Πέμπτη 16 Αυγούστου 2018

Ποιό μπουρδελο δεν γίνετε Βανδαλισμός στο Βυζαντινό Μουσείο

Eίναι δύσκολο να αποκατασταθεί ο κοπτικός σταυρός από τη μόνιμη συλλογή του ΒΧΜ, καθώς το καταστροφικό λάδι πότισε βαθιά το ξύλο.
ΕΤΙΚΕΤΕΣ:
Σημαντικές φθορές σε ορισμένα από τα σπουδαιότερα εκθέματα του Βυζαντινού και Χριστιανικού Μουσείου, που είναι παράλληλα κειμήλια της Ορθοδοξίας, προκάλεσαν άγνωστοι. Συγκεκριμένα, οι βάνδαλοι έριξαν λάδι προκαλώντας φθορές στα αντικείμενα – σε κάποιες περιπτώσεις ανεπανόρθωτες, αλλά και σε χώρους του μουσείου (μάρμαρα και τοίχους), στις αίθουσες της μόνιμης έκθεσης αλλά και των περιοδικών εκθέσεων στη βίλα Ιλίσια.

Πρόκειται για καταστροφή μεγάλης έκτασης που σημειώθηκε το απόγευμα του Σαββάτου της 28ης Ιουλίου, την ώρα μάλιστα που στο ΒΧΜ είχαν βάρδια 20 φύλακες. Είναι το δεύτερο πρόσφατο κρούσμα βανδαλισμού, έπειτα από εκείνο στον αρχαιολογικό χώρο των Αιγυπτίων Θεών στην Μπρεξίζα στη Νέα Μάκρη, όπου στις 19 Ιουνίου άγνωστοι προξένησαν σημαντικές φθορές στα αντίγραφα των αγαλμάτων της Ισιδος και του Oσίριδος που είναι στημένα ανά ζεύγη στους τρεις πυλώνες του ιερού.

ο βανδαλισμός συνέβη σε ένα από τα κορυφαία μουσεία της πρωτεύουσας, είναι να σε πιάνει ρίγος με τη σκέψη τι μπορεί να συμβεί σε μνημεία της περιφέρειας.

Η υπουργός Πολιτισμού Λυδία Κονιόρδου είναι ενήμερη για το πλήγμα που δέχθηκε το ΒΧΜ στις 28/7 και τις ελλείψεις του. Αυτό όμως δεν την εμπόδισε λίγες ημέρες μετά, στις 9 Αυγούστου, να ασχοληθεί με κάτι πιο κοντινό στα ενδιαφέροντά της, ανακοινώνοντας την αύξηση των φετινών επιχορηγήσεων που δίνει στο ελεύθερο θέατρο. Από το 1.005.000 ευρώ που έδωσε πέρυσι, φέτος ενίσχυσε τη θεατρική δημιουργία, με το συνολικό ποσό του 1.315.0000 ευρώ, δηλαδή 30% περισσότερο.
Σοβαρές ελλείψεις
Την ίδια ώρα, τα μουσεία και οι αρχαιολογικοί χώροι υποφέρουν από σοβαρές ελλείψεις σύγχρονων μέτρων ασφαλείας, ενώ οι ανασκαφές μοιάζουν να είναι προσωπική υπόθεση των αρχαιολόγων, οι οποίοι καλούνται να βρίσκουν πλούσιους χορηγούς ώστε να χρηματοδοτούν το έργο της έρευνας που έπρεπε να είναι υποχρέωση του κράτους.

Βέβαια μην ξεχνάτε ότι πληρώνουμε και 200.000.000  εκατομμύρια την αμαρτωλή ΕΡΤ αφήνοντας τα μουσεία μας απροστάτευτα 

Δεν ξεγελούν τους τυπογράφους η ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ ΑΕ του κκε και τα τσιράκια τους

ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΖΗΤΑΜΕ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΤΟΥΣ ΓΙΓΑΝΤΕΣ ΤΗΣ ΣΚΕΨΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΑΞΙΚΗΣ ΠΑΛΗΣ

Μπορούν τα κόμματα να ανταγωνίζονται τους ιδιώτες στο επιχειρείν;;;;

Μήπως η κρίση στον κλάδο έχει ρίζα στην ΚΡΙΣΗ ΙΔΕΩΝ που υπάρχει σε αυτόν;

Η διέξοδος βρίσκεται στη δική μας πάλη.
Πρέπει να εξασφαλιστεί η δουλειά του καθενός.
Οι εργαζόμενοι του κλάδου να περάσουν στην αντεπίθεση.
Ανυποχώρητος ταξικός αγώνας (κλικ εδώ)
Το τέλος της αυταπάτης. Δικαιολογημένος ο φόβος τους... Δε θα «ξεμπερδέψουν»!!! (κλικ εδώ)
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------