Τρίτη 23 Ιουλίου 2013

65.185 Έλληνες την βγάζουν με τρία ευρώ την ημέρα


Σύμφωνα με τα στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών (ΓΓΠΣ), τα εισοδήματα που δήλωσαν οι Έλληνες το 2012 στην εφορία είναι αποκαλυπτικά της ζοφερής οικονομικής κρίσης.

Εισόδημα κάτω από το όριο της φτώχειας δήλωσαν το 2012 στην εφορία 1.098.510 άτομα. Μάλιστα 65.185 φορολογούμενοι αναγκάζονται να επιβιώσουν με λιγότερα από τρία ευρώ την ημέρα, ενώ εισόδημα το οποίο κυμαίνεται από 1.000 έως 2.000 ευρώ το χρόνο δηλώνουν 102.984 νοικοκυριά. Την μεγαλύτερη μείωση των εισοδημάτων έχουν υποστεί οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι καθώς υποχώρησαν στα 65 δισ. ευρώ το 2012 από 66,65 δισ. ευρώ που είχαν δηλωθεί το 2010. Μέσα σε δύο χρόνια, δηλαδή, εξανεμίστηκαν εισοδήματα από μισθωτές εργασίες ύψους 1,65 δισ. ευρώ.


Κατά τα άλλα το ΚΚΕ μαζί με την Πανελλαδική Ένωση Λιθογράφων ετοιμάζει άλλη μια μονοήμερη εκδρομή ομονοια-συνταγμα και μερικές εκατοντάδες ακόμα αντιρατσιστικά φεστιβάλ. Αποδεικνύεται ότι το ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ, ΜΚΟ και λοιποί δεν επιδιώκουν την επίτευξη των περίφημων στόχων, αλλά την Πακιστανοποίηση των Ελλήνων.
Οι εργάτες μπορούν και πρέπει να απομονώσουν 
τέτοια στοιχεία όπου εμφανίζονται. 

Δεν ξεγελούν τους τυπογράφους η ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ ΑΕ του κκε και τα τσιράκια τους

ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΖΗΤΑΜΕ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΤΟΥΣ ΓΙΓΑΝΤΕΣ ΤΗΣ ΣΚΕΨΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΑΞΙΚΗΣ ΠΑΛΗΣ

Μπορούν τα κόμματα να ανταγωνίζονται τους ιδιώτες στο επιχειρείν;;;;

Μήπως η κρίση στον κλάδο έχει ρίζα στην ΚΡΙΣΗ ΙΔΕΩΝ που υπάρχει σε αυτόν;

Η διέξοδος βρίσκεται στη δική μας πάλη.
Πρέπει να εξασφαλιστεί η δουλειά του καθενός.
Οι εργαζόμενοι του κλάδου να περάσουν στην αντεπίθεση.
Ανυποχώρητος ταξικός αγώνας (κλικ εδώ)
Το τέλος της αυταπάτης. Δικαιολογημένος ο φόβος τους... Δε θα «ξεμπερδέψουν»!!! (κλικ εδώ)
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------