Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2012

Τέλος ο 13ος και 14ος μισθός,

Η τρόικα ζητά μετ' επιτάσεως την περικοπή δύο μισθών ετησίως από τους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα, προκειμένου να βελτιωθεί ο δείκτης ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας.
Τις ανατροπές στις αμοιβές του ιδιωτικού τομέα και των ΔΕΚΟ και τα σημεία της εργατικής νομοθεσίας που πρέπει να τροποποιηθούν περιλαμβάνει αναλυτικά το «κείμενο εργασίας» της τρόικας προς την κυβέρνηση. Παρά τις διαψεύσεις ορισμένων παραγόντων, στο κείμενο αναφέρονται σαφέστατα ο 13ος και 14ος μισθός, όπως και οι ωριμάνσεις των μισθών, οι συλλογικές συμβάσεις αλλά και οι περιορισμοί στις απολύσεις και η «ανελαστικότητα» του χρόνου απασχόλησης.
 Ιδιωτικός τομέας
Στο στόχαστρο μπαίνουν:
 Προτείνει λοιπόν η τρόικα την οριζόντια κατάργηση του 13ου και του 14ου μισθού, και δίνει τη δυνατότητα στις επιχειρήσεις να προσφέρουν προαιρετικά με τη μορφή μπόνους σε επίπεδο ατομικών συμφωνιών με τους εργαζόμενους. 

Οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας. Όλες οι συλλογικές συμβάσεις που λήγουν μετατρέπονται αυτομάτως σε ιδιωτικές σε περίπτωση που παρέλθουν έξι μήνες και δεν ανανεωθούν.
 
Η ανελαστικότητα του χρόνου απασχόλησης. Οι απαγορεύσεις της υπερωριακής απασχόλησης, της απασχόλησης το Σαββατοκύριακο και των αλλαγών στο ωράριο είναι επιζήμιες στον τουριστικό κλάδο. Επιπλέον, η μείωση του ωραρίου μέσω της μερικής απασχόλησης πρέπει να γίνεται μόνο μειώνοντας τις εργάσιμες ημέρες και όχι τις ώρες της ημερήσιας απασχόλησης.

Οι περιορισμοί στις προσλήψεις και τις απολύσεις. Η πρόσφατη απελευθέρωση της αγοράς (το υψηλότερο όριο ομαδικών απολύσεων) δεν εφαρμόζεται σε όλες τις εταιρείες. Επιπλέον, σε ορισμένες εταιρείες και κλάδους όπου είναι απαραίτητη μια μείωση του εργατικού δυναμικού, η διεύθυνση δεν έχει τη δυνατότητα να επιλέξει ποιους θα απολύσει.

Οι μηχανισμοί μεσολάβησης και διαιτησίας, που είναι αναποτελεσματικοί και χρονοβόροι, καθώς βασίζονται υπερβολικά στους νόμους.

Δεν ξεγελούν τους τυπογράφους η ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ ΑΕ του κκε και τα τσιράκια τους

ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΖΗΤΑΜΕ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΤΟΥΣ ΓΙΓΑΝΤΕΣ ΤΗΣ ΣΚΕΨΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΑΞΙΚΗΣ ΠΑΛΗΣ

Μπορούν τα κόμματα να ανταγωνίζονται τους ιδιώτες στο επιχειρείν;;;;

Μήπως η κρίση στον κλάδο έχει ρίζα στην ΚΡΙΣΗ ΙΔΕΩΝ που υπάρχει σε αυτόν;

Η διέξοδος βρίσκεται στη δική μας πάλη.
Πρέπει να εξασφαλιστεί η δουλειά του καθενός.
Οι εργαζόμενοι του κλάδου να περάσουν στην αντεπίθεση.
Ανυποχώρητος ταξικός αγώνας (κλικ εδώ)
Το τέλος της αυταπάτης. Δικαιολογημένος ο φόβος τους... Δε θα «ξεμπερδέψουν»!!! (κλικ εδώ)
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------