενες παραγγελίες. Σαν αποτέλεσμα, με λύπη μας ανακοινώνουμε ότι θα μειώσουμε την προμήθεια στις παραγγελίες μας για τις επόμενες εβδομάδες. Λυπόμαστε για όποια δυσκολία σας προκαλούμε. Θα σας κρατάμε ενήμερους για κάθε νέα εξέλιξη. Εκτιμούμε την κατανόησή σας.
Γράμμα της Arauco στους κινέζους πελάτες αναλύει τις επιπτώσεις του σεισμού.
Βρυξέλλες, 3 Μαρτίου – Η παραγωγός χιλιανού πολτού Arauco έστειλε γράμμα στους πελάτες της στην Κίνα προειδοποιώντας τους να προετοιμαστούν, καθώς η εταιρία δεν είναι σίγουρη ότι θα μπορέσει να επαναλειτουργήσει έπειτα από τον καταστροφικό σεισμό που χτύπησε τη χώρα το σαββατοκύριακο.
Σε ανοιχτή επιστολή την 1 Μάρτη, η εταιρία ευχαρίστησε τους πελάτες της για την υποστήριξή τους και τον συμμερισμό τους στην ατυχία της, επιβεβαιώνοντας την απώλεια 3 εργαζομένων.
Όλα τα εργοστάσια της Arauco είναι εκτός λειτουργίας ώστε να εξασφαλιστεί η ασφάλεια των εργαζομένων της καθώς η εταιρία ελέγχει την έκταση των ζημιών. Δύο από τις εγκαταστάσεις είναι δίπλα στον επίκεντρο, αν και όλα έχουν χτυπηθεί άσχημα, σύμφωνα με την επιστολή. Ένας προκαταρκτικός οπτικός έλεγχος στις λειτουργίες έχει γίνει, αλλά ένας πλήρης έλεγχος χρειάζεται έτσι ώστε να γίνει μια λεπτομερής εκτίμηση ζημίας, δήλωσε η εταιρία.

Εκτός αυτού, οι υποδομές δρόμων, τρένων και λιμανιού στη Χιλή έχουν επίσης χτυπηθεί και χρειάζονται επιθεώρηση πριν ξαναλειτουργήσουν. Δεν είναι ξεκάθαρο πότε θα γίνει αυτό.
Η επιστολή της Arauco προειδοποιεί τους πελάτες να προετοιμαστούν έτσι ώστε οι ζημιές στις λειτουργίες της να μην επηρεάσουν και αυτούς. Το εργοστάσιο Constitucion παράγει 360,000 τόνους ετησίως αλεύκαστου κραφτ και το Nueva Aldea 860,000 τόνους λευκασμένου πολτού και κραφτ από ευκάλυπτο. Η εταιρία είναι η δεύτερη μεγαλύτερη παραγωγός πολτού με 3 εκατομμύρια τόνους το χρόνο.

Η συν παραγωγός εταιρία CMPC δήλωσε ανωτέρα βία για μια αρχική περίοδο 30 ημερών, απαλλασσόμενη έτσι από όποιες συμβατικές υποχρεώσεις σε πελάτες. Πολύ άλλοι παραγωγοί πολτού και χαρτιού σε όλη τη χώρα υποχρεώθηκαν να σταματήσουν τις δραστηριότητές τους. Τα χιλιανά εργοστάσια παράγουν συνολικά 4.445 εκατομμύρια πολτό το χρόνο και 1.254 εκατομμύρια χαρτί και χαρτόνι το χρόνο.

Ο μεγέθους 8,8 σεισμός, αναφορικά ο έβδομος μεγαλύτερος καταγεγραμμένος, χτύπησε το Σάββατο, 115 χλμ βορειανατολικά της Conception και 325 χλμ νοτιανατολικά της πρωτεύουσας Santiago. Τουλάχιστον 795 άνθρωποι σκοτώθηκαν.

Δεν ξεγελούν τους τυπογράφους η ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ ΑΕ του κκε και τα τσιράκια τους

ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΖΗΤΑΜΕ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΤΟΥΣ ΓΙΓΑΝΤΕΣ ΤΗΣ ΣΚΕΨΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΑΞΙΚΗΣ ΠΑΛΗΣ

Μπορούν τα κόμματα να ανταγωνίζονται τους ιδιώτες στο επιχειρείν;;;;

Μήπως η κρίση στον κλάδο έχει ρίζα στην ΚΡΙΣΗ ΙΔΕΩΝ που υπάρχει σε αυτόν;

Η διέξοδος βρίσκεται στη δική μας πάλη.
Πρέπει να εξασφαλιστεί η δουλειά του καθενός.
Οι εργαζόμενοι του κλάδου να περάσουν στην αντεπίθεση.
Ανυποχώρητος ταξικός αγώνας (κλικ εδώ)
Το τέλος της αυταπάτης. Δικαιολογημένος ο φόβος τους... Δε θα «ξεμπερδέψουν»!!! (κλικ εδώ)
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------