Παρασκευή 29 Ιουλίου 2011

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΜΙΣΘΩΤΩΝ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΧΑΡΤΟΥ

Προκλητική εμφανίστηκε για ακόμα μια φορά η εργοδοσία στον κλάδο του Τύπου και Χάρτου καθώς στην προχτεσινή, τρίτη κατά σειρά, συνάντηση με την ταξική Ομοσπονδία Μισθωτών Τύπου και Βιομηχανίας Χάρτου για την υπογραφή των κλαδικών ΣΣΕ τηςΚυτιοποιίας - Χαρτοποιίας, πρότεινε μηδενικές αυξήσεις. Επιπλέον, η εργοδοσία ζήτησε για την ΣΣΕ της Χαρτοποιίας την αφαίρεση δυο κλιμακίων.

Η Ομοσπονδία καταγγέλλει αυτή τη στάση της εργοδοσίας και δηλώνει ξεκάθαρα ότι «τίποτα δεν παραχωρούμε από τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις μας, που είναι και τα ελάχιστα στις σημερινές συνθήκες που με κόπο και αγώνα καταφέραμε να αποσπάσουμε τα προηγούμενα χρόνια». Μέσα σε αυτό το κλίμα, αναφέρεται στην ανακοίνωση της Ομοσπονδίας, η εργοδοσία στις επιχειρήσεις ΠΑΚΟ και ΜΕΛ πιέζει, εκβιάζει, τρομοκρατεί τους εργαζόμενους απαιτώντας την κατάργηση των ΣΣΕ.

«Μπροστά σε αυτή την κατάσταση, υπογραμμίζει, δυο δρόμοι υπάρχουν. 'Η θα υποταχθούμε στις επιδιώξεις τους, οπότε η κατάσταση θα γίνει πολύ χειρότερη, η εκμετάλλευση θα γνωρίσει νέες δόξες, ή θα ακολουθήσουμε τον τίμιο και δίκαιο δρόμο της αντίστασης, της διεκδίκησης, του οργανωμένου ταξικού αγώνα για τα δικαιώματά μας». Η Ομοσπονδία έχει επιλέξει και βαδίζει το δεύτερο δρόμο και σε αυτή την κατεύθυνση το επόμενο διάστημα θα δώσει τη μάχη της ενημέρωσης και της οργάνωσης των εργαζομένων για να απαντήσουν το επόμενο διάστημα με κινητοποιήσεις, διεκδικώντας την υπογραφή ικανοποιητικών ΣΣΕ.

Δεν ξεγελούν τους τυπογράφους η ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ ΑΕ του κκε και τα τσιράκια τους

ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΖΗΤΑΜΕ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΤΟΥΣ ΓΙΓΑΝΤΕΣ ΤΗΣ ΣΚΕΨΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΑΞΙΚΗΣ ΠΑΛΗΣ

Μπορούν τα κόμματα να ανταγωνίζονται τους ιδιώτες στο επιχειρείν;;;;

Μήπως η κρίση στον κλάδο έχει ρίζα στην ΚΡΙΣΗ ΙΔΕΩΝ που υπάρχει σε αυτόν;

Η διέξοδος βρίσκεται στη δική μας πάλη.
Πρέπει να εξασφαλιστεί η δουλειά του καθενός.
Οι εργαζόμενοι του κλάδου να περάσουν στην αντεπίθεση.
Ανυποχώρητος ταξικός αγώνας (κλικ εδώ)
Το τέλος της αυταπάτης. Δικαιολογημένος ο φόβος τους... Δε θα «ξεμπερδέψουν»!!! (κλικ εδώ)
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------