Παρασκευή 3 Ιουνίου 2016

Τους τελευταίους πέντε μήνες έκλεισαν 15.409 επιχειρήσεις (στοιχεία ΓΕΜΗ)

Φόβοι για δραματική αύξηση στις επιχειρήσεις που θα κλείσουν από τη νέα αριστερή φοροκαταιγίδα του τέταρτου μνημονίου -Σε 65.000 υπολογίζονται οι θέσεις εργασίας που έχουν χαθεί από την 1η Ιανουαρίου 2016.

Από την αρχή του χρόνου κατέβασαν ρολά 15.409 επιχειρήσεις, όλων των νομικών μορφών (στοιχεία ΓΕΜΗ). Δηλαδή σχεδόν εκατό επιχειρήσεις την ημέρα αναγκάζονται να κλείσουν. Αριθμός ο οποίος είναι αυξημένος κατά 45,87% σε σχέση με το τι συνέβη το αντίστοιχο διάστημα του 2015 όπου αναγκάστηκαν να βάλουν λουκέτο 10.581 εταιρείες.

Μπορεί τις τελευταίες ημέρες να συγκέντρωσαν τα φώτα της δημοσιότητας τα «λουκέτα» που μπήκαν σε επιχειρήσεις όπως το ξενοδοχείο «Athens Ledra», η εταιρεία ασφάλειας «Πυρσός Security», το κατάστημα ηλεκτρικών ειδών «Ηλεκτρονική Αθηνών» και το βιβλιοπωλείο «Παπασωτηρίου», αλλά σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star o πρόεδρος της ΕΣΕΕ, Βασίλης Κορκίδης: 21.000 βρίσκονται στο όριο της επιβίωσης και 63.000 έχουν πολύ χαμηλό δείκτη επιβίωσης.

 Αποτέλεσμα εικόνας για μένετε στον δρόμο

Δεν ξεγελούν τους τυπογράφους η ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ ΑΕ του κκε και τα τσιράκια τους

ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΖΗΤΑΜΕ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΤΟΥΣ ΓΙΓΑΝΤΕΣ ΤΗΣ ΣΚΕΨΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΑΞΙΚΗΣ ΠΑΛΗΣ

Μπορούν τα κόμματα να ανταγωνίζονται τους ιδιώτες στο επιχειρείν;;;;

Μήπως η κρίση στον κλάδο έχει ρίζα στην ΚΡΙΣΗ ΙΔΕΩΝ που υπάρχει σε αυτόν;

Η διέξοδος βρίσκεται στη δική μας πάλη.
Πρέπει να εξασφαλιστεί η δουλειά του καθενός.
Οι εργαζόμενοι του κλάδου να περάσουν στην αντεπίθεση.
Ανυποχώρητος ταξικός αγώνας (κλικ εδώ)
Το τέλος της αυταπάτης. Δικαιολογημένος ο φόβος τους... Δε θα «ξεμπερδέψουν»!!! (κλικ εδώ)
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------