Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2011

Tέλος επιτηδεύματος

Τα εκκαθαριστικά του τέλους επιτηδεύματος, των 300 ευρώ για τη χρήση του 2010, άρχισαν να λαμβάνουν πλέον οι εταιρείες. Και από αυτήν την εκκαθάριση δεν λείπουν τα λάθη, καθώς έχουν βεβαιωθεί φόροι και σε επιχειρήσεις που κανονικά δεν οφείλουν.
Αυτό διότι το τέλος επιτηδεύματος επιβαρύνει όσους έχουν επαγγελματική δραστηριότητα για περισσότερα από 5 χρόνια. Στην πράξη όμως έχουν σταλεί εκκαθαριστικά και σε καινούριες εταιρείες.

Ο φόρος αυτός είχε βεβαιωθεί αρκετούς μήνες νωρίτερα, αρχικώς μόνο σε ελεύθερους επαγγελματίες και σε όσους είχαν ατομικές επιχειρήσεις (μαζί με την έκτακτη εισφορά) ενώ οι επιχειρήσεις (π.χ. ΕΠΕ) δεν είχαν μέχρι πρότινος ενοχληθεί. Αυτό όμως δεν ισχύει πλέον καθώς και αυτές έχουν αρχίσει να λαμβάνουν τα σχετικά εκκαθαριστικά.

Υπενθυμίζεται ότι το τέλος επιτηδεύματος από την επόμενη χρονιά θα είναι 500 ευρώ, με εξαίρεση όσους δραστηριοποιούνται σε μικρές επαρχιακές πόλεις, και βαρύνει κάθε επιτηδευματία. Όσες δε επιχειρήσεις έχουν και υποκαταστήματα, θα πληρώσουν τέλος ξεχωριστά για κάθε ένα από αυτά.

Δεν ξεγελούν τους τυπογράφους η ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ ΑΕ του κκε και τα τσιράκια τους

ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΖΗΤΑΜΕ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΤΟΥΣ ΓΙΓΑΝΤΕΣ ΤΗΣ ΣΚΕΨΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΑΞΙΚΗΣ ΠΑΛΗΣ

Μπορούν τα κόμματα να ανταγωνίζονται τους ιδιώτες στο επιχειρείν;;;;

Μήπως η κρίση στον κλάδο έχει ρίζα στην ΚΡΙΣΗ ΙΔΕΩΝ που υπάρχει σε αυτόν;

Η διέξοδος βρίσκεται στη δική μας πάλη.
Πρέπει να εξασφαλιστεί η δουλειά του καθενός.
Οι εργαζόμενοι του κλάδου να περάσουν στην αντεπίθεση.
Ανυποχώρητος ταξικός αγώνας (κλικ εδώ)
Το τέλος της αυταπάτης. Δικαιολογημένος ο φόβος τους... Δε θα «ξεμπερδέψουν»!!! (κλικ εδώ)
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------