Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΧΑΡΤΟΠΟΙΙΑΣ ΜΕΛ ΑΕ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ ΣΕ ΣΧΕΤΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 22/11/2011

Η τελευταία μεγάλη επιτυχία των φορολογικών διωκτικών αρχών αφορά στη σύλληψη του Προέδρου και Δ/ντα Συμβούλου της μεγαλύτερης Ελληνικής Χαρτοβιομηχανίας, ΜΕΛ Α.Ε.
Ο Επιχειρηματίας διευθύνει την μοναδική σε λειτουργία πρώην προβληματική εταιρεία της οποίας τον έλεγχο ανέλαβε το 1998 από τον γνωστό σε όλους μας Ο.Ο.Α.Ε. και με τις πράξεις ή παραλείψεις του κατόρθωσε να καταγράψει πωλήσεις 52 περίπου εκατομμυρίων ευρώ το 2010 από 13 εκατομμύρια το 1998, ήτοι αύξηση 300%. Αποτέλεσμα σκληρής δουλειάς και επενδύσεων εκατομμυρίων ευρώ.

Στο χρονικό αυτό διάστημα η εταιρεία του «συλληφθέντα» κατέγραψε συνολικές πωλήσεις άνω των 450 εκατομμυρίων ευρώ καταβάλλοντας ανελλιπώς τους αντίστοιχους φόρους στην πατρίδα. Οι δε συνολική δαπάνη για τη μισθοδοσία των 220 εργαζομένων, από 147 το 1998, ξεπερνά τα 78 εκατομμύρια και φυσικά καταβάλλεται αδιαλείπτως από τότε έως και σήμερα.

Η εσωστρεφής ΜΕΛ του 1998 αποτελεί σήμερα έναν από τους πιο σημαντικότερους εξαγωγικούς πυλώνες της χώρας με εξαγωγές άνω των 65 χιλιάδων τόνων ή 30 εκατομμυρίων ευρώ για το 2011.
Η ΜΕΛ, πρώτος κρίκος της εφοδιαστικής αλυσίδας στον κλάδο της συσκευασίας, καλείται να απορροφήσει επισφάλειες 5 εκατομμυρίων ευρώ την τελευταία 2ετία για τις οποίες έχει καταβληθεί, ο ανείσπρακτος φυσικά, Φ.Π.Α. καθώς και την τεράστια αύξηση στην τιμή του πετρελαίου, αποτέλεσμα μεταξύ άλλων της ανεξέλεγκτης επιβάρυνσης με φόρους των καυσίμων.

Σήμερα βέβαια, λόγω καθυστέρησης καταβολής  του ΦΠΑ, περίπου 260.000 ευρώ, ποσό που υπολείπεται κατά πολύ των μέσων μηνιαίων καταβολών της εταιρείας και το οποίο ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΑΚΟΜΗ ΚΑΤΑΛΟΓΙΣΤΕΙ ΣΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (!!!!), ο Διευθύνων της ΜΕΛ διαπομπεύεται ως δήθεν φοροφυγάς, προκαλώντας ανεπανόρθωτη,  όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, ζημιά σε μια από τις τελευταίες ελληνικές παραγωγικές εταιρίες, που έχουν απομείνει να παλεύουν.

Αξίζει να αναφερθεί ότι, μετά τον έλεγχο του ΣΔΟΕ, προ 10ημέρου, η εταιρία ανέμενε τον καταλογισμό του προστίμων, προκειμένου να ρυθμίσει τις οφειλές της.  Ωστόσο, λόγω των νέων ρυθμίσεων, οι καταλογισμοί αυτοί ακολουθούνται με άμεση σύλληψη του φορολογούμενου, χωρίς να του αφήνεται χρόνος να ρυθμίσει τις οφειλές του.  Επιπροσθέτως, η ΜΕΛ, όπως και οι λοιπές μεγάλες εταιρίες, εμπίπτουν πλέον στην νέα εφορία Μεγάλων Επιχειρήσεων, που εδρεύει στην Αθήνα (!!!!!), με αποτέλεσμα το αμέσως προηγούμενο διάστημα να μην είναι εφικτή η ρύθμιση των οφειλών της, μιας και η νέα υπηρεσία δεν είχε ακόμη ενημερωθεί για τις εν λόγω οφειλές….

Έτσι, ο νόμιμος εκπρόσωπος της ΜΕΛ, που ευθύς εξ αρχής σκόπευε να ρυθμίσει τις οφειλές της εταιρίας, παραδόθηκε στη βορά των Μ.Μ.Ε., προκειμένου να φανεί ότι το «κράτος επί τέλους δουλεύει»!!

Ας αναλογισθούν οι αρχές τις απώλειες φόρων και εισφορών που πιθανόν προκύψουν από την απώλεια 220 θέσεων εργασίας, που αντιστοιχούν σε 8,5 εκατομμύρια ευρώ μισθοδοσία για το 2011, ή η τυχόν αδυναμία εξόφλησης υποχρεώσεων προς τρίτους, που φθάνουν τα 50 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο, απασχολώντας έμμεσα ή άμεσα πάνω από 3.000 άτομα, όχι πριν διεκδικήσουν τα δίκαια του δημοσίου, αλλά τουλάχιστον πριν δημοσιοποιήσουν μη τελεσίδικες πράξεις.

Το έργο του καθενός κρίνεται εκ του αποτελέσματος όχι από την προβολή πράξεων, που, όπως στην περίπτωση της ΜΕΛ, γίνονται περισσότερο για το «θεαθήναι».

Δεν ξεγελούν τους τυπογράφους η ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ ΑΕ του κκε και τα τσιράκια τους

ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΖΗΤΑΜΕ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΤΟΥΣ ΓΙΓΑΝΤΕΣ ΤΗΣ ΣΚΕΨΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΑΞΙΚΗΣ ΠΑΛΗΣ

Μπορούν τα κόμματα να ανταγωνίζονται τους ιδιώτες στο επιχειρείν;;;;

Μήπως η κρίση στον κλάδο έχει ρίζα στην ΚΡΙΣΗ ΙΔΕΩΝ που υπάρχει σε αυτόν;

Η διέξοδος βρίσκεται στη δική μας πάλη.
Πρέπει να εξασφαλιστεί η δουλειά του καθενός.
Οι εργαζόμενοι του κλάδου να περάσουν στην αντεπίθεση.
Ανυποχώρητος ταξικός αγώνας (κλικ εδώ)
Το τέλος της αυταπάτης. Δικαιολογημένος ο φόβος τους... Δε θα «ξεμπερδέψουν»!!! (κλικ εδώ)
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------