Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2009

Κατασχέσεις μισθών

Η δυνατότητα των τραπεζών να προχωρούν σε κατασχέσεις μισθών, συντάξεων και άλλων εισοδημάτων από τους οικονομικά ανήμπορους υπερχρεωμένους δανειολήπτες τους είναι το βασικό γνώρισμα νομοσχεδίου που έδωσε για δημόσια διαβούλευση η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ.

Οι διατάξεις για τη «ρύθμιση χρεών υπερχρεωμένων καταναλωτών» στην πραγματικότητα έρχονται να διασφαλίσουν τα καλά και συμφέροντα του τραπεζικού κεφαλαίου μέσα στις σημερινές συνθήκες καπιταλιστικής κρίσης. Το προωθούμενο νομοσχέδιο είναι πίσω ακόμη και από τις ήδη προβλεπόμενες ρυθμίσεις προστασίας του μισθού και της σύνταξης, πίσω ακόμη και από τη δικαστική προστασία, όπως προβλέπεται γι' αυτές τις περιπτώσεις.

Ο οφειλέτης που θα επιλέξει να ενταχθεί στη ρύθμιση - και εφόσον δεν έχει τίποτα προς κατάσχεση - «υποχρεώνεται» από το δικαστήριο να «καταβάλει κάθε μήνα και για χρονικό διάστημα από 3 έως 5 έτη ορισμένο ποσό για την ικανοποίηση των απαιτήσεων των πιστωτών του».

Αυτό προβλέπει η σχετική διάταξη διευκρινίζοντας παραπέρα ότι η «καταβολή του ποσού αυτού γίνεται απευθείας στους πιστωτές του οφειλέτη». Με απλά λόγια, οι τράπεζες - εφόσον ψηφιστεί το νομοσχέδιο - μπορούν να παίρνουν τα «χρωστούμενα» απευθείας από το λογιστήριο της επιχείρησης όπου εργάζεται ο «οφειλέτης», από τα ασφαλιστικά ταμεία, απ' όποια άλλη πηγή κρίνουν προσφορότερη...

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ Κυριακή 1 Νοέμβρη 2009

Δεν ξεγελούν τους τυπογράφους η ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ ΑΕ του κκε και τα τσιράκια τους

ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΖΗΤΑΜΕ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΤΟΥΣ ΓΙΓΑΝΤΕΣ ΤΗΣ ΣΚΕΨΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΑΞΙΚΗΣ ΠΑΛΗΣ

Μπορούν τα κόμματα να ανταγωνίζονται τους ιδιώτες στο επιχειρείν;;;;

Μήπως η κρίση στον κλάδο έχει ρίζα στην ΚΡΙΣΗ ΙΔΕΩΝ που υπάρχει σε αυτόν;

Η διέξοδος βρίσκεται στη δική μας πάλη.
Πρέπει να εξασφαλιστεί η δουλειά του καθενός.
Οι εργαζόμενοι του κλάδου να περάσουν στην αντεπίθεση.
Ανυποχώρητος ταξικός αγώνας (κλικ εδώ)
Το τέλος της αυταπάτης. Δικαιολογημένος ο φόβος τους... Δε θα «ξεμπερδέψουν»!!! (κλικ εδώ)
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------