Κυριακή 20 Ιουνίου 2021

ΚΕΡΔΑΜΕ σύντροφε κερδάμε… έτσι απλά.

 

τα 300 εκατομμύρια ευρώ ξεπερνά η αποζημίωση του Ελληνικού Δημοσίου προς τη Fraport-Greece, η οποία διαχειρίζεται τα 14 μεγάλα περιφερειακά αεροδρόμια της χώρας και προς τον Διεθνή Αερολιμένα της Αθήνας «Ελευθέριος Βενιζέλος», ως αντιστάθμισμα των απωλειών που υπέστησαν από την καθίζηση του κλάδου το 2020 εξαιτίας της πανδημίας και των περιοριστικών μέτρων που ακολούθησαν.

Σύμφωνα λοιπόν με το σχέδιο νόμου, το οποίο κατέθεσε στη Βουλή το υπουργείο Οικονομικών, το ποσό αυτό αντιστοιχεί στη διαφορά των πραγματοποιηθέντων κερδών σε σχέση με τα οριζόμενα στη Σύμβαση Παραχώρησης.

Η αποζημίωση στη Fraport-Greece θα καταβληθεί με συμψηφισμό καθώς ο παραχωρησιούχος δεν θα καταβάλλει την ετήσια αμοιβή παραχώρησης για τα έτη 2019, 2020 και 2021, ενώ όπως επισημαίνεται συμφωνείται «υπό τις οριζόμενες προϋποθέσεις το ενδεχόμενο μη καταβολής της ανωτέρω αμοιβής και για το έτος 2022».

Βάλτε μέσα και το 2023, και το 2024… θα πρόσθετα εγώ ο ποταπός. Τσιγκουνιές θα κάνουμε;

Με απλά λόγια, ο ιδιώτης που υποτίθεται πως επενδύει, και που υποτίθεται πως παίρνει το επιχειρηματικό ρίσκο, στην ουσία δεν διακινδυνεύει τίποτα αφού με το πρώτο «πρόβλημα», έρχεται το κράτος και τον αποζημιώνει.

Άλλη μια ιδιάζουσα περίπτωση κρατικοδίαιτου καπιταλισμού που θα πρέπει να διδάσκεται στα πανεπιστήμια (ΛΜΑΤ, ή Λούμπεν Μεγαλοαστική Τάξη την ονόμαζε η 17Ν κάποτε).

Αν είναι έτσι λοιπόν, τότε τι την θέλουμε την «ιδιωτική» πρωτοβουλία; 

Απλά για να πληρώνουμε πολλά περισσότερα.

Δεν ξεγελούν τους τυπογράφους η ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ ΑΕ του κκε και τα τσιράκια τους

ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΖΗΤΑΜΕ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΤΟΥΣ ΓΙΓΑΝΤΕΣ ΤΗΣ ΣΚΕΨΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΑΞΙΚΗΣ ΠΑΛΗΣ

Μπορούν τα κόμματα να ανταγωνίζονται τους ιδιώτες στο επιχειρείν;;;;

Μήπως η κρίση στον κλάδο έχει ρίζα στην ΚΡΙΣΗ ΙΔΕΩΝ που υπάρχει σε αυτόν;

Η διέξοδος βρίσκεται στη δική μας πάλη.
Πρέπει να εξασφαλιστεί η δουλειά του καθενός.
Οι εργαζόμενοι του κλάδου να περάσουν στην αντεπίθεση.
Ανυποχώρητος ταξικός αγώνας (κλικ εδώ)
Το τέλος της αυταπάτης. Δικαιολογημένος ο φόβος τους... Δε θα «ξεμπερδέψουν»!!! (κλικ εδώ)
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------