Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2011

Σε πτώχευση η manroland

Σε επίσημο δελτίο τύπου, η manroland δήλωνε ότι κατέθεσε αίτηση για να ξεκινήσουν οι διαδικασίες πτώχευσης της εταιρίας στο αρμόδιο περιφερειακό δικαστήριο του Άουγκσμπουργκ, μετά την αποτυχία στις διαπραγματεύσεις με πιθανό αγοραστή. Ταυτόχρονα, η εταιρία υπέβαλλε αίτημα για αυτο-διοίκηση ώστε να ολοκληρώσει τις συνεχόμενες προσπάθειες αναδιοργάνωσης. Η απόφαση για την κήρυξη πτώχευσης πυροδοτήθηκε από μία ακόμη δραματική μείωση στις παραγγελίες, η οποία ξεκίνησε έντονα από τα μέσα Ιουλίου και συνεχίστηκε με αμείωτο ρυθμό. Η manroland απασχολεί 6.500 άτομα παγκοσμίως, ενώ στη Γερμανία οι εργαζόμενοι στην εταιρία φτάνουν τους 5.000.

Η υπεύθυνη μάρκετινγκ της Graphics A.E., που αντιπροσωπεύει τη manroland στην Ελλάδα δήλωσε:
«Στην Ελλάδα δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτα. Σε ό,τι αφορά εμάς, συνεχίζουμε να υποστηρίζουμε κανονικά τους πελάτες μας με ό,τι χρειαστούν. Παράλληλα περιμένουμε και εμείς τα αποτελέσματα της προσπάθειας αναδιοργάνωσης από τη Γερμανία. Θα κάνω ό,τι περνάει από το χέρι μου για να ενημερώνω τους πελάτες και τους συνεργάτες μας».

Δεν ξεγελούν τους τυπογράφους η ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ ΑΕ του κκε και τα τσιράκια τους

ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΖΗΤΑΜΕ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΤΟΥΣ ΓΙΓΑΝΤΕΣ ΤΗΣ ΣΚΕΨΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΑΞΙΚΗΣ ΠΑΛΗΣ

Μπορούν τα κόμματα να ανταγωνίζονται τους ιδιώτες στο επιχειρείν;;;;

Μήπως η κρίση στον κλάδο έχει ρίζα στην ΚΡΙΣΗ ΙΔΕΩΝ που υπάρχει σε αυτόν;

Η διέξοδος βρίσκεται στη δική μας πάλη.
Πρέπει να εξασφαλιστεί η δουλειά του καθενός.
Οι εργαζόμενοι του κλάδου να περάσουν στην αντεπίθεση.
Ανυποχώρητος ταξικός αγώνας (κλικ εδώ)
Το τέλος της αυταπάτης. Δικαιολογημένος ο φόβος τους... Δε θα «ξεμπερδέψουν»!!! (κλικ εδώ)
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------