Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2012

ΤΟΣΟ ΚΑΙΡΟ ΜΑΣ ΚΡΑΤΑΓΑΝ ΕΙΣΦΟΡΕΣ… ΕΦΑΓΑΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΜΑΣ… ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΠΑΡΑΔΕΧΟΝΤΑΙ ΠΩΣ ΕΚΛΕΨΑΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ!!!

Η αλήθεια που κρύβουν - Η χρεοκοπία των Ασφ. Ταμείων δεν ήρθε μόνη της...
Αποκαλυπτικά είναι τα στοιχεία για τις οφειλές στα ασφαλιστικά ταμεία που έδωσε ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κουτρουμάνης, στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής, κατά την ομιλία του επί του πολυνομοσχεδίου.
Όπως είπε, «είναι εκείνα που έχουν τις μεγάλες απώλειες από την ύφεση αλλά και από την αδυναμία των επιχειρήσεων να καταβάλλουν τις εισφορές, ενώ παράλληλα αυξάνεται και ο αριθμός αιτήσεων για συνταξιοδότηση». Όπως δήλωσε, οι συνολικές οφειλές προς τα ασφαλιστικά ταμεία αγγίζουν τα 11,5 δις ευρώ.

Είναι επίσης χαρακτηριστικό πως μόνο από την ανεργία τα δύο τελευταία χρόνια η επιβάρυνση είναι 1,7 δις ευρώ ετησίως.

Κλέφτες... κλπ
Τα ομόλογα του ελληνικού δημοσίου που έχουν στο χαρτοφυλάκιό τους τα ασφαλιστικά ταμεία + έντοκα γραμμάτια + μετοχές τραπεζών ανέρχονται σε 10.850.041.905,82 ευρώ. Βάσει των καταστάσεων των ασφαλιστικών ταμείων, αγορές ομολόγων γίνονταν μέχρι και τον Οκτώβριο και σε τιμές μέχρι και 100% της ονομαστικής αξίας τους. Μία από τις πιο χαρακτηριστικές περιπτώσεις που καταγγέλεται είναι του ΕΤΕΑΜ, που φέρεται να αγόρασε στο 100% της αξίας τους όλα τα ομόλογα. Οι πωλήσεις ομολόγων φέρονται να έφτασαν μέχρι και στο 62,12% της ονομαστικής αξίας, δηλαδή με απώλειες για το Ταμείο 38%.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν δημοσιευθεί τα ποσά που έχουν διατεθεί μόνο σε ομόλογα  από τέσσερα Ταμεία είναι:
1) ΙΚΑ - ΕΤΑΜ 2.072.471.913,87 ευρώ
α) Ειδικό Κεφάλαιο (πρώην ΤΑΠΟΤΕ) 61.205.000 ευρώ
2) ΟΓΑ 1.129.911.000 ευρώ
3) ΟΑΕΕ 176.309.113,72 ευρώ
4) ΕΤΑΑ 826.710.715,33 ευρώ

Έχοντας τοποθετήσει τα διαθέσιμά τους στην Τράπεζα της Ελλάδος, ενδέχεται να αντιμετωπίσουν προβλήματα ρευστότητας, δεδομένου ότι η τράπεζα της Ελλάδος έχει μετατρέψει τα χρήματα, τα αποθεματικά των ταμείων, σε ομόλογα του ελληνικού δημοσίου, τα οποία θα υποστούν κούρεμα έως 50%.

Καθίσταται σαφές πως στην περίπτωση αυτή τα ασφαλιστικά ταμεία είτε θα απολέσουν ένα πολύ σημαντικό τμήμα των αποθεματικών τους, είτε η Τράπεζα της Ελλάδος θα πρέπει να βρει τα χρήματα, περίπου 11 δισ., και να τα επιστρέψει δίχως να έχουν απώλειες τα ταμεία.

Απλή αριθμητική: συνολικές οφειλές προς τα
ασφαλιστικά ταμεία 11,5 δις+10.850.041.905,82=22.350.041.905,82

 Και το έγκλημα συνεχίστηκε, με τη συνενοχή των προέδρων των ασφαλιστικών ταμείων, που κατόπιν υποδείξεως της κυβέρνησης αγόρασαν κρατικά ομόλογα, έντοκα γραμμάτια και μετοχές τραπεζών. Όπου και χάθηκαν ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ!

Αν δεν είχαν καταληστευτεί από τις κυβερνήσεις και τις τράπεζες τα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων και δεν είχαν υποχρεωθεί σε αγορές που ενέχουν μεγάλους κινδύνους, αγορές που κάλυπταν τις τρύπες του προϋπολογισμού, ασφαλώς σήμερα θα μπορούσαν να αντέξουν στα πλήγματα που έχουν δεχθεί από την ανεργία και οι περικοπές θα ήταν λιγότερο ανώδυνες.

Η χρεοκοπία των ασφαλιστικών ταμείων δεν ήρθε τυχαία... Είναι η αναπόφευκτη κατάληξη της ληστρικής αφαίμαξης των αποθεματικών τους. Κι αυτό το γνωρίζει ΑΡΙΣΤΑ ο σημερινός υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κουτρουμάνης.

Δεν ξεγελούν τους τυπογράφους η ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ ΑΕ του κκε και τα τσιράκια τους

ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΖΗΤΑΜΕ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΤΟΥΣ ΓΙΓΑΝΤΕΣ ΤΗΣ ΣΚΕΨΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΑΞΙΚΗΣ ΠΑΛΗΣ

Μπορούν τα κόμματα να ανταγωνίζονται τους ιδιώτες στο επιχειρείν;;;;

Μήπως η κρίση στον κλάδο έχει ρίζα στην ΚΡΙΣΗ ΙΔΕΩΝ που υπάρχει σε αυτόν;

Η διέξοδος βρίσκεται στη δική μας πάλη.
Πρέπει να εξασφαλιστεί η δουλειά του καθενός.
Οι εργαζόμενοι του κλάδου να περάσουν στην αντεπίθεση.
Ανυποχώρητος ταξικός αγώνας (κλικ εδώ)
Το τέλος της αυταπάτης. Δικαιολογημένος ο φόβος τους... Δε θα «ξεμπερδέψουν»!!! (κλικ εδώ)
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------