Σάββατο 24 Μαΐου 2008

Πλήρης και Ανηλεής Ανταγωνισμός...




Συνάδελφοι, θα δωσω μια ποιο απαισιόδοξη εικόνα του κλάδου μας.


Παίρνοντας και αφορμή από το συνάδελφο που είπε ότι θα μπορούσαμε να τρώμε με χρυσά κουτάλια, θα σας πώ ότι αυτό δε γίνεται. Ο κλάδος μας λειτουργεί σε περιβάλλον πλήρους και ανηλεούς ανταγωνισμού. Ειναι λογικό να χτυπιώνται οι τιμές.


Είναι δε παγκόσμιο φαινόμενο οι μεγαλύτερες εταιρείες του κλάδου να χτυπάνε τις τιμές στηριζόμενοι στον ποιο συγχρονο εξοπλισμό τους που τους αφήνει οριακά περισσότερα κέρδη λόγο της αυξημένης παραγωγηκότητας που έχουν. Σκοπός είναι να κλείσουν τους μικρότερους και να ηγηθούν του κλάδου με πολύ ανώτερα κέρδη βεβαια αφού γίνει ο κλάδος ολιγοπωλειακός.


Επειδή αυτό εμπεριέχει και ρίσκο για αυτό και κλείνουν πολλοι με ηχηρά κανόνια στην αγορά. Εγώ ήθελα να επενδύσω σε ενα ακριβότερο και σύγχρονο μηχάνημα αλλά η αποδοτηκότητά - κερδοφορία του είναι πολύ μικρή προκειμένου να αποσβεσθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα. Επειδή οι καιροί είναι περίεργοι και λόγω του διεθνούς κλίματος η ανασφάλεια για το μέλλον κάθε μικρομεσαίας επειχείρησης και ειδικά στην Ελλάδα είναι μεγάλη.


Σε ότι αφορά τους μεσάζοντες αυτό που γίνεται είναι σφάλμα δικό μας και συνιστά παγκόσμια πρωτοτυπία. Έχουμε γίνει εργάτες φασόν με πανακριβο κεφάλαιακό εξοπλισμό. Πως είναι δυνατόν εμείς με κεφάλαια τεράστια να καταδεχόμαστε να βγάζουμε ένα απλό κερδος φασόν και ο άλλος με κεφάλαιο ένα pc να βγάζει όλο το εμπορικό κέρδός;;;;; Και το αστείο είναι ότι πολλοί από εμάς τους παρακαλάμε κιόλας.


ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΒΓΕΙΤΕ ΕΞΩ ΠΑΡΤΕ ΤΙΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΚΑΙ ΚΑΝΤΕ ΑΥΤΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΣΑΣ ΝΑ ΣΑΣ ΒΓΑΖΟΥΝ ΤΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΑ!!!

Αυτό είναι και το λογικό αλλωστε!!



Alexandros Kefalopoulos

Δεν ξεγελούν τους τυπογράφους η ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ ΑΕ του κκε και τα τσιράκια τους

ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΖΗΤΑΜΕ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΤΟΥΣ ΓΙΓΑΝΤΕΣ ΤΗΣ ΣΚΕΨΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΑΞΙΚΗΣ ΠΑΛΗΣ

Μπορούν τα κόμματα να ανταγωνίζονται τους ιδιώτες στο επιχειρείν;;;;

Μήπως η κρίση στον κλάδο έχει ρίζα στην ΚΡΙΣΗ ΙΔΕΩΝ που υπάρχει σε αυτόν;

Η διέξοδος βρίσκεται στη δική μας πάλη.
Πρέπει να εξασφαλιστεί η δουλειά του καθενός.
Οι εργαζόμενοι του κλάδου να περάσουν στην αντεπίθεση.
Ανυποχώρητος ταξικός αγώνας (κλικ εδώ)
Το τέλος της αυταπάτης. Δικαιολογημένος ο φόβος τους... Δε θα «ξεμπερδέψουν»!!! (κλικ εδώ)
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------