Πέμπτη 8 Αυγούστου 2013

Ο κλάδος μας δεν πρέπει να έχει αυταπάτες, έβαλε λουκέτο και η Βιοχάρτ.

Η εισαγόμενη τυπογραφία κλείνει το ένα μετά το άλλο τα Ελληνικά τυπογραφεία.

Ακόμα ένα από τα ποιο παλιά και ιστορικά τυπογραφεία του κλάδου η Βιοχάρτ, έβαλε λουκέτο παρ' όλο που παρήγαγε τετράδια, ντοσιέ, κλασέρ σχολικά κλπ απαραίτητα για την Ελληνική κοινωνία και τα σχολεία μας.
Η παραγωγή αυτών των προϊόντων, τώρα γίνεται κυρίως στην Βουλγαρία, και την Τουρκία. οδηγώντας στην ανεργία τους Έλληνες εργαζόμενους
Η εισαγόμενη τυπογραφία από Βουλγαρία και Τουρκία έκλεισαν και αυτό το εργοστάσιο.
Η αδιαφορία του Ελληνικού κράτους και των συνδικαλιστών του κλάδου να αναδείξουν το πρόβλημα της εισαγόμενης τυπογραφίας οδήγησε στο κλείσιμο του ιστορικού τυπογραφείου της Βιοχάρτ, όπως και εκατοντάδων άλλων τυπογραφείων.

ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΤΗΣ ΒΙΟΧΑΡΤ Α.Ε.
Η εταιρία ιδρύθηκε το 1949 από τον Θωμά Τ. Μουγκάση, ως προσωπική εταιρία, στην περιοχή του Ερυθρού Σταυρού στην Αθήνα.
 Η άριστη γνώση της τέχνης της βιβλιοδεσίας και η αγάπη του για δημιουργία οδήγησαν τον Θωμά Μουγκάση να σχεδιάσει προϊόντα, με ιδέες και τεχνικές πρωτοπόρες για την εποχή τους.
Έτσι πήρε το πρώτο του δίπλωμα ευρεσιτεχνίας Νο 24915 06/08/1963 για ένα μπλοκ ζωγραφικής για παιδιά, με μεγάλη απήχηση στο αγοραστικό κοινό.

Στη συνέχεια, με το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας Νο 28673 23/8/1965 κατοχύρωσε την εφεύρεσή του, εξωφύλλου από χαρτόνι επενδεδυμένου με μπλε πλαστικό φιλμ, για την κατασκευή σχολικών τετραδίων, αλλάζοντας εφ’ εξής τη μορφή του σχολικού τετραδίου, αξεπέραστη μέχρι σήμερα και αναβαθμίζοντας την ποιότητα, τη χρηστικότητα και την αντοχή του αντικειμένου στα χέρια των μαθητών, γνωστό ως μπλε σχολικό τετράδιο
 Το 1987 η εταιρία μεταφέρει την έδρα της στην Παιανία Αττικής σε ιδιόκτητους χώρους 4.000 τ.μ. και αλλάζει τη νομική της μορφή σε Α.Ε. Παράλληλα ανανεώνει τον μηχανολογικό της εξοπλισμό με μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας και παράγει πάνω από 1.000 κωδικούς προϊόντων, ενώ διαθέτει συνολικά περισσότερους από 1.500 κωδικούς. 
 Ελληνικά τετράδια SPECIAL ΒΙΟΧΑΡΤ τέλος...
 Ο λαός δεν πρέπει να έχει αυταπάτες, τον έναν μετά τον άλλον σιγανά και ύπουλα μας οδηγούν στην εξόντωση στην χρεοκοπία και τον αφανισμό. Μόνη διέξοδος είναι να απαλλαγεί ο Ελληνικός λαός από τα ανθελληνικά κομματόσκυλα και τα τσιράκια τους.

Η σημερινή κατάντια μας είναι πρόκληση στη δημοκρατία και στη κοινή νοημοσύνη. Η σαπίλα συνεχίζεται από όλα τα κόμματα, των οποίων τα οικονομικά είναι σαν των τραπεζών… Ανεξιχνίαστα.
Στην Ελλάδα ευτυχισμένοι είναι μόνο αυτοί που εισήγαγαν και στηρίζουν τον πολυπολιτισμό και τους λαθρομετανάστες. Δυστυχισμένοι οι Έλληνες και τα παιδιά μας, που θα ζήσουν στο μέλλον σαν μετανάστες στον τόπο τους.

Δεν νομίζω να περιμένει κανείς ότι η χώρα με το παρόν πολιτικό σύστημα και με τις παρούσες πολιτικές επιλογές μπορεί να πάει προς το καλύτερο. Η Ελλάδα φουντάρει, δυστυχώς ο μεγαλύτερος εχθρός της Ελλάδας είναι εντός των πυλών.  Η χώρα χρειάζεται δράσεις, σχέδιο και οργάνωση όχι λόγια.

Δεν ξεγελούν τους τυπογράφους η ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ ΑΕ του κκε και τα τσιράκια τους

ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΖΗΤΑΜΕ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΤΟΥΣ ΓΙΓΑΝΤΕΣ ΤΗΣ ΣΚΕΨΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΑΞΙΚΗΣ ΠΑΛΗΣ

Μπορούν τα κόμματα να ανταγωνίζονται τους ιδιώτες στο επιχειρείν;;;;

Μήπως η κρίση στον κλάδο έχει ρίζα στην ΚΡΙΣΗ ΙΔΕΩΝ που υπάρχει σε αυτόν;

Η διέξοδος βρίσκεται στη δική μας πάλη.
Πρέπει να εξασφαλιστεί η δουλειά του καθενός.
Οι εργαζόμενοι του κλάδου να περάσουν στην αντεπίθεση.
Ανυποχώρητος ταξικός αγώνας (κλικ εδώ)
Το τέλος της αυταπάτης. Δικαιολογημένος ο φόβος τους... Δε θα «ξεμπερδέψουν»!!! (κλικ εδώ)
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------