Παρασκευή 15 Ιουλίου 2011

Στην πρώτη γραμμή για την υπογραφή κλαδικών συμβάσεων

Εντείνει τη δραστηριότητά της η ταξική Ομοσπονδία Τύπου και Χάρτου, με περιοδείες και συζητήσεις εργαζόμενο τον εργαζόμενο, για την οργάνωση της πάλης του κλάδου και την υπογραφή ικανοποιητικής κλαδικής συλλογικής σύμβασης εργασίας. Τις τελευταίες ημέρες, οι ταξικές δυνάμεις «οργώνουν», στην κυριολεξία, τον κλάδο και έχουν πραγματοποιήσει συσκέψεις σε μια σειρά από εργασιακούς χώρους, όπως στις εταιρείες ΒΛΑΧΟΣ, ΧΡΥΣΑΝΘΑΚΟΠΟΥΛΟΣ, INTERTRADE, ΣΚΑΓΙΑΣ, ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΣ, ΜΕΤΡΟΝ και ΒΙΒΛΙΟΣΥΝΕΡΓΑΤΙΚΗ.

Στο ίδιο πλαίσιο, στις αρχές της βδομάδας, έγινε σύσκεψη συνδικαλιστών, μετά από πρόσκληση της Ομοσπονδίας, όπου σημειώθηκε η ανάγκη να παρθούν μέτρα για την παραπέρα οργάνωση του κλάδου. Βασικό θέμα συζήτησης των ταξικών δυνάμεων με τους εργαζόμενους, είναι το πλαίσιο της Ομοσπονδίας, για τη συνέχιση του αγώνα το αμέσως επόμενο διάστημα, αξιοποιώντας όλες τις μορφές πάλης, απαιτώντας την άμεση υπογραφή των ΣΣΕ. Οι εργαζόμενοι - προκύπτει απ' τις συζητήσεις - κατανοούν πως βρίσκονται αντιμέτωποι με μια επίθεση που στόχο έχει την ίδια τους τη ζωή, τη διάλυση των συλλογικών συμβάσεων και το σταδιακό πέρασμα στις ατομικές.

Δεν ξεγελούν τους τυπογράφους η ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ ΑΕ του κκε και τα τσιράκια τους

ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΖΗΤΑΜΕ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΤΟΥΣ ΓΙΓΑΝΤΕΣ ΤΗΣ ΣΚΕΨΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΑΞΙΚΗΣ ΠΑΛΗΣ

Μπορούν τα κόμματα να ανταγωνίζονται τους ιδιώτες στο επιχειρείν;;;;

Μήπως η κρίση στον κλάδο έχει ρίζα στην ΚΡΙΣΗ ΙΔΕΩΝ που υπάρχει σε αυτόν;

Η διέξοδος βρίσκεται στη δική μας πάλη.
Πρέπει να εξασφαλιστεί η δουλειά του καθενός.
Οι εργαζόμενοι του κλάδου να περάσουν στην αντεπίθεση.
Ανυποχώρητος ταξικός αγώνας (κλικ εδώ)
Το τέλος της αυταπάτης. Δικαιολογημένος ο φόβος τους... Δε θα «ξεμπερδέψουν»!!! (κλικ εδώ)
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------