Σάββατο 6 Ιανουαρίου 2018

ΜΌΝΟ να διορίζουν ξέρουν

Κατά 24% αυξήθηκαν οι επιχειρήσεις του Δημοσίου και κατά 11% τα Νομικά Πρόσωπα την τριετία 2015-2017, κατά την οποία κυβερνούν ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ.
Η αύξηση αυτή αποτέλεσε "δεξαμενή" νέων προσλήψεων στο Δημόσιο. Γι' αυτό και στο ίδιο διάστημα αυξήθηκαν οι εργαζόμενοι στον δημόσιο τομέα και προπαντός οι συμβασιούχοι. Ενώ, όμως, μεγεθύνεται το Δημόσιο και το πλήθος των εργαζομένων του, εκκρεμεί δραματικά η αποκομματικοποίησή του, αν και αποτελεί βασικό πυλώνα της γ' αξιολόγησης του Μνημονίου.
Εμπροσθοφυλακή στη μεγέθυνση του Δημοσίου φαίνεται πως είναι τα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου, όπου η αύξηση των μισθολογικών δαπανών είναι υπερδιπλάσια από το υπόλοιπο Δημόσιο.
Επελαύνει το Δημόσιο
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα επίσημα κυβερνητικά στοιχεία, οι δημόσιες επιχειρήσεις και τα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου αυξήθηκαν κατά 14,5% την τελευταία τριετία. Και αυτό ενώ στο ίδιο διάστημα οι ιδιωτικές επιχειρήσεις αυξήθηκαν μόλις κατά 10%.
Αυτό αποκαλύπτουν τα στοιχεία του πληροφοριακού συστήματος "Εργάνη", το οποίο καταγράφει τις ροές των μισθωτών που δουλεύουν με συμβάσεις ιδιωτικού δικαίου, είτε αυτές υπογράφονται στον δημόσιο είτε στον ιδιωτικό τομέα.



Δεν ξεγελούν τους τυπογράφους η ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ ΑΕ του κκε και τα τσιράκια τους

ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΖΗΤΑΜΕ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΤΟΥΣ ΓΙΓΑΝΤΕΣ ΤΗΣ ΣΚΕΨΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΑΞΙΚΗΣ ΠΑΛΗΣ

Μπορούν τα κόμματα να ανταγωνίζονται τους ιδιώτες στο επιχειρείν;;;;

Μήπως η κρίση στον κλάδο έχει ρίζα στην ΚΡΙΣΗ ΙΔΕΩΝ που υπάρχει σε αυτόν;

Η διέξοδος βρίσκεται στη δική μας πάλη.
Πρέπει να εξασφαλιστεί η δουλειά του καθενός.
Οι εργαζόμενοι του κλάδου να περάσουν στην αντεπίθεση.
Ανυποχώρητος ταξικός αγώνας (κλικ εδώ)
Το τέλος της αυταπάτης. Δικαιολογημένος ο φόβος τους... Δε θα «ξεμπερδέψουν»!!! (κλικ εδώ)
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------