Πέμπτη 4 Αυγούστου 2011

Η ώρα της αλήθειας έφτασε για την εφημερίδα «Ελευθεροτυπία»

Πρέπει να απολυθούν περίπου οι 300 από τους 900 εργαζόμενους.
Η ώρα της αλήθειας έφτασε για την εφημερίδα «Ελευθεροτυπία» η οποία μετά από 36 χρόνια βρίσκεται στο κρισιμότερο ίσως σημείο της ιστορίας της η οποία δεν ήταν πάντα ανέφελη.
Κατά τη διάρκεια της ενημερωτικής συγκέντρωσης των εργαζόμενων, το βράδυ της Τετάρτης, από τα πλέον επίσημα χείλη (τόσο από τον οικονομικό διευθυντή, όσο και από τη διευθύντρια του φύλλου) ομολογήθηκε ότι το φύλλο είναι ουσιαστικά ζημιογόνο εδώ και πολύ καιρό και ότι για να επιβιώσει απαιτείται η μείωση του λειτουργικού κόστους της επιχείρησης κατά τουλάχιστον 40%-50%.

Αυτό σημαίνει, σύμφωνα και με το business plan που έχει εκπονηθεί, ότι πρέπει να απολυθεί περίπου το 30% του προσωπικού –περίπου οι 300 από τους 900 εργαζόμενους στην επιχείρηση σήμερα.

Μετά την ενημέρωση οι εργαζόμενοι ομόφωνα εξέλεξαν επιτροπή (με συμμετοχή δημοσιογράφων, τεχνικών και διοικητικών) και απαιτούν όλα τα οικονομικά δεδομένα της εταιρείας, τα οποία θα τα εξετάσουν με τη συμβολή νομικών και ορκωτών ελεγκτών, ώστε να διαμορφώσουν σε επόμενες συνελεύσεις τους τις θέσεις τους.

*Η Ελευθεροτυπία τόσο καιρό στήριζε το Θασόκ, το οποίο τελικά κατάστρεψε (μαζί με τη Νέα Δημοπρασία) τα πάντα. Γι αυτό και ο κόσμος δεν αγοράζει εφημερίδες: Αν θέλει προπαγάνδα, έχει τόσα κανάλια.

Δεν ξεγελούν τους τυπογράφους η ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ ΑΕ του κκε και τα τσιράκια τους

ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΖΗΤΑΜΕ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΤΟΥΣ ΓΙΓΑΝΤΕΣ ΤΗΣ ΣΚΕΨΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΑΞΙΚΗΣ ΠΑΛΗΣ

Μπορούν τα κόμματα να ανταγωνίζονται τους ιδιώτες στο επιχειρείν;;;;

Μήπως η κρίση στον κλάδο έχει ρίζα στην ΚΡΙΣΗ ΙΔΕΩΝ που υπάρχει σε αυτόν;

Η διέξοδος βρίσκεται στη δική μας πάλη.
Πρέπει να εξασφαλιστεί η δουλειά του καθενός.
Οι εργαζόμενοι του κλάδου να περάσουν στην αντεπίθεση.
Ανυποχώρητος ταξικός αγώνας (κλικ εδώ)
Το τέλος της αυταπάτης. Δικαιολογημένος ο φόβος τους... Δε θα «ξεμπερδέψουν»!!! (κλικ εδώ)
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------