Σάββατο 31 Μαρτίου 2012

Να μην γίνουν άλλες απολύσεις, να μην κλείσει κανένα τυπογραφείο

Σε όλα τα τυπογραφεία της χώρας 
με την συνεργασία εργοδοσίας και εργαζομένων 
γίνετε προσπάθεια να αντιμετωπίσουμε την κρίση 
ώστε να μην γίνουν άλλες απολύσεις 
και να μην κλείσει κανένα τυπογραφείο.

 Υπογράφτηκε επιχειρησιακή σύμβαση και στην «ΑΦΟΙ ΡΟΗ»

Η ΑΦΟΙ ΡΟΗ Α.Ε., έχει δημιουργήσει μια επώνυμη παράδοση στο χώρο της εκτύπωσης, από το 1961. Σήμερα η ΑΦΟΙ ΡΟΗ Α.Ε. στεγάζεται σε ιδιόκτητες εγκαταστάσεις συνολικής επιφάνειας 4.500 τ.μ. Απασχολεί 60 εργαζόμενους με υψηλή εξειδίκευση στο χώρο και μέσο όρο ηλικίας τα 36 έτη.

Τι προβλέπει η επιχειρησιακή σύμβαση
Αναλυτικά, η επιχειρησιακή σύμβαση της «ΑΦΟΙ ΡΟΗ» - υπογράφτηκε στις 31 Γενάρη 2012 και μεταξύ όλων των άλλων προβλέπει:
-- Μείωση μισθών κατά 20% για όλους τους εργαζόμενους και 10% ειδικά για όσους έχουν προσληφθεί μέσα στο 2011. Οι μειώσεις θα ισχύουν από 1/2/2012 μέχρι 31/12/2012 - όση δηλαδή είναι και η ισχύς της επιχειρησιακής σύμβασης. Ο υπολογισμός της μείωσης γίνεται με βάση τον τρέχοντα μισθό και ο νέος μισθός που θα διαμορφωθεί θα φτάνει μέχρι και τα επίπεδα της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας (586 ευρώ μεικτά). Επιπρόσθετα, για το ίδιο διάστημα, δε δίνεται καμιά αύξηση λόγω τριετιών, πολυετιών ή άλλων επιδομάτων ωρίμανσης - δηλαδή τις καταργεί.

-- Καταργεί όλες τις κλαδικές, ομοιοεπαγγελματικές και άλλες συλλογικές συμβάσεις που εφαρμόζονται (πλην της ΕΓΣΣΕ) και καθιστά ως μόνη ισχύουσα την επιχειρησιακή. Επιπρόσθετα, οι εργαζόμενοι της εταιρείας δεν έχουν το δικαίωμα να διεκδικήσουν αυξήσεις ή τροποποιήσεις πάνω στη σύμβαση, ακόμη κι αν υπογραφεί νέα κλαδική Συλλογική Σύμβαση που θα είναι καλύτερη από την εν λόγω επιχειρησιακή: «...οι συμβαλλόμενοι δεν δικαιούνται και πάντως παραιτούνται να διεκδικήσουν αυξήσεις ή / και τροποποιήσεις της παρούσης με βάση τυχόν ευμενέστερες Κλαδικές ΣΣΕ...», αναφέρεται ενδεικτικά.

-- Απαγορεύει τις απεργίες σχετικά με τα θέματα της σύμβασης μέχρι και τρεις μήνες μετά τη λήξη της (31/12/2012), δηλαδή μέχρι τις 31/4/2013! «Κατά τη διάρκεια ισχύος αυτής της σύμβασης και για τρεις (3) μήνες μετά τη λήξη της δεν επιτρέπεται η κήρυξη απεργίας για τα ζητήματα που ρυθμίζονται από αυτή», επισημαίνεται χαρακτηριστικά.

-- Διευθέτηση του χρόνου εργασίας. Καταργείται το 5ήμερο Δευτέρας - Παρασκευής, αφού «...η Εταιρεία δύναται να επιβάλει πενθήμερη εργασία το Πρόγραμμα της οποίας να περιλαμβάνει εργασία καθ' ημέρα Σάββατο δίχως προσαύξηση». Επιπρόσθετα, η εταιρεία έχει το δικαίωμα «...να προσδιορίσει διαφορετικό χρόνο έναρξης της εργασίας για κάθε εργαζόμενο καθώς επίσης να εφαρμόζει ωράριο με διακοπή σύμφωνα με τις ανάγκες της...».

-- Ανοίγει το δρόμο για τις ατομικές συμβάσεις, αφού ρητά προβλέπει πως «η εργασιακή σχέση του κάθε εργαζόμενου με την Εταιρεία θα διέπεται εις το εξής αποκλειστικά και μόνο από το γενικό εργατικό δίκαιο, την ΕΓΣΣΕ, την παρούσα συλλογική σύμβαση, καθώς και τις τυχόν μελλοντικές συμφωνίες μεταξύ της Ενωσης και της Εταιρείας και επιπλέον με ατομικές συμφωνίες μεταξύ του κάθε εργαζόμενου και της Εταιρείας».

-- Καταργεί τις συνθέσεις μηχανών όπως προβλέπεται από τη Σύμβαση των Λιθογράφων, κάτι που εντείνει την εντατικοποίηση της εργασίας, αφού θα έχει ως συνέπεια να δουλεύει η βάρδια με λιγότερους βοηθούς. Μειώνει τα επιδόματα αδείας από 17 ημερομίσθια που προβλέπονται στη σύμβαση των Λιθογράφων σε 13 ημερομίσθια.

-- Κόβει τις υπαλληλικές αποζημιώσεις για όλους σχεδόν τους εργαζόμενους, ενώ μειώνει και τις όποιες αποζημιώσεις κατά 20%.

 Η εργοδοσία και η Ένωση Προσώπων, δηλώνουν ότι η εν λόγω σύμβαση «...καταρτίστηκε και υπογράφεται με αμοιβαίες υποχωρήσεις ύστερα από καλόπιστη συλλογική διαπραγμάτευση και διαβούλευση»! Μάλιστα, θεωρούν ότι εργάτες κι εργοδότες έχουν «κοινούς στόχους», που περιλαμβάνουν «τη δίκαιη αμοιβή και σταθερή απασχόληση».

Δεν ξεγελούν τους τυπογράφους η ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ ΑΕ του κκε και τα τσιράκια τους

ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΖΗΤΑΜΕ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΤΟΥΣ ΓΙΓΑΝΤΕΣ ΤΗΣ ΣΚΕΨΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΑΞΙΚΗΣ ΠΑΛΗΣ

Μπορούν τα κόμματα να ανταγωνίζονται τους ιδιώτες στο επιχειρείν;;;;

Μήπως η κρίση στον κλάδο έχει ρίζα στην ΚΡΙΣΗ ΙΔΕΩΝ που υπάρχει σε αυτόν;

Η διέξοδος βρίσκεται στη δική μας πάλη.
Πρέπει να εξασφαλιστεί η δουλειά του καθενός.
Οι εργαζόμενοι του κλάδου να περάσουν στην αντεπίθεση.
Ανυποχώρητος ταξικός αγώνας (κλικ εδώ)
Το τέλος της αυταπάτης. Δικαιολογημένος ο φόβος τους... Δε θα «ξεμπερδέψουν»!!! (κλικ εδώ)
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------