Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2012

κατάργηση της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας από τις αρχές Απρίλη του 2013

Παράσταση διαμαρτυρίας οργάνωσαν στο υπουργείο Εργασίας οι Ομοσπονδίες Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών, Τύπου και Χάρτου, Φαρμάκου, Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος και Λογιστών. Εδωσαν έτσι άμεση απάντηση στις προκλητικές δηλώσεις του υπουργού Εργασίας με τις οποίες βάζει στο στόχαστρο την Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας και διαμηνύσουν ότι τέτοιες μεθοδεύσεις δε θα περάσουν.

Ο υπουργός με την αιτιολογία του... «φόρτου εργασίας» αρνήθηκε τη συνάντηση με την αντιπροσωπεία των πέντε Ομοσπονδιών. Μάλιστα, η ηγεσία του υπουργείου έφτασε στο σημείο να «μπλοκάρει» τους συνδικαλιστές στο ασανσέρ και να μην τους αφήσει να ανέβουν ούτε καν στον όροφο που στεγάζεται ο υπουργός.


Μιλώντας στο «Ρ» ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Τύπου - Χάρτου Γιάννης Τόλης τόνισε: «Θα μας βρουν στους δρόμους. Ούτε βήμα πίσω από τα δικαιώματά μας. Αυτή η πολιτική πρέπει να ανατραπεί και θα ανατραπεί μέσα από ένα κίνημα που θα στοχεύει ακριβώς στη ρήξη και στην ανατροπή. Όλοι στους δρόμους».

 Στην κατάργηση της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και στη νομοθέτηση του κατώτερου μισθού προχωρά η κυβέρνηση από τις αρχές Απρίλη του 2013. Αυτό ανακοίνωσε προχτές το υπουργείο Εργασίας, δίνοντας το χρονοδιάγραμμα εφαρμογής της σχετικής πρόβλεψης που υπήρχε στο 2ο Μνημόνιο, σύμφωνα με την οποία, η κυβέρνηση θα αναθεωρούσε την Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας και θα προχωρούσε «στην αντικατάσταση του ύψους των μισθών που ορίζονται στην ΕΓΣΣΕ με ελάχιστο ύψος μισθού νομοθετημένο από την κυβέρνηση σε διαβούλευση με τους κοινωνικούς εταίρους».

Δεν ξεγελούν τους τυπογράφους η ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ ΑΕ του κκε και τα τσιράκια τους

ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΖΗΤΑΜΕ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΤΟΥΣ ΓΙΓΑΝΤΕΣ ΤΗΣ ΣΚΕΨΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΑΞΙΚΗΣ ΠΑΛΗΣ

Μπορούν τα κόμματα να ανταγωνίζονται τους ιδιώτες στο επιχειρείν;;;;

Μήπως η κρίση στον κλάδο έχει ρίζα στην ΚΡΙΣΗ ΙΔΕΩΝ που υπάρχει σε αυτόν;

Η διέξοδος βρίσκεται στη δική μας πάλη.
Πρέπει να εξασφαλιστεί η δουλειά του καθενός.
Οι εργαζόμενοι του κλάδου να περάσουν στην αντεπίθεση.
Ανυποχώρητος ταξικός αγώνας (κλικ εδώ)
Το τέλος της αυταπάτης. Δικαιολογημένος ο φόβος τους... Δε θα «ξεμπερδέψουν»!!! (κλικ εδώ)
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------