Τρίτη 12 Ιουλίου 2011

ΚΟΤΣΩΝΗΣ ΑΕΒΕ

Τριμερής συνάντηση στην Επιθεώρηση Εργασίας Ναυπλίου, πραγματοποιήθηκε μεταξύ της Ομοσπονδίας Τύπου - Χάρτου και της εργοδοσίας της εταιρείας επεξεργασίας χάρτου Ι. Κοτσώνης ΑΕΒΕ για τα προβλήματα που προκύπτουν για τους εργαζόμενους, εξαιτίας της μετεγκατάστασης της επιχείρησης.

Πρόσφατα, η εταιρεία αποφάσισε τη μεταφορά του εργοστασίου από το Ναύπλιο στο Κορωπί Αττικής, καλώντας όσους από τους εργαζόμενους θέλουν να μεταφερθούν να κάνουν ...αίτηση και από αυτούς θα κάνει ...επιλογή. Συνέπεια αυτής της μετεγκατάστασης θα είναι 40 εργαζόμενοι να κινδυνεύουν να βγουν στην ανεργία. Και ενώ 40 οικογένειες απειλούνται με ανεργία, η εργοδοσία αρνούνταν, μέχρι πρόσφατα, να καταβάλει το επίδομα ανεργίας, αφού σε περίπτωση μετεγκατάστασης μιας εταιρείας το αντίστοιχο επίδομα ανέρχεται στο 70% του τελευταίου μισθού του εργαζόμενου το οποίο επιδοτείται από τον ΟΑΕΔ και κατά το υπόλοιπο μέρος από την εργοδοσία.

Μετά την άμεση παρέμβαση της ταξικής Ομοσπονδίας, στη διάρκεια της τελευταίας τριμερούς συνάντησης, η εργοδοτική πλευρά ισχυρίστηκε πως δε γνώριζε γι' αυτό το δικαίωμα των εργαζομένων, ωστόσο δέχθηκε να το ικανοποιήσει καταβάλλοντας το ποσό που της αναλογεί, όπως σημειώνει σε σχετική ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία. Και τονίζει: «Εκτιμάμε ότι γι' αυτή τη θετική εξέλιξη που αφορά τα ελάχιστα δικαιώματα των εργαζομένων τη στιγμή που μένουν άνεργοι, καθοριστική ήταν συμβολή των εργαζομένων που πρωτοστάτησαν μαζί με τη Γραμματεία Ναυπλίου του ΠΑΜΕ, γι' αυτό το αποτέλεσμα».

Η εταιρεία,  ισχυρίζεται πως «σήμερα, σε ιδιαίτερα δύσκολους οικονομικά καιρούς,  έχει την υποχρέωση να βρει τους τρόπους εκείνους που θα διασφαλίσουν τη βιωσιμότητά της και τη συνέχιση του έργου της, ώστε να μη μείνουν στο δρόμο 75 άτομα που εργάζονται σε αυτήν. Σε όποιες ενέργειες κι αν προβεί θα είναι απολύτως σύννομες».

Δεν ξεγελούν τους τυπογράφους η ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ ΑΕ του κκε και τα τσιράκια τους

ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΖΗΤΑΜΕ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΤΟΥΣ ΓΙΓΑΝΤΕΣ ΤΗΣ ΣΚΕΨΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΑΞΙΚΗΣ ΠΑΛΗΣ

Μπορούν τα κόμματα να ανταγωνίζονται τους ιδιώτες στο επιχειρείν;;;;

Μήπως η κρίση στον κλάδο έχει ρίζα στην ΚΡΙΣΗ ΙΔΕΩΝ που υπάρχει σε αυτόν;

Η διέξοδος βρίσκεται στη δική μας πάλη.
Πρέπει να εξασφαλιστεί η δουλειά του καθενός.
Οι εργαζόμενοι του κλάδου να περάσουν στην αντεπίθεση.
Ανυποχώρητος ταξικός αγώνας (κλικ εδώ)
Το τέλος της αυταπάτης. Δικαιολογημένος ο φόβος τους... Δε θα «ξεμπερδέψουν»!!! (κλικ εδώ)
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------