Πέμπτη 11 Απριλίου 2019

Ιρανή ακτιβίστρια επιτίθεται στις φεμινίστριες της Δύσης που φοράνε μαντήλα όταν πηγαίνουν στη χώρας της Γιατί δεν είναι θέμα πολιτισμού ένας νόμος σε βάρος των γυναικών.

Oργή και απογοήτευση εξέφρασε μια από τις πιο γνωστές ιρανές ακτιβίστριες για τις όψιμες φεμινίστριες, πολιτικούς και υπέρμαχες των ανθρωπίνων δικαιωμάτων της Δύσης τις οποίες κατηγορεί ευθέως για υποκρισία αλλά και για μηδενική ουσιαστική συμπαράσταση στον αγώνα των γυναικών του Ιράν.
Τα πυρά ήρθαν από την 42χρονη Μασί Αλινετζάν, δημοσιογράφο, συγγραφέας και ακτιβίστρια η οποία ζει στο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης και αποτελεί μια από τις πιο ηχηρές φωνές των γυναικών της πατρίδας της στη Δύση. Ξεκίνησε το κίνημα#MyStealthyFreedom αλλά και τη δράση «Λευκές Τετάρτες».
Όπως υποστηρίζει, τη στιγμή που κάθε Τετάρτη γυναίκες στο Ιράν συλλαμβάνονται επειδή σε ένδειξη διαμαρτυρίας βγάζουν τις μαντήλες τους και φωτογραφίζονται με ακάλυπτο το κεφάλι τους και με τα μαλλιά τους να ανεμίζουν λιτά, οι γυναίκες πολιτικοί που επισκέπτονται τη χώρα της ή και τη Σαουδική Αραβία, πειθαρχούν χωρίς δεύτερη σκέψη στο νόμο που οι Ιρανές παλεύουν για να καταργηθεί.
Η Αλινετζάν απορρίπτει μάλιστα το επιχείρημα που κατ′ επανάληψη χρησιμοποιούν γυναίκες της Δύσης για τη συνειδητή τους επιλογή να φορούν το χιτζάμπ όταν βρίσκονται στο Ιράν, ότι δήθεν το κάνουν «σε ένδειξη σεβασμού στην κουλτούρα του Ιράν».


Δεν ξεγελούν τους τυπογράφους η ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ ΑΕ του κκε και τα τσιράκια τους

ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΖΗΤΑΜΕ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΤΟΥΣ ΓΙΓΑΝΤΕΣ ΤΗΣ ΣΚΕΨΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΑΞΙΚΗΣ ΠΑΛΗΣ

Μπορούν τα κόμματα να ανταγωνίζονται τους ιδιώτες στο επιχειρείν;;;;

Μήπως η κρίση στον κλάδο έχει ρίζα στην ΚΡΙΣΗ ΙΔΕΩΝ που υπάρχει σε αυτόν;

Η διέξοδος βρίσκεται στη δική μας πάλη.
Πρέπει να εξασφαλιστεί η δουλειά του καθενός.
Οι εργαζόμενοι του κλάδου να περάσουν στην αντεπίθεση.
Ανυποχώρητος ταξικός αγώνας (κλικ εδώ)
Το τέλος της αυταπάτης. Δικαιολογημένος ο φόβος τους... Δε θα «ξεμπερδέψουν»!!! (κλικ εδώ)
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------