Σάββατο 20 Ιουνίου 2009

Αγωνιστικά απαντούν οι εργαζόμενοι και τα τυπογραφεία στην ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΜΙΣΘΩΤΩΝ ΤΥΠΟΥ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΧΑΡΤΟΥ του κκε και στην ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ τους

Όμηροι του κκε και της ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗΣ ο κλάδος

ΚΛΑΔΙΚΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

ΠΟΡΕΙΑ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΩΝ

Μετά από 4 συναντήσεις που πραγματοποιήθηκαν μεταξύ εκπροσώπων του Συνδέσμου Εκτυπωτικών Μέσων Επικοινωνίας Ελλάδος (Σ.Ε.Μ.Ε.Ε.), της Πανελλαδικής Ένωσης Λιθογράφων Μισθωτών Γραφικών Τεχνών – Τύπου και Συναφών Επαγγελμάτων και εκπροσώπου του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών (Σ.Ε.Β.), οι διαπραγματεύσεις οι οποίες ξεκίνησαν στις 14 Ιανουαρίου 2009 απέβησαν άκαρπες.

Ο ΣΕΒ κατά την διάρκεια των διαπραγματεύσεων, και σύμφωνα με την σταθερή γραμμή του για Κλαδικές Συμβάσεις που συζητούνται το 2009 πρότεινε να δοθούν αυξήσεις 2% από 1/1/2009. Ο ΣΕΜΕΕ παρά την ιδιαίτερα δύσκολη για τις επιχειρήσεις συγκυρία, σε μία ουσιαστική προσπάθεια να διαφυλάξει την εργασιακή ειρήνη στον κλάδο και να βρεθεί κοινό σημείο επαφής για την υπογραφή συμβάσεως, πρότεινε 2% στις 1/1/2009 και 2% στις 1/9/2009 μαζί με αλλαγή στο άρθρο 20 περί συνθέσεως μηχανών (ελάχιστη σύνθεση 2 ατόμων για μηχανές όφσετ 4χρωμες 70Χ100).

Πρέπει εδώ να τονιστεί ότι, παρά την μέχρι τώρα πολιτική μας να αποδεχόμαστε αυξήσεις ελαφρά μεγαλύτερες από αυτές της ΕΓΣΣΕ, φέτος θεωρούμε ότι δεν μπορεί να γίνει αυτό για τους εξής λόγους:

- Το μεγαλύτερο μέρος των εκτυπωτικών επιχειρήσεων έχει πληγεί σκληρά από την κρίση και αδυνατεί να δώσει αυξήσεις. Οι επιχειρηματίες αντιμετωπίζουν ένα εκρηκτικό μείγμα από χαμηλό τζίρο, υψηλές αντασφάλειες και μεγάλη πτώση των τιμών. Έχουμε συνεχείς οχλήσεις από επιχειρήσεις μέλη και μη που μας ζητούν να προτείνουμε μηδενικές ή ελάχιστες αυξήσεις. Οι επιχειρηματίες υποστηρίζουν ότι αν δοθούν σημαντικές αυξήσεις, θα αναγκαστούν να προχωρήσουν σε μειώσεις προσωπικού ώστε να συγκρατήσουν το κόστος λειτουργίας τους.

- Η ΕΓΣΕΕ έχει υπογραφεί τον προηγούμενο χρόνο κάτω από διαμετρικά αντίθετες οικονομικές συνθήκες. Θεωρούμε ότι οι σημερινές συνθήκες, με τον πληθωρισμό ήδη στο 1% και τις τιμές των προϊόντων μας να κατεβαίνουν με γρήγορους ρυθμούς, δεν δικαιολογούν την αύξηση 5,5% από 1/5/2009 που περιέχει η ΕΓΣΕΕ. Στο κλίμα αυτό θεωρούμε ότι η πρότασή μας αποτελεί πραγματικά χειρονομία καλής θελήσεως προς τους εργαζόμενους.

Από την πλευρά των εργαζομένων οι προτάσεις αυτές δεν θεωρήθηκαν επαρκείς, καθώς είχαν μια πληθώρα από οικονομικά και θεσμικά αιτήματα. Έτσι στις 28 Μαΐου 2009 ζήτησαν την μεσολάβηση του ΟΜΕΔ.

Μετά από πρόσκληση την οποία έλαβε ο Σύνδεσμος στις 3 Ιουνίου 2009 την Τετάρτη 10 Ιουνίου 2009 θα πραγματοποιηθεί η πρώτη συνάντηση στα γραφεία του ΟΜΕΔ, για τον ορισμό Μεσολαβητή, ο οποίος θα χειριστεί την υπόθεση, για την συμφωνία και υπογραφή της Κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας για το έτος 2009.

typografeio Συντρόφια, Πόση αύξηση δώσατε φέτος στους εργαζομένους στην ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ; Γιατί κρατάτε κρυφή την εργοστασιακή ΣΣΕ της ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗΣ; Πια είναι η σύνθεση των μηχανών στην ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ; Τη θέλετε να κρύψετε στην ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ; Ποιος να απαντήσει όμως??? όταν Ξεκληρίζεται η τυπογραφεία! Αγώνας ενάντια στην απαξίωση της τυπογραφίας. Δυναμώνουμε τους αγώνες για τις σύγχρονες ανάγκες. Οι κύριοι Δρακόπουλος Δ. και Χαρός Δ. είναι υποψήφιοι βουλευτές του κκε στην Β¨ Αθηνών, επαγγελματικά έμμισθα στελέχοι του κκε και επαγγελματίες συνδικαλιστές του κκε. Παράλληλα στηρίζουν το μεγαλύτερο τυπογραφείο της χώρας την ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ του κκε Ξεκληρίζεται η τυπογραφεία! και αδιαφορούν πλήρως για τους εργαζόμενους του κλάδου στο κομματικό τυπογραφείο... στο οποίο ποτέ δεν έγινε καμία απεργία. Ποτέ Οι κύριοι Δρακόπουλος Δ. και Χαρός Δ. δεν ενδιαφέρθηκαν για τους εργαζόμενους και τις άθλιες συνθήκες εργασίας και μισθών στην ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ του κκε.

Δεν ξεγελούν τους τυπογράφους η ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ ΑΕ του κκε και τα τσιράκια τους

ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΖΗΤΑΜΕ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΤΟΥΣ ΓΙΓΑΝΤΕΣ ΤΗΣ ΣΚΕΨΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΑΞΙΚΗΣ ΠΑΛΗΣ

Μπορούν τα κόμματα να ανταγωνίζονται τους ιδιώτες στο επιχειρείν;;;;

Μήπως η κρίση στον κλάδο έχει ρίζα στην ΚΡΙΣΗ ΙΔΕΩΝ που υπάρχει σε αυτόν;

Η διέξοδος βρίσκεται στη δική μας πάλη.
Πρέπει να εξασφαλιστεί η δουλειά του καθενός.
Οι εργαζόμενοι του κλάδου να περάσουν στην αντεπίθεση.
Ανυποχώρητος ταξικός αγώνας (κλικ εδώ)
Το τέλος της αυταπάτης. Δικαιολογημένος ο φόβος τους... Δε θα «ξεμπερδέψουν»!!! (κλικ εδώ)
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------