Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2013

Ο τελευταίος να κλείσει την πόρτα οριστικά

Να εμποδίσει τη φυγή ελληνικών επιχειρήσεων που είναι εισηγμένες στο Χρηματιστήριο Αθηνών στο εξωτερικό επιχειρεί η κυβέρνηση, με αφορμή το πρόσφατο παράδειγμα της Βιοχάλκο που ανακοίνωσε ότι μεταφέρει την έδρα της στο Βέλγιο.

Σύμφωνα με τροπολογία που κατέθεσε στη Βουλή και περιλαμβάνεται στο σε άσχετο νομοσχέδιο, δηλαδή στο νομοσχέδιο με τίτλο «Δημόσιες υπεραστικές οδικές μεταφορές επιβατών, ρυθμιστική αρχή επιβατικών μεταφορών και άλλες διατάξεις», προβλέπεται ότι για να αποχωρήσει μια εταιρεία από το Χρηματιστήριο θα απαιτείται η σύμφωνη γνώμη του 95% των μετόχων της εταιρείας.

«Η πλειοψηφία 95% κρίνεται απαραίτητη και στην περίπτωση που η διαγραφή μιας εταιρείας από το χρηματιστήριο επέρχεται συνεπεία εταιρικού μετασχηματισμού (συγχώνευση, διάσπαση ή μετατροπή) ανεξαρτήτως του γεγονότος ότι οι μέτοχοι θα λάβουν μετοχές εισηγμένες ή μη εισηγμένες, καθώς η σχετική απόφαση αποτελεί ιδιαίτερα σημαντικό γεγονός για τους μετόχους, κυρίως της μειοψηφίας, αφού έχει ως αποτέλεσμα την οριστική παύση διαπραγμάτευσης των μετοχών της στο χρηματιστήριο.

 Αυτό θα πει κράτος. Κράτος-Τιμωρός! Αντί να σκύψει με ενδιαφέρον πάνω στο πρόβλημα μιας από τις κορυφαίες βιομηχανίες της χώρας (και μίας από τις ελάχιστες εναπομείνασες!!!) προσπαθεί με φωτογραφικές τροπολογίες να της δημιουργήσει όσα περισσότερα προβλήματα μπορεί.

Βλέπετε, ο επικεφαλής της βιομηχανίας αυτής έκανε το λάθος να αμφισβητήσει την στρατηγική επιλογή του επικεφαλής της κυβέρνησης να ασχολείται σύσσωμο το κυβερνητικό επιτελείο επί ένα χρόνο με το ΦΠΑ σε ταβέρνες και καφετέριες αντί να ασχοληθεί σοβαρά και ουσιαστικά με το κόστος της ενέργειας, διπλάσιο στην Ελλάδα για την βιομηχανία σε σχέση με την υπόλοιπη Ευρώπη...

Δεν ξεγελούν τους τυπογράφους η ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ ΑΕ του κκε και τα τσιράκια τους

ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΖΗΤΑΜΕ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΤΟΥΣ ΓΙΓΑΝΤΕΣ ΤΗΣ ΣΚΕΨΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΑΞΙΚΗΣ ΠΑΛΗΣ

Μπορούν τα κόμματα να ανταγωνίζονται τους ιδιώτες στο επιχειρείν;;;;

Μήπως η κρίση στον κλάδο έχει ρίζα στην ΚΡΙΣΗ ΙΔΕΩΝ που υπάρχει σε αυτόν;

Η διέξοδος βρίσκεται στη δική μας πάλη.
Πρέπει να εξασφαλιστεί η δουλειά του καθενός.
Οι εργαζόμενοι του κλάδου να περάσουν στην αντεπίθεση.
Ανυποχώρητος ταξικός αγώνας (κλικ εδώ)
Το τέλος της αυταπάτης. Δικαιολογημένος ο φόβος τους... Δε θα «ξεμπερδέψουν»!!! (κλικ εδώ)
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------