Δευτέρα 18 Μαΐου 2009

Τελικά είναι παράρτημα της ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗΣ, του κκε και του ΠΑΜΕ.

Διαβάστε με τι εμπάθεια αναφέρουν στο κομματικό τους έντυπο και πως πολεμούν τα τυπογραφεία των συναδέλφων που έχουν οικονομικά προβλήματα και κλείνουν. Κύριε ΡΟΗ Γιάννη και αγαπητό ΔΣ του ΣΕΜΕΕ, δεν σας βάλανε με το ζόρι στο ΔΣ του συνδικαλιστικού μας οργάνου, δεν μπορείτε να βλέπετε ότι Ξεκληρίζεται η τυπογραφεία! και να μην παίρνετε θέση. Ούτε να διαπραγματεύεστε το μέλλον της τυπογραφίας με τα εντεταλμένα κομματικά στελέχη του ΚΚΕ. Τα οποία δεν έχουν καμία σχέση με τον κλάδο και ποτέ δεν έχουνε δουλέψει!!! Εάν ενδιαφέρονται για τον εργάτη να πάνε πρώτα στην ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ να επιβάλουν την ΣΣΕ του ΣΕΜΕΕ να δώσουν τα 1400 ευρώ και μετά να έχουν τα μούτρα να διαπραγματευτούν για να τα επιβάλουν και στα άλλα τυπογραφεία.. Τα τυπογραφεία κλείνουν το ένα μετά το άλλο. Οι χιλιάδες άνεργοι δεν ενδιαφέρουν την ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΜΙΣΘΩΤΩΝ ΤΥΠΟΥ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΧΑΡΤΟΥ και την ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΛΙΘΟΓΡΑΦΩΝ ΜΙΣΘΩΤΩΝ ΓΡΑΦΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ του κκε. Εκτελούν άνωθεν εντολές. Μαζεύουν ψήφους, και πληρώνουν το μάρμαρο οι εργαζόμενοι και οι συνάδελφοι που χάνουν τα τυπογραφεία τους, τα ατελιέ και πάνε ΦΥΛΑΚΗ... Συνάδελφοι, Ενημερώστε όλοι τους εργαζόμενους. Θα θέλαμε να θέσουμε μια ερώτηση στον Κύριο Δρακόπουλο τον πρόεδρο της ομοσπονδίας τους. Γιατί τόσο μίσος και εμπάθεια Κύριε Δρακόπουλε; Και εμείς εργαζόμενοι ήμαστε και καταχρεωμένοι. Εάν βλέπετε στους αυτοαπασχολούμενους και στα χιλιάδες μικρομεσαία τυπογραφεία που πολεμάτε τον ταξικό σας αντίπαλο θα σας απαντήσουμε με ένα απόσπασμα από τον ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ 17/5/09 σελ.2 "Το σύνθημα απειθαρχία - ανυπακοή σημαίνει δράση καθημερινή σε κάθε τόπο δουλειάς και κατοικίας, με τη χρήση όλων των μορφών πάλης που θα αποφασίσει ο συγκεκριμένος συλλογικός χώρος των εργατών - εργατριών, όσο μικρός κι αν είναι αυτός. Ναι, οι εκατό εργάτες ενός εργοστασίου έχουν δικαίωμα να κλείσουν μία εθνική οδό. Όπως το έχουν και οι χίλιοι και οι δέκα χιλιάδες."

Επίλογος Στους αγώνες που έρχονται Απειθαρχία - Ανυπακοή Θέλουν να πείσουν τον κόσμο ότι είμαστε όλοι ίδιοι. Όχι στον ολοκληρωτισμό ...που τσακίζει τα εργασιακά δικαιώματα. Βγείτε από την λέσχη της «σιωπής των αμνών» περιμένουμε απάντηση κύριε Δρακόπουλε.

Δεν ξεγελούν τους τυπογράφους η ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ ΑΕ του κκε και τα τσιράκια τους

ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΖΗΤΑΜΕ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΤΟΥΣ ΓΙΓΑΝΤΕΣ ΤΗΣ ΣΚΕΨΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΑΞΙΚΗΣ ΠΑΛΗΣ

Μπορούν τα κόμματα να ανταγωνίζονται τους ιδιώτες στο επιχειρείν;;;;

Μήπως η κρίση στον κλάδο έχει ρίζα στην ΚΡΙΣΗ ΙΔΕΩΝ που υπάρχει σε αυτόν;

Η διέξοδος βρίσκεται στη δική μας πάλη.
Πρέπει να εξασφαλιστεί η δουλειά του καθενός.
Οι εργαζόμενοι του κλάδου να περάσουν στην αντεπίθεση.
Ανυποχώρητος ταξικός αγώνας (κλικ εδώ)
Το τέλος της αυταπάτης. Δικαιολογημένος ο φόβος τους... Δε θα «ξεμπερδέψουν»!!! (κλικ εδώ)
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------