Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2011

Βγάλτε την κομματική τσίμπλα από τα μάτια σας για να μπορέσετε να δείτε τα πραγματικά προβλήματα των εργαζομένων.

Μόνο τον τελευταίο χρόνο περισσότεροι από 1.000 εργαζόμενοι του κλάδου οδηγήθηκαν στην ανεργία.

Για τις 22 Σεπτέμβρη, η Ομοσπονδία έχει κηρύξει τρίωρες στάσεις εργασίας (στην αρχή της πρωινής και της απογευματινής βάρδιας) και στις 11 Οκτώβρη προχωρά σε πανελλαδική απεργία.

Οι εργοδότες εξακολουθούν, να αρνούνται οποιαδήποτε συνάντηση με την Ομοσπονδία Τύπου και Χάρτου. Είναι χαρακτηριστικό ότι στην τελευταία πρόσκληση της Ομοσπονδίας προς τις εργοδοτικές ενώσεις του κλάδου για το θέμα, οι εργοδότες απάντησαν με επιστολή τους πως δεν υπάρχει λόγος συνάντησης. Ο αντιπρόεδρος του Συνδικάτου,Θανάσης Φωτόπουλος: μόνο τον τελευταίο χρόνο περισσότεροι από 1.000 εργαζόμενοι του κλάδου οδηγήθηκαν στην ανεργία.

Συνδικαλισταράδες της ομοσπονδίας και του συνδικάτουόταν τα τυπογραφία κλείνουν το ένα μετά το άλλο και οι εργαζόμενοι βγαίνουν στην ανεργία, πιστεύετε ότι μια ΣΣΕ και μια αύξηση 5% θα λύση το πρόβλημα ;;; (Δώστε απάντηση)
Βγάλτε την κομματική τσίμπλα από τα μάτια σας για να μπορέσετε να δείτε τα πραγματικά προβλήματα των εργαζομένων. 


Καμία σοβαρή πρόταση από πουθενά, καμία συλλογική παρέμβαση, καμία λύση.
Θα επανέλθουμε σε μια πρόταση που έχουμε ξανακάνει και στο παρελθόν. Είναι απαραίτητο για τον κλάδο να γίνει μια ανοικτή συγκέντρωση όλων των συνδικαλιστών, (των εργαζομένων και των εργοδοτών). Να ακουστούν όλες οι απόψεις και να πάρουμε θέση σε όλα τα προβλήματα που αφορούν την εκτυπωτική βιομηχανία.  Έχουν δαπανηθεί πολλά εκατομμύρια από τον κάθε εργοδότη και προσωπική εργασία για να φτιάξει αυτό το κολοτυπογραφείο που σήμερα βλέπει να μαραζώνει. Ξέρουμε ότι κάθε μέρα οι εργαζόμενοι πάνε για δουλειά με τον φόβο της απόλυσης. Πιστεύουμε ότι το πρόβλημα είναι κοινό και μας αφορά όλους συλλογικά. Ας ρίξουμε λίγο νερό στο κρασί μας και στον ταξικό αγώνα και ας καταφέρουμε για μια μόνο φορά να συνεννοηθούμε (όσο μπορέσουμε).

Δεν θα συμφωνήσουμε σε όλα θα είναι όμως μια αρχή. 
Τόλη, Ματζώρο, Κόκκορη,  Πλέτσα,  Γαστεράτο, Πάρτε μια απόφαση  και το σίγουρο είναι ότι θα βοηθήσουν όλοι. Και πολύ περισσότερο οι εργαζόμενοι γιατί έκτος από τα πανάκριβα μηχανήματα σε αυτούς στηρίζεται η τυπογραφία.
typografeio

Δεν ξεγελούν τους τυπογράφους η ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ ΑΕ του κκε και τα τσιράκια τους

ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΖΗΤΑΜΕ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΤΟΥΣ ΓΙΓΑΝΤΕΣ ΤΗΣ ΣΚΕΨΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΑΞΙΚΗΣ ΠΑΛΗΣ

Μπορούν τα κόμματα να ανταγωνίζονται τους ιδιώτες στο επιχειρείν;;;;

Μήπως η κρίση στον κλάδο έχει ρίζα στην ΚΡΙΣΗ ΙΔΕΩΝ που υπάρχει σε αυτόν;

Η διέξοδος βρίσκεται στη δική μας πάλη.
Πρέπει να εξασφαλιστεί η δουλειά του καθενός.
Οι εργαζόμενοι του κλάδου να περάσουν στην αντεπίθεση.
Ανυποχώρητος ταξικός αγώνας (κλικ εδώ)
Το τέλος της αυταπάτης. Δικαιολογημένος ο φόβος τους... Δε θα «ξεμπερδέψουν»!!! (κλικ εδώ)
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------