Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2013

Ανακοίνωση Πανελλαδικής Ένωσης Λιθογράφων

Στις 20 Φλεβάρη να νεκρώσουν όλοι οι χώροι δουλειάς.
Κανείς να μη δουλεύει χωρίς Συλλογική Σύμβαση.

Καλούμε όλους τους λιθογράφους να κάνουν δική τους υπόθεση την επιτυχία της Απεργίας την Τετάρτη 20 Φλεβάρη, να ¨νεκρώσουν¨ τα πάντα, να παραλύσει η χώρα. Η μάχη της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης  μας αφορά όλους. Πάνω σε αυτή κτίστηκαν οι μισθοί, τα μεροκάματα, η κοινωνική ασφάλιση, που δεν μας τα χάρισε κανένας. Οι Συμβάσεις κερδήθηκαν μέσα από πολύχρονους αιματηρούς αγώνες και είναι το θεμέλιο των δικαιωμάτων του κάθε εργαζόμενου. Εάν περάσει η κατάργηση της Γενικής Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, θα είναι χαριστική βολή στο εισόδημα των εργαζομένων, χτυπώντας μία σειρά επιδόματα και παροχές που αποτελούσαν ένα στήριγμα για τη λαϊκή οικογένεια. Η κατάργησή της θα κάνει ακόμα πιο δύσκολη την υπογραφή συμβάσεων κατά κλάδο και επιχείρηση.
Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη – το δίκιο του λαού!
 Μας θέλουν σκλάβους χωρίς σταθερό μισθό, χωρίς ένσημα, μας θέλουν ξεμοναχιασμένους ο καθένας για τον εαυτό του για να μας τσακίσουν. Θέλουν να μετατρέψουν τους χώρους δουλειάς σε σύγχρονα κάτεργα.
Το δόγμα της κυβέρνησης «νόμος και τάξη»που σημαίνει, δουλειά με 300-400 ευρώ, χωρίς κανένα δικαίωμα, με ατομικές συμβάσεις, μειώσεις μισθών και σιγή νεκροταφείου στους τόπους δουλειάς.
Να μας βρούνε ενωμένους και αποφασισμένους σαν μία γροθιά. Η επιτυχία της απεργίας είναι μόνο μία μάχη για την επιβίωσή μας. Είναι αγώνας για την υπογραφή ΣΣΕ, αλλά και αγώνας ενάντια στη φοροκαταιγίδα, τα χαράτσια, την υπεράσπιση των ανέργων, του δικαιώματός μας στην υγεία και την παιδεία.
Καλούμε όλους τους συναδέλφους να προετοιμάσουν την επιτυχία της Απεργίας, σε κάθε χώρο δουλειάς, άνθρωπο τον άνθρωπο. Να οργανώσουμε απεργιακές φρουρές έξω από τους χώρους που δουλεύουμε να προετοιμάσουμε μία μαζική και πειθαρχημένη συμμετοχή στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ.

Όλοι στην Απεργία την Τετάρτη 20 Φλεβάρη
και στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στις 10:30 στην Ομόνοια.
Προσυγκέντρωση του κλάδου 09:30 στο Σωματείο (Αριστοτέλους 11-15).
 
 Πανελλαδική Ένωση Λιθογράφων

Δεν ξεγελούν τους τυπογράφους η ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ ΑΕ του κκε και τα τσιράκια τους

ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΖΗΤΑΜΕ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΤΟΥΣ ΓΙΓΑΝΤΕΣ ΤΗΣ ΣΚΕΨΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΑΞΙΚΗΣ ΠΑΛΗΣ

Μπορούν τα κόμματα να ανταγωνίζονται τους ιδιώτες στο επιχειρείν;;;;

Μήπως η κρίση στον κλάδο έχει ρίζα στην ΚΡΙΣΗ ΙΔΕΩΝ που υπάρχει σε αυτόν;

Η διέξοδος βρίσκεται στη δική μας πάλη.
Πρέπει να εξασφαλιστεί η δουλειά του καθενός.
Οι εργαζόμενοι του κλάδου να περάσουν στην αντεπίθεση.
Ανυποχώρητος ταξικός αγώνας (κλικ εδώ)
Το τέλος της αυταπάτης. Δικαιολογημένος ο φόβος τους... Δε θα «ξεμπερδέψουν»!!! (κλικ εδώ)
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------