Τρίτη 26 Ιουνίου 2018

Πώς πεθαίνει η Δημοκρατία

Απολυταρχικά καθεστώτα… αριστερών
Ένα ενδιαφέρον άρθρο για τη Δημοκρατία και τους ηγέτες στις μέρες μας δημοσιεύει ο Economist. Ο τίτλος χαρακτηριστικός: «Πώς πεθαίνει η Δημοκρατία»… Το άρθρο αναφέρεται σε ισχυρούς αριστερούς ηγέτες, οι οποίοι άγονται και φέρονται αυταρχικά.

Ο Νικολάς Μαδούρο στη Βενεζουέλα έχει αγκιστρωθεί στην εξουσία. Εκλέγεται μόνος του -αφού η αντιπολίτευση μποϊκοτάρει τις εκλογές- και συνεχίζει στο γνωστό μοτίβο: αυταρχισμός, διαφθορά και βίαιη καταστολή των αντιφρονούντων.

Την ίδια τακτική ακολουθεί πλέον και ο άλλοτε αριστερός αντάρτης, Ντιανιέλ Ορτέγα, στη Νικαράγουα. Ο πάλαι ποτέ μαρξιστής αντάρτης, αρχηγός των Σαντινίστας, που μάχονταν τη δικτατορία του Σομόζα, έχει αποκοπεί από το παρελθόν του -όπως και οι περισσότεροι ηγέτες της Λ. Αμερικής- και το μόνο που τον απασχολεί είναι η καρέκλα της εξουσίας. Η Νικαράγουα βιώνει πραγματικό «πογκρόμ» αντιφρονούντων, τους τελευταίους μήνες. Η βίαιη καταστολή των επαναλαμβανόμενων διαδηλώσεων έχει προκαλέσει πάνω από 180 νεκρούς κι εκατοντάδες τραυματίες. Ο άλλοτε ριζοσπάστης αριστερός προτιμά τώρα να τα έχει καλά με τους ισχυρούς επιχειρηματίες της χώρας του για να κρατηθεί στην εξουσία.

Ο άλλος αριστερός ηγέτης, ο Εβο Μοράλες, ο οποίος βρίσκεται στην εξουσία της Βολιβίας 12 χρόνια – άλλαξε μάλιστα και τους νόμους, για να μη χάσει την καρέκλα! Ο πρώτος ιθαγενής που εξελέγη πρόεδρος της Βολιβίας και μιλούσε για το δίκαιο των φτωχών, τώρα ετοιμάζεται να εγκαινιάσει ένα νέο «παλάτι», που το ονόμασε «Σπίτι του Λαού» σας θυμίζει κάτι;;;;.

 Η σοσιαλιστική μεγαλοψυχία της Ελληνική; Αριστεράς, εξαντλήθηκε στο να μοιράζει κουπόνια συσσιτίου και φιλοδωρήματα, να εξευτελίζει τους ανθρώπους στις ουρές για ένα κιλό πατάτες και τελικά, να οδηγεί έναν ολόκληρο λαό στη φτώχεια και στην απόγνωση, βάζοντας φόρους, κόβοντας συνεχώς μισθούς και συντάξεις.

 Επίσης η αριστερά, ταυτίστηκε πλέον και με το ξεπούλημα της εθνικής μας κληρονομιάς, αφού με αλαφρά την καρδία, παρέδωσαν το όνομα της Μακεδονίας στα  Σκόπια.

 Η αριστερά έχει ηττηθεί και ιδεολογικά. 
Αυτό είναι γεγονός αδιαμφισβήτητο.
Οι  περισσότεροι από αυτούς που επέλεξαν τους κομμουνιστές, έχουν συνειδητοποιήσει ότι η κυβέρνηση αυτή δεν έχει στόχο καμία ανάπτυξη, καμία έξοδο από την κρίση, καμία υλοποίηση πολιτικής γενικότερα, αλλά μόνο την παραμονή της στην εξουσία για όσο μεγαλύτερο χρονικό διάστημα γίνεται, ώστε να επωφεληθεί όσο περισσότερο μπορεί και να βολεύει, σόγια και γκόμενες στο δημόσιο.

 Και εις άλλα με υγεία!

Δεν ξεγελούν τους τυπογράφους η ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ ΑΕ του κκε και τα τσιράκια τους

ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΖΗΤΑΜΕ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΤΟΥΣ ΓΙΓΑΝΤΕΣ ΤΗΣ ΣΚΕΨΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΑΞΙΚΗΣ ΠΑΛΗΣ

Μπορούν τα κόμματα να ανταγωνίζονται τους ιδιώτες στο επιχειρείν;;;;

Μήπως η κρίση στον κλάδο έχει ρίζα στην ΚΡΙΣΗ ΙΔΕΩΝ που υπάρχει σε αυτόν;

Η διέξοδος βρίσκεται στη δική μας πάλη.
Πρέπει να εξασφαλιστεί η δουλειά του καθενός.
Οι εργαζόμενοι του κλάδου να περάσουν στην αντεπίθεση.
Ανυποχώρητος ταξικός αγώνας (κλικ εδώ)
Το τέλος της αυταπάτης. Δικαιολογημένος ο φόβος τους... Δε θα «ξεμπερδέψουν»!!! (κλικ εδώ)
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------