Τρίτη 15 Μαρτίου 2011

ΠΡΟΣ ΑΠΑΝΤΑ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ Σ.Ε.Μ.Ε.Ε. ΜΗΝΥΜΑ ΥΨΗΛΗΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Ο  Σ.Ε.Μ.Ε.Ε. ανέθεσε στην CARNEGIE ΜΕΛΕΤΗΤΙΚΗ ΕΠΕ τη σύνταξη Κλαδικού Σχεδίου Διαρθρωτικής Προσαρμογής για τον κλάδο στα πλαίσια του προγράμματος που προκήρυξε η ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΑΕ που αφορά στην ΔΙΑΡΘΡΩΤΙΚΗ ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ, για επιχειρήσεις που απασχολούν από 1 έως 49 εργαζόμενους.

Το πρόγραμμα εντάσσεται στο ΕΣΠΑ και σχεδιάζεται να υλοποιηθεί στην Αθήνα, χωρίς ΚΑΜΙΑ οικονομική επιβάρυνση για τους μετέχοντες σ' αυτό.  Στοχεύει στην ενίσχυση των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων (1 - 49 άτομα), ώστε να ανταποκριθούν στις νέες συνθήκες τις οποίες διαμορφώνει η οικονομική κρίση και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) και από εθνικούς πόρους (ΠΔΕ του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης), στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού» 2007-2013.

Οι επιχειρήσεις που θα υποβάλλουν αίτηση και θα ενταχθούν στο εν λόγω πρόγραμμα θα έχουν, αν αυτό κριθεί από το σχέδιο, παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών στην επιχείρηση για θέματα επιχειρηματικής λειτουργίας ή προσωπικού ή οργανωτικά συστήματα - διαδικασίες καθώς και κατάρτιση των απασχολουμένων της επιχείρησης σε θεματικά πεδία  σχετικά με το αντικείμενο του κλάδου μας, η οποία κατάρτιση περιλαμβάνει 180 ώρες θεωρία και 120 ώρες πρακτική άσκηση στην επιχείρηση.

Τόσο η θεωρητική όσο και η πρακτική άσκηση είναι αμειβόμενη για τους συμμετέχοντες (μπορούν να λάβουν μέρος ακόμη και οι αυτοαπασχολούμενοι επιχειρηματίες που δεν διαθέτουν προσωπικό) με ενδεικτική επιδότηση ανά άτομο 1.500€ (πέντε ευρώ ανά ώρα κατάρτισης).

Στο πρόγραμμα μπορούν να συμμετάσχουν αυτοαπασχολούμενοι, επιχειρηματίες μέλη ομόρρυθμων ή ετερόρρυθμων επιχειρήσεων (Ο.Ε. ή Ε.Ε.) ή / και μέτοχοι εταιρειών περιορισμένης ευθύνης (Ε.Π.Ε.) ή ανωνύμων εταιρειών (Α.Ε.), που ασκούν δραστηριότητα εντός της επιχείρησης.
  
Οι επιχειρήσεις του κλάδου μας που έχουν κάνει έναρξη δραστηριότητας πριν από την 1/1/2008 μπορούν να συμμετέχουν υποβάλλοντας αίτηση ένταξης στο πρόγραμμα.

Εφιστούμε την προσοχή σας στις φορολογικές και ασφαλιστικές ενημερότητες, οι οποίες θα πρέπει να είναι σε ισχύ στις 20.04.2011

Τελευταία προθεσμία υποβολής των δικαιολογητικών είναι η 30.03.2011

Για περισσότερες πληροφορίες και διευκρινήσεις, μπορείτε να απευθύνεσθε στην Carnegie Μελετητική στο τηλ.: 61 47 001 -2 (Κα Σάντρα Μπινιάρη) ή στα γραφεία του Σ.Ε.Μ.Ε.Ε. στο τηλ.: 210 82 12 300 (Kα Μπέττυ Καζαντζή).

Για τον ΣΕΜΕΕ
Γρηγόρης Κόκκορης                                                             

Πρόεδρος Δ.Σ.


Νικήτας Ζαραβίνος

Γεν. Γραμματέας Δ.Σ. 

Δεν ξεγελούν τους τυπογράφους η ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ ΑΕ του κκε και τα τσιράκια τους

ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΖΗΤΑΜΕ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΤΟΥΣ ΓΙΓΑΝΤΕΣ ΤΗΣ ΣΚΕΨΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΑΞΙΚΗΣ ΠΑΛΗΣ

Μπορούν τα κόμματα να ανταγωνίζονται τους ιδιώτες στο επιχειρείν;;;;

Μήπως η κρίση στον κλάδο έχει ρίζα στην ΚΡΙΣΗ ΙΔΕΩΝ που υπάρχει σε αυτόν;

Η διέξοδος βρίσκεται στη δική μας πάλη.
Πρέπει να εξασφαλιστεί η δουλειά του καθενός.
Οι εργαζόμενοι του κλάδου να περάσουν στην αντεπίθεση.
Ανυποχώρητος ταξικός αγώνας (κλικ εδώ)
Το τέλος της αυταπάτης. Δικαιολογημένος ο φόβος τους... Δε θα «ξεμπερδέψουν»!!! (κλικ εδώ)
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------