Παρασκευή 16 Μαρτίου 2012

Δε γίνονται δεκτές οι μειώσεις μισθών, εργάτη μπορείς χωρίς αφεντικά

Δυναμική κινητοποίηση την ώρα που συνεδρίαζαν οι εργοδότες του κλάδου για να μεθοδεύσουν την αντεργατική τους επίθεση
Μήνυμα στην εργοδοσία ότι δε θα δεχθεί καμιά μείωση μισθών, καμιά επίθεση στα δικαιώματα των εργαζομένων έστειλε χτες η Πανελλαδική Ενωση Λιθογράφων, με δυναμική κινητοποίηση έξω από τα γραφεία του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Αθηνών, την ώρα συνεδρίασης του εργοδοτικού Συνδέσμου Εκτυπωτικών Μέσων Επικοινωνίας Ελλάδας (ΣΕΜΕΕ).Με πανό «Κλιμακώνουμε τον αγώνα για την υπογραφή τώρα ικανοποιητικών ΣΣΕ», οι ταξικές δυνάμεις ξεκαθάρισαν: «Δε θα αφήσουμε κανέναν συνάδελφο να δουλεύει με μισθούς πείνας. Κανείς εργάτης δεν είναι μόνος του. Ενωμένοι θα απαντήσουν στην επίθεση των εργοδοτών. Δε θα επιτρέψουμε να εφαρμοστεί αυτή η γαλέρα». Την ίδια ώρα, τα συνθήματα δε σταμάτησαν ούτε λεπτό: «Χωρίς εσένα γρανάζι δε γυρνά, εργάτη μπορείς χωρίς αφεντικά», «Κάτω τα ξερά σας απ' τις συμβάσεις, αυξήσεις στους μισθούς και τις συμβάσεις», «Εδώ - εδώ, μ' αγώνα ταξικό γιατί εμείς δε ζούμε με 400 ευρώ» και «Οι λιθογράφοι δε σκύβουν το κεφάλι με το Συνδικάτο αντίσταση και πάλη».
Οι λιθογράφοι διαμήνυσαν πως ακόμη κι αν τα μέτρα έχουν ψηφιστεί στη Βουλή από τα κόμματα της πλουτοκρατίας, ακόμη κι αν ψηφίστηκαν τα μνημόνια, δε θα επιτρέψουν να εφαρμοστούν στη ζωή. Στους τόπους δουλειάς, η εργοδοσία θα βρει τη σθεναρή αντίσταση των εργαζομένων, οι οποίοι οργανωμένοι στο συνδικάτο τους, μαζί με τις ταξικές δυνάμεις, δε θα επιτρέψουν να υπάρξει καμιά μείωση στους μισθούς, καμιά επίθεση ενάντια στα κατακτημένα εργατικά τους δικαιώματα. «Θέλουμε Συλλογική Σύμβαση Εργασίας ικανοποιητική», ξεκαθάρισαν στους εργοδότες. «Δε θα τους αφήσουμε να μας γυρίσουν στο Μεσαίωνα», υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Πανελλαδικής Ενωσης Λιθογράφων Χρ. Μαντζώρος, μιλώντας στους συγκεντρωμένους. «Δεν υπάρχει γυρισμός. Θα μας βρουν μπροστά τους σε κάθε χώρο δουλειάς», επισήμανε.
Υπενθυμίζεται ότι η Ομοσπονδία Τύπου και Χάρτου, με ανοιχτή επιστολή της προς όλες τις εργοδοτικές ενώσεις, ξεκαθαρίζει: «Αν προτίθεστε να κάνετε και άλλη μείωση στους μισθούς πείνας και εξαθλίωσης που παίρνουμε, αξιοποιώντας τους αντεργατικούς νόμους, θα μας βρείτε απέναντί σας».

Δεν ξεγελούν τους τυπογράφους η ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ ΑΕ του κκε και τα τσιράκια τους

ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΖΗΤΑΜΕ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΤΟΥΣ ΓΙΓΑΝΤΕΣ ΤΗΣ ΣΚΕΨΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΑΞΙΚΗΣ ΠΑΛΗΣ

Μπορούν τα κόμματα να ανταγωνίζονται τους ιδιώτες στο επιχειρείν;;;;

Μήπως η κρίση στον κλάδο έχει ρίζα στην ΚΡΙΣΗ ΙΔΕΩΝ που υπάρχει σε αυτόν;

Η διέξοδος βρίσκεται στη δική μας πάλη.
Πρέπει να εξασφαλιστεί η δουλειά του καθενός.
Οι εργαζόμενοι του κλάδου να περάσουν στην αντεπίθεση.
Ανυποχώρητος ταξικός αγώνας (κλικ εδώ)
Το τέλος της αυταπάτης. Δικαιολογημένος ο φόβος τους... Δε θα «ξεμπερδέψουν»!!! (κλικ εδώ)
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------