Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2011

Πιστοποιητικό υγείας για τους μετανάστες πρέπει να διαθέτουν οι εργοδότες

Πιστοποιητικό υγείας για τους μετανάστες που απασχολούν, ανεξάρτητα εάν αυτοί βρίσκονται παράνομα στη χώρα μας ή όχι, πρέπει να διαθέτουν οι εργοδότες. Διαφορετικά, απειλούνται με υψηλότατα πρόστιμα που μπορεί να φθάσουν και τα 100.000 ευρώ.Πρόκειται για νέα υγειονομική διάταξη του υπουργείου Υγείας που ξεκινά να εφαρμόζεται τις ημέρες αυτές. Στο κυνήγι του εργοδότη και του μετανάστη χωρίς «υγειονομική ταυτότητα» μπαίνουν η ΕΛ.ΑΣ., η δημοτική αστυνομία, οι διευθύνσεις δημόσιας υγείας, οι «ράμπο» υγείας (ΣΕΥΥΠ), το σώμα επιθεώρησης εργασίας αλλά και το ΣΔΟΕ. Είναι οι ίδιες υπηρεσίες που θα αναλάβουν να εισπράξουν και τα πρόστιμα από τους εργοδότες που δεν θα υπακούσουν, και τα οποία θα ξεκινούν από 10.000 ευρώ και θα φθάνουν τα 100.000 ανάλογα με τον αριθμό των εργαζομένων.

Αξιοσημείωτο είναι ότι οι έλεγχοι που θα πραγματοποιούνται θα είναι ανεξάρτητοι από τον εντοπισμό λαθρομεταναστών, αφού η υγειονομική διάταξη αποσυνδέει τον εργοδότη από την ευθύνη σχετικά με την απασχόληση παράνομων ατόμων.

Δεν ξεγελούν τους τυπογράφους η ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ ΑΕ του κκε και τα τσιράκια τους

ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΖΗΤΑΜΕ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΤΟΥΣ ΓΙΓΑΝΤΕΣ ΤΗΣ ΣΚΕΨΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΑΞΙΚΗΣ ΠΑΛΗΣ

Μπορούν τα κόμματα να ανταγωνίζονται τους ιδιώτες στο επιχειρείν;;;;

Μήπως η κρίση στον κλάδο έχει ρίζα στην ΚΡΙΣΗ ΙΔΕΩΝ που υπάρχει σε αυτόν;

Η διέξοδος βρίσκεται στη δική μας πάλη.
Πρέπει να εξασφαλιστεί η δουλειά του καθενός.
Οι εργαζόμενοι του κλάδου να περάσουν στην αντεπίθεση.
Ανυποχώρητος ταξικός αγώνας (κλικ εδώ)
Το τέλος της αυταπάτης. Δικαιολογημένος ο φόβος τους... Δε θα «ξεμπερδέψουν»!!! (κλικ εδώ)
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------