Σάββατο 31 Αυγούστου 2013

Ο λογαριασμός της "δημοκρατίας" μας: 40.000 επιχειρήσεις θα κλείσουν στο άμεσο μέλλον

Πάνω από τις μισές, μικρές επιχειρήσεις θα βρεθούν μέσα στο επόμενο εξάμηνο αντιμέτωπες με τον κίνδυνο να βάλουν λουκέτο!
 
Η έρευνα του Ινστιτούτου Μικρών Επιχειρήσεων(ΙΜΕ) της ΓΣΕΒΕΕ εκτιμά πως περί τις 40.000 επιχειρήσεις θα υποχρεωθούν να κλείσουν στο άμεσο μέλλον, ελέω των δυσβάσταχτων φορολογικών και ασφαλιστικών επιβαρύνσεων, όταν τα λουκέτα της περιόδου 2008-2011 ήταν 90.000.

Οι δραματικές συνθήκες λειτουργίας των μικρών επιχειρήσεων και το φάσμα του κλεισίματος, εκτιμάται πως θα τις υποχρεώσει σε μαζική, έμμεση ή άμεση αναδιάρθρωση του εργασιακού κόστους. Καθώς αναφέρεται μάλιστα στην έρευνα, το 51,4% των επιχειρήσεων (ήτοι 110.000 επιχειρήσεις), αντιμετωπίζουν ήδη σοβαρά προβλήματα στην έγκαιρη καταβολή των μισθών.

Εις ότι αφορά τις προοπτικές απασχόλησης, τα ευρήματα της μελέτης του ΙΜΕ, είναι εξόχως ανησυχητικά: 85-90.000 θέσεις απασχόλησης αναμένεται να χαθούν το προσεχές εξάμηνο, ενώ οι απώλειες θέσεων μισθωτής εργασίας το δεύτερο εξάμηνο του 2013 θα αγγίξουν τις 45.000!

 Η έρευνα καταδεικνύει επίσης πως το 65,7% των επιχειρήσεων δήλωσε πως το πρώτο εξάμηνο του 2013 προχώρησε σε μείωση των ωρών εργασίας ή/και σε μείωση των αποδοχών του προσωπικού.


 Κανένας δεν θα μείνει στο απυρόβλητο 
Να διεκδικήσουμε όλα όσα μας ανήκουν, 
να ανατρέψουμε την εξουσία των εθνοπροδοτών, 
για να κάνουν κουμάντο οι Έλληνες στην Ελλάδα

Δεν ξεγελούν τους τυπογράφους η ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ ΑΕ του κκε και τα τσιράκια τους

ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΖΗΤΑΜΕ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΤΟΥΣ ΓΙΓΑΝΤΕΣ ΤΗΣ ΣΚΕΨΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΑΞΙΚΗΣ ΠΑΛΗΣ

Μπορούν τα κόμματα να ανταγωνίζονται τους ιδιώτες στο επιχειρείν;;;;

Μήπως η κρίση στον κλάδο έχει ρίζα στην ΚΡΙΣΗ ΙΔΕΩΝ που υπάρχει σε αυτόν;

Η διέξοδος βρίσκεται στη δική μας πάλη.
Πρέπει να εξασφαλιστεί η δουλειά του καθενός.
Οι εργαζόμενοι του κλάδου να περάσουν στην αντεπίθεση.
Ανυποχώρητος ταξικός αγώνας (κλικ εδώ)
Το τέλος της αυταπάτης. Δικαιολογημένος ο φόβος τους... Δε θα «ξεμπερδέψουν»!!! (κλικ εδώ)
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------