Τρίτη 14 Οκτωβρίου 2008

Διαβάστε προσεκτικά!

Προς τον
YΠΟΥΡΓΟ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ και
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ,
οδός Πειραιώς 40, Αθήνα Κοινοποίηση κ. ΓΕΝΙΚΟ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ,
ως πρόεδρο του
ΑΝΩΤΑΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ Κύριε Υπουργέ Η Συνομοσπονδία μας, εδώ και αρκετές δεκαετίες και μέχρι και το έτος 2006 κατάρτιζε ως εργοδοτική οργάνωση και από κοινού με την ΕΝΩΣΗ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΤΥΠΟΓΡΑΦΕΙΩΝ & ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΓΡΑΦ. ΤΕΧΝΩΝ, εθνική κλαδική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, που ρύθμιζε τους όρους αμοιβής και εργασίας των μισθωτών που εργάζονταν με σχέση εξαρτημένης εργασίας στα τυπογραφεία όλης της χώρας.
Η τελευταία συλλογική ρύθμιση έγινε με την υπ΄αριθμ. 34/2006 Διαιτητική απόφαση του ΟΜΕΔ, η οποία εκδόθηκε ύστερα από διαπραγματεύσεις που έγιναν μετά από πρόσκληση της δευτεροβάθμιας συνδικαλιστικής οργάνωσης των εργαζομένων με την επωνυμία “Ομοσπονδία Μισθωτών Τύπου και Βιομηχανίας Χάρτου” προς την ΕΝΩΣΗ μας και προς την Γ.Σ.Ε.Β.Ε.Ε.
Ενώ λοιπόν κατά τα ανωτέρω ρυθμίστηκαν οι όροι αμοιβής και εργασίας για το έτος 2006, το έτος 2007 τα μέρη δεν κατέληξαν σε συμφωνία ούτε επήλθε ρύθμιση μέσω του ΟΜΕΔ γιατί η εργατική πλευρά δεν δέχθηκε την σχετική πρόταση του μεσολαβητή. Αντ’ αυτού, το έτος 2008 η ως άνω δευτεροβάθμια συνδικαλιστικής οργάνωση αγνόησε πλήρως τις αντισυμβαλλόμενες επί τόσα έτη συνδικαλιστικές εργοδοτικές οργανώσεις, δηλαδή την ΕΝΩΣΗ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΤΥΠΟΓΡΑΦΕΙΩΝ και την Γ.Σ.Ε.Β.Ε.Ε, και κατάρτισε (από κοινού με την πρωτοβάθμια συνδικαλιστική οργάνωση με την επωνυμία “Πανελλαδική Ένωση Λιθογράφων Μισθωτών Γραφικών Τεχνών”) την από 9/7/08 κλαδική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας με την πρωτοβάθμια εργοδοτική οργάνωση με την επωνυμία “Σύνδεσμος Εκτυπωτικών Μέσων Επικοινωνίας Ελλάδος(ΣΕΜΕΕ)”, όπου επιχειρεί να καλύψει το σύνολο των εργαζομένων και εργοδοτών του κλάδου, χωρίς όμως να υφίστανται προς τούτο οι νόμιμες προϋποθέσεις . - Επειδή πληροφορηθήκαμε ότι οι συμβαλλόμενοι στην ως άνω σύμβαση έχουν υποβάλλει αίτημα για την κήρυξη της άνω σύμβασης ως υποχρεωτικής σύμφωνα με το άρθρο 11 παρ.2 Ν. 1876/1990. - Επειδή σύμφωνα με το άρθρο 11, παρ. 2 Ν.1876/1990 “Με απόφασή του, που εκδίδεται μετά από γνώμη του Ανωτάτου Συμβουλίου Εργασίας, Ο Υπουργός Εργασίας μπορεί να επεκτείνει και να κηρύξει γενικώς υποχρεωτική για όλους τους εργαζόμενους του κλάδου ή επαγγέλματος συλλογική σύμβαση εργασίας, η οποία δεσμεύει ήδη εργοδότες που απασχολούν το 51% των εργαζομένων του κλάδου ή του επαγγέλματος”. - Επειδή στην προκείμενη περίπτωση η ως άνω ΣΣΕ, της οποίας ζητείται η επέκταση και η κήρυξη ως υποχρεωτικής, δεν δεσμεύει εργοδότες , που απασχολούν το 51% του κλάδου πανελλαδικά, καθόσον τα μέλη της συμβαλλόμενης εργοδοτικής οργάνωσης ¨Σύνδεσμος Εκτυπωτικών Μέσων Επικοινωνίας (ΣΕΜΕΕ)” δεν απασχολούν το 51% των εργαζομένων στον κλάδο - Επειδή η διοίκηση της ΓΣΕΒΕΕ θα παράσχει οποιοδήποτε σχετικό στοιχείο της ζητηθεί για το θέμα από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου - Επειδή συνεπώς δεν υφίστανται οι νόμιμες προϋποθέσεις για την κήρυξη της άνω ΣΣΕ ως υποχρεωτικής - Επειδή η ΓΣΕΒΕΕ επιθυμεί να συμμετέχει στη διαμόρφωση των όρων αμοιβής και εργασίας του κλάδου, όπως έπραττε μέχρι σήμερα και θεωρεί ότι πρέπει να διασφαλιστεί η συμμετοχή και η εκπροσώπηση όλων των πλευρών των εργοδοτικών οργανώσεων στη διαδικασία κατάρτισης ΣΣΕ.
Κατόπιν αυτών ζητάμε να απορριφθεί το αίτημα για επέκταση και κήρυξη ως υποχρεωτικής της άνω ΣΣΕ και είμαστε στη διάθεση των συνδικαλιστικών οργανώσεων στην διαδικασία κατάρτισης νέας ΣΣΕ. Για το ΔΣ ΓΣΕΒΕΕ Ο Πρόεδρος Ο Γ. Γραμματέας Δ. Ασημακόπουλος Ν. Σκορίνης

Δεν ξεγελούν τους τυπογράφους η ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ ΑΕ του κκε και τα τσιράκια τους

ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΖΗΤΑΜΕ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΤΟΥΣ ΓΙΓΑΝΤΕΣ ΤΗΣ ΣΚΕΨΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΑΞΙΚΗΣ ΠΑΛΗΣ

Μπορούν τα κόμματα να ανταγωνίζονται τους ιδιώτες στο επιχειρείν;;;;

Μήπως η κρίση στον κλάδο έχει ρίζα στην ΚΡΙΣΗ ΙΔΕΩΝ που υπάρχει σε αυτόν;

Η διέξοδος βρίσκεται στη δική μας πάλη.
Πρέπει να εξασφαλιστεί η δουλειά του καθενός.
Οι εργαζόμενοι του κλάδου να περάσουν στην αντεπίθεση.
Ανυποχώρητος ταξικός αγώνας (κλικ εδώ)
Το τέλος της αυταπάτης. Δικαιολογημένος ο φόβος τους... Δε θα «ξεμπερδέψουν»!!! (κλικ εδώ)
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------