Παρασκευή 6 Απριλίου 2012

Το κόκκινο δόγμα των «δύο μέτρων και δύο σταθμών»

 Εμπρός για λουκέτα σε όλα τα τυπογραφεία
 Στο προσφιλές «σπορ» της επιλεκτικής διοργάνωσης κινητοποιήσεων στον κλάδο επιδίδεται το ΠΑΜΕ και η ελεγχόμενη Πανελλαδική Ένωση Λιθογράφων πραγματοποιώντας χτες  τρίωρη στάση εργασίας (6 π.μ. - 9 π.μ.) στα τυπογραφεία  (ΚΟΣΚΙΝΙΔΗΣ, ΡΟΗΣ, ΛΥΧΝΙΑ) όπου η εργοδοσία υπέγραψε μα τους εργαζόμενους επιχειρησιακές συμβάσεις.  
Στη ΛΥΧΝΙΑ, η εργοδοσία άλλαξε το ωράριο εργασίας και κάλεσε τους εργαζόμενους να πάνε στη δουλειά στις 5 π.μ. κλείδωσε και τις πόρτες για να μην έρθουν οι εργαζόμενοι σε επαφή με το Σωματείο.

Οι... ευαισθησίες των «κόκκινων» συνδικαλιστών του κλάδου
 Υιοθετώντας το δόγμα των «δύο μέτρων και δύο σταθμών», η Πανελλαδική Ένωση Λιθογράφων κάνει λόγο για «αντεργατικούς νόμους, και μειώσεις μισθών» παρότι δεν είχε πει λέξη όταν έπρεπε για τις συνθήκες εργασίας στην Τυποεκδοτική του ΚΚΕ, που είχε άδοξο τέλος κάνοντας χρήση της ευεργετικής διάταξης του άρθρου 99 του αστικού κράτους και τον καπιταλιστών.
Δεν είπε λέξη για τις μειώσεις μισθών με την αναγκαστική αγορά κουπονιών του κόμματος από τους εργαζομένους, δεν εξέδωσε καμία ανακοίνωση για τους απολυμένους, μέλη και μη μέλη, και τους απλήρωτους επί 8 μήνες συναδέλφους μας.

Δεν ξεγελούν τους τυπογράφους η ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ ΑΕ του κκε και τα τσιράκια τους

ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΖΗΤΑΜΕ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΤΟΥΣ ΓΙΓΑΝΤΕΣ ΤΗΣ ΣΚΕΨΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΑΞΙΚΗΣ ΠΑΛΗΣ

Μπορούν τα κόμματα να ανταγωνίζονται τους ιδιώτες στο επιχειρείν;;;;

Μήπως η κρίση στον κλάδο έχει ρίζα στην ΚΡΙΣΗ ΙΔΕΩΝ που υπάρχει σε αυτόν;

Η διέξοδος βρίσκεται στη δική μας πάλη.
Πρέπει να εξασφαλιστεί η δουλειά του καθενός.
Οι εργαζόμενοι του κλάδου να περάσουν στην αντεπίθεση.
Ανυποχώρητος ταξικός αγώνας (κλικ εδώ)
Το τέλος της αυταπάτης. Δικαιολογημένος ο φόβος τους... Δε θα «ξεμπερδέψουν»!!! (κλικ εδώ)
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------